ΝΙΑΤΑ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Λένε πως η εμπειρία μοιάζει με κτένα που αποκτά ο άνθρωπος αφού έχει χάσει τα μαλλιά του, κατά αντιστοιχία η έμπειρα στον τερματοφύλακα έρχεται κάπως αργά & αφού ενδεχομένως να έχουν χαθεί κάποιοι τίτλοι για την ομάδα του ή σε κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις συνδυάζεται η παρουσία του νέου τερματοφύλακα με επιτυχίες και τίτλους !!!!

Η τόλμη όμως μεγάλων ομάδων ευρωπαϊκών προδιαγραφών να καθιερώσουν νεαρούς γκολκίπερ να τους στηρίξουν στην συνεχεία να έχουν τερματοφύλακες για πολλά χρόνια & γεμάτους έμπειρες . αυτό είναι το μεγάλο κέρδος !!!!
Από όποια πλευρά να το δει κάποιος : η ΑΡΣΕΝΑΛ με ΣΕΣΝΙ , η ΡΕΑΛ με ΚΑΣΙΓΙΑΣ, η ΜΠΑΡΤΣΑ με ΒΑΛΝΤΕΖ, Η ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ με ΝΤΕ ΧΕΑ όπου στην συνέχεια τον πούλησε στην ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ, η ΜΠΑΓΙΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ που τον απέκτησε από την ΣΑΛΚΕ , επίσης η βελγική ΓΚΕΝΚ( έπαιζε champions league φέτος ) με τον προπονητή τερματοφυλάκων της ΓΚΙ ΜΑΡΤΕΝΣ τυγχάνει να είναι προσωπικός μου φίλος πολλά χρόνια τώρα & συνεργάτης μου πηρέ πέρσι το πρωτάθλημα με δυο 18χρονους τερματοφύλακες τον ΚΟΥΡΤΡΟΥΑ που τον πούλησε στην αγγλική ΤΣΕΛΣΙ & τον ΚΑΣΤΙΝΣ τον οποίο πούλησε στην ΧΟΦΕΝΧΑΙΜ.

Σας ανέφερα κάποια παραδείγματα από μεγάλα κλαμπ & πως αυτά λειτουργούν. Πρέπει εμείς στην Ελλάδα να στηρίξουμε τους νέους τερματοφύλακες ούτος ώστε με το πέρασμα των χρονών να ήμαστε αυτάρκεις στην τόσο νευραλγικοί αυτή θέση του ποδόσφαιρου. Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ στον οποίο εργάζομαι είναι ένα μεγάλο κλαμπ το οποίο λειτούργει χρόνια τώρα με ευρωπαϊκές προδιαγραφές &| διαθέτει δυναμική την φιλοσοφία την θέληση, την συνέπεια & τον προγραμματισμό για να βγάλει & να αναδείξει νέους αθλητές τερματοφύλακες από την ακαδημία του.
Ακαδημία η οποία λειτούργει σαν « αθλητική ποδοσφαιρική μηχανή» με πολύ μεγάλες επιτυχίες. Ο τεχνικός διευθυντής ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ οποίος προΐστανται & κάνει εξαιρετική δουλεία( όπως & ο προηγούμενος τεχνικός διευθυντής ο κ .ΝΙΚΟΣ ΚΟΒΗΣ που έκανε πολύ καλή δουλειά) όπως και ο κ ΧΟΥΑΝ ΡΑΜΟΝ ΡΟΤΣΑ στην ομάδα νέων & γενικά όλοι οι προπονητές της ακαδημίας δουλεύουν εξαιρετικά.

Στο τέλος άφησα τους προπονητές τερματοφυλάκων Π. ΑΓΡΙΟΓΙΑΝΝΗ & ΕΥΑ.ΛΑΠΠΑ οι οποίοι δουλεύουν σωστά και προσπαθούν για το καλύτερο..