Το ύψος του τερματοφύλακα στο Μουντιάλ 2018


Πάντα όταν γίνονται συζητήσεις για την θέση του τερματοφύλακα, ένα από τα χαρακτηριστικά που θα αναφερθεί όσον αφορά τα σωματικά προσόντα, είναι το ύψος του γκολκίπερ.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο που ξεκινάει σήμερα, υπάρχουν και τερματοφύλακες με ύψος "μπασκετμπολίστα", αλλά και λιγότερο ψηλοί πορτιέρο. Μεταξύ των 96 συνολικά τερματοφυλάκων που ταξίδεψαν στη Ρωσία, ο μέσος όρος ύψους που προκύπτει είναι 1,88. Το συγκεκριμένο ύψος μοιάζει ιδανικό για την θέση, αρκεί να συνδυάζεται και με μακριά χέρια αλλά και αθλητικά προσόντα, όπως η αλτικότητα και η εκρηκτικότητα, στοιχεία που συνθέτουν τον ιδανικό γκολκίπερ. 

Ο ψηλότερος από όλους είναι ο Κροάτης, Λόβρε Κάλινιτς, με ύψος 2,01, που ανήκει αυτή τη στιγμή στην Γάνδη. Αντίθετα, ο κοντύτερος τερματοφύλακας της διοργάνωσης είναι ο 36χρονος Πάτρικ Πέμπερτον, από την Κόστα Ρίκα, με ύψος 1,79.

Το Βέλγιο είναι η ομάδα με την ψηλότερη τριάδα τερματοφυλάκων, με μέσο όρο ύψους 1,96. Την τριάδα συνθέτουν οι Τιμπό Κουρτουά (1,99), Σιμόν Μινιολέ (1,93) και Κόεν Κάστεελς (1,96).

Η ομάδα με την πιο κοντή τριάδα είναι η Κόστα Ρίκα, με μέσο ύψος 1,81, που αποτελείται από τους Κέιλορ Νάβας (1,85), Πάτρικ Πέμπερτον (1,79) και Λιονέλ Μορέιρα (1,80).