Copa America και Africa Cup of Nations

Image result for allison brazil gk

Το Copa America βρίσκεται πλέον στα ημιτελικά και ο ποδοσφαιρικός πλανήτης αναμένει με ανυπομονησία την αναμέτρηση της Βραζιλίας με την Αργεντινή. Στον δεύτερο ημιτελικό, η κάτοχος του τροπαίου Χιλή, θα αντιμετωπίσει το μαχητικό Περού.

Ως τώρα η διοργάνωση δεν διεκδικεί ιδιαίτερες δάφνες ποιότητας, κάτι που ισχύει και για τους τερματοφύλακες που συμμετέχουν σε αυτήν.

Εκτός του Άλισον, που αποτελεί σταθερή αξία, όντας ένας γκολκίπερ που ανήκει στο υψηλότερο επίπεδο, κανείς άλλος δεν έχει ξεχωρίσει με την παρουσία του. Ο Αρμάνι της Αργεντινής, σε καμία περίπτωση, δεν είναι αντάξιος της βαριάς φανέλας της "αλμπισελέστε", που έχει μεγάλη έλλειψη στη θέση τα τελευταία χρόνια. Ο Οσπίνα της Κολομβίας, ο Αρίας της Χιλής και ο Γκαγιέσε του Περού, δεν έχουν δείξει κάτι το ιδιαίτερο, ενώ ο Ουρουγουανός Μουσλέρα, που είναι και πιο γνωστός στο ευρύ κοινό και υπήρχαν περισσότερες προσδοκίες απ' αυτόν, δεν έδειξε τίποτα το ξεχωριστό στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Image result for africa cup of nations goalkeepers

Ακόμα πιο χαμηλό είναι το επίπεδο των τερματοφυλάκων που αγωνίζονται στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής. 

Χωρίς να ξεχωρίζει κανένας μέχρι τώρα, οι περισσότεροι από τους γκολκίπερ είναι από μέτριοι ως κακοί, ενώ κάνουν πολλά τρανταχτά λάθη που στοιχίζουν στις ομάδες τους, καθώς δέχονται αρκετά "φτηνά" γκολ, μέχρι και από απευθείας εκτελέσεις κόρνερ.

Η βασική αδυναμία των Αφρικανών τερματοφυλάκων, από όσα έχουν δείξει ως τώρα στη διοργάνωση, είναι οι αργές αντιδράσεις και η αδυναμία τους να διαβάσουν από νωρίς τις φάσεις που θα δημιουργηθούν μπροστά στην εστία τους, ενώ γίνονται και πάρα πολλά λάθη στις εξόδους που επιχειρούν.