Η ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ Νο1


Η εβδομάδα που μας πέρασε είχε συναρπαστικές αναμετρήσεις για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, στις οποίες όμως έγιναν πολλά σημαντικά λάθη από τερματοφύλακες υψηλού επιπέδου.



Ξεκινώντας από τη Μαδρίτη, ο Κέιλορ Νάβας παραλίγο να αποβεί μοιραίος για την «Βασίλισσα», καθώς με την εμφάνιση που πραγματοποίησε, έδωσε τη δυνατότητα στην Γιουβέντους να φτάσει κοντά στο θαύμα και να ανατρέψει το 0-3 του πρώτου αγώνα.

Ο Κοσταρικανός γκολκίπερ δεν ήταν σε καθόλου καλή βραδιά, με αποκορύφωμα το τραγικό λάθος που οδήγησε στο τρίτο γκολ των φιλοξενουμένων από τον Ματουϊντί. Επίσης, η αντίδραση του και στα δύο γκολ του Μάτζουκιτς δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή, κάτι που μάλλον αποδεικνύει ότι ο Νάβας δεν είναι ένας τερματοφύλακας αντάξιος του μεγέθους μιας ομάδας όπως η Ρεάλ Μαδρίτης.



Στην ίδια αναμέτρηση ο μεγάλος Τζίτζι Μπουφόν δέχθηκε την κόκκινη κάρτα για πρώτη φορά στην καριέρα του σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ, πιθανότατα στην τελευταία του εμφάνιση στην διοργάνωση.

Ο Ιταλός πορτιέρο, πλημμυρισμένος από συναισθήματα και θυμό, για την απόφαση του διαιτητή να καταλογίσει πέναλτι υπέρ της Ρεάλ στις καθυστερήσεις, του επιτέθηκε με τρόπο που ανάγκασε τον άρχοντα του αγώνα να τον αποβάλει. Ήταν μία κακή στιγμή για τον Μπουφόν, καθώς σε περίπτωση που το πέναλτι ήταν άστοχο, θα ανάγκαζε την ομάδα του να αγωνιστεί με 10 παίχτες για τα 30 λεπτά της παράτασης, κάτι που δεν δικαιολογείται με βάση την εμπειρία του.



Σε κακή βραδιά βρέθηκε την Πέμπτη το βράδυ και ο Πετρ Τσεχ. Ο πολύπειρος τερματοφύλακας, στο ματς της Άρσεναλ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με δύο λανθασμένες αποκρούσεις έδωσε τη δυνατότητα στους αντιπάλους του να πάρουν το ριμπάουντ και να σκοράρουν, βάζοντας την ρωσική ομάδα μπροστά στο σκορ με 2-0. Ο Τσέχος ήταν εντέλει τυχερός καθώς η ομάδα του ισοφάρισε σε 2-2 και πήρε την πρόκριση και τα λάθη του δεν στοίχισαν περισσότερο.