ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΕΝΑΝ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ

ΑΠΑΝΤΩ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΕΝΑΝ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ??



Κατά την γνώμη μου κανείς μα κανείς δεν μπορεί να φτιάξει μόνος του ή περισσότερο να αναδείξει
Έναν τερματοφύλακα. Το σύστημα, ο προγραμματισμός και η συνέπεια κάθε ομάδας είναι αυτά που μπορούν να βγάλουν έναν τερματοφύλακα: Π.Χ εγώ εργάζομαι στην Π.Α.Ε ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ υποστηρίζομαι από το υπόλοιπο τεχνικό τίμ . Υποστηρίζομαι από το ιατρικό επιτελείο από τους φυσιοθεραπευτές από τον υπεύθυνο καθηγητή & επιστήμονα κ. Γ. ΝΑΣΣΗ που ηγείται του Π.Α.Ο L.A.B & όλους τους συνεργάτες του.Την ψυχολογο κ. ΜΑΡΙΑ ΨΥΧΟΥΝΤΑΚΗ, την διατροφολόγο κ. Τ. ΜΑΧΑΙΡΑ & τον κ. Ι. ΤΣΕΚΟΥΡΑ.
Με όλους αυτούς τους ανθρώπους που έχουν τέλεια επιστημονική κατάρτιση ανταλλάσω καθημερινά απόψεις για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.



Ο καθένας από αυτούς βάζει ένα λιθαράκι για να «χτιστεί» ένας τερματοφύλακας. Έτσι και εγω κάνω την προσπάθεια μου έχοντας την ευθύνη για τους τερματοφύλακες & την καλύτερη παρουσία τους στην ομάδα. Καταλήγοντας & επαναλαμβάνοντας ότι μόνο το σύστημα ο προγραμματισμός & η συνέπεια της ομάδας είναι αυτά που αναδυκνείουν έναν αθλητή.



ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΩΝ


Απαντώντας στο γενικό ερώτημα που δέχτηκα ποιοι τερματοφύλακες μελλοντικά μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο νευραλγικό πόστο του προπονητή τερματοφυλάκων επέλεξα τερματοφύλακες που αγωνίζονται στην super league και βρίσκονται στην δύση της καριέρας τους. Θεωρώ ότι αυτούς που αναφέρω είναι όλοι τους φορτωμένοι με τεράστια εμπειρία & το κυριότερο αγαπούν την θέση του τερματοφύλακα. Κατά την εκτίμηση μου οι επικρατέστεροι είναι η εξής:
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Χ. (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ), ΚΑΤΕΡΓΙΑΝΑΚΗΣ Φ.(Α.Ο ΚΑΒΑΛΑ), ΓΚΑΛΙΝΟΒΙΤΣ Μ. (Α.Ο ΚΑΒΑΛΑ), ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ Α. ( ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π.), ΧΑΛΚΙΑΣ Κ.(Π.Α.Ο.Κ ), ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Δ. (ΗΡΑΚΛΗΣ), ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Σ. ( ΞΑΝΘΗ), ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Ν. ( ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ).

Άφησα τελευταίο τον Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ της Κέρκυρας έναν τερματοφύλακα ο οποίος έχει παίξει πολλά χρόνια στο εξωτερικό & έχει πολλές παραστάσεις για το συγκεκριμένο θέμα. Όλοι αυτοί κατά την γνώμη μου μπορούν να δώσουν πολλά στην προπονητική του τερματοφύλακα μελλοντικά. Θέλω να ξέρετε όμως ότι στην πορεία μπορεί να ασχοληθεί κάποιος άλλος από τον χώρο της Β΄ & της Γ΄ εθνικής ή της Δ’ εθνικής ακόμη & να προσφέρουν και αυτοί πολύ σημαντικές υπηρεσίες.

Οπότε δεν πρέπει να αποκλείσουμε ποτέ κανέναν από οποιαδήποτε κατηγορία. Και γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι σε Β΄ εθνική, Γ΄Εθνική, Δ΄ εθνική υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνονται & ενημερώνονται πολύ τακτικά για την εξέλιξη στην θέση & στην προπονητικη του τερματοφύλακα, και πραγματικά «λατρεύουν» αυτό που κάνουν.