Οι Τούρκοι προκαλούν, ο Σαββίδης απάντησε (pic)

ΠΑΟΚ - Μπεσίκτας: Η απάντηση του Σαββίδη στις τουρκικές προκλήσεις

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τη Μπεσίκτας στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League, με τον αγώνα είναι νοκ άουτ και να διεξάγεται στην Τούμπα στις 25 ή 26 Αυγούστου.

Αμέσως μετά την κλήρωση, πλήθος προκλητικών μηνυμάτων από Τούρκους χρήστες κατέκλυσαν τους λογαριασμούς του «Δικεφάλου του Βορρά» σε Twitter και Instagram. Συγκεκριμένα πόσταραν φωτογραφίες του Μουσταφά Κεμάλ και τουρκικών φρεγατών, με δεδομένη την ελληνοτουρκική ένταση των τελευταίων ημερών, αλλά και ωρών στο Αιγαίο.

Η προκλητική συμπεριφορά των Τούρκων χρηστών δεν έμεινε αναπάντητη, καθώς ο Γιώργος Σαββίδης έστειλε το δικό του μήνυμα ενόψει του ΠΑΟΚ - Μπεσίκτας.

Το μέλος του ΔΣ της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ απάντησε μια διάσημη ρήση του Ουίνστον Τσόρτσιλ για τη μαχητικότητα των Ελλήνων. «Δεν θα λέμε πλέον ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».


Η κατάσταση των τελευταίων ωρών με τους Τούρκους είναι πολύ οριακή, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να είναι για μία ακόμη φορά προκλητικός και να τραβάει το σκοινί από την πλευρά του και την ελληνική πλευρά να είναι έτοιμη για άμεση αντίδραση σε περίπτωση που απειληθούν τα κυριαρχικά της δικαιώματα. 

Με αυτά τα δεδομένα, η απάντηση του Γιώργη Σαββίδη είναι απολύτως προς τη σωστή κατεύθυνση, δείχνοντας το δρόμο προς όλους τους Έλληνες. Δεν πρέπει να υπάρχει κανένας φόβος, πρέπει όλοι να παραμείνουν ψύχραιμοι και ενωμένοι, να παραμερίσουν τις εσωτερικές διαφορές τους και να θέσουν ως προτεραιότητα την Ελλάδα, ξεχνώντας τις αντιπαλότητες και τα "χρώματα", όπως έκανε και ο κ. Σαββίδης.