Οι τερματοφύλακες της 16ης αγωνιστικής

Image result for πασχαλακης

Επανερχόμαστε στη δράση με την 16η αγωνιστική της Super League, καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο, με την ευχή όλες οι διοργανώσεις να κυλήσουν ομαλά.

Ξεκίνημα από τη νίκη της ΑΕΛ επί του Απόλλων Σμύρνης με 3-0. Οι "βυσσινί" ήταν πολύ καλοί και δείχνουν να ανοδική πορεία συνεχώς, ενώ η Ελαφρά Ταξιαρχία δεν μπόρεσε να αντισταθεί και δεν είχε την βοήθεια που χρειάζεται στα μετόπισθεν από τον τερματοφύλακα της, που ακόμα μία φορά δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του. 

Image result for χουαντερσον

Ειδικά στο τρίτο γκολ έπεσε κάτω και ήθελε δύο άτομα για να τον σηκώσουν. Ο Κρίστινσον απ' την άλλη, δεν είχε ιδιαίτερη απειλή στην αναμέτρηση.

Image result for κυριακιδησ παναιτωλικοσ

Ωραίο παιχνίδι είδαμε στο Περιστέρι ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Παναιτωλικό. Οι δύο τερματοφύλακες δεν νομίζω ότι φταίνε για τα γκολ που δέχθηκαν, καθώς και ο Μέγιερι και ο Κυριακίδης, εκτέθηκανα από τις άμυνες τους.

Image result for στρεζοσ οφη

ΟΦΗ και Πανιώνιος αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 στην Κρήτη. Ο Κότνικ δεν μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο στο γκολ που δέχθηκε. Ο Στρέζος σίγουρα καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να βρίσκεται στην βασική 11άδα, όμως αυτό δεν φτάνει, ενώ στο γκολ ίσως να μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα.

Image result for σα ολυμπιακοσ

Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός απ' την αρχή του αγώνα, και ο Μπάγιτς δεν μπόρεσε να κάνει κάτι κόντρα στην πίεση των ερυθρολεύκων, παρότι προσπάθησε. Ο Σα την μία φορά που τον χρειάστηκε η ομάδα του, ήταν εκεί.

Image result for γιαννιωτης

Στο θέμα του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, χωρίς να θέλω να κάνω τον συνήγορο της ομάδας, για το θέμα του Γιαννιώτη, νομίζω ότι ο Ολυμπιακός τον αναβάθμισε τον Ανδρέα, του έδωσε την ευκαιρία να γίνει βασικός, ο κόσμος και η διοίκηση τον πίστευαν, ήταν στο χέρι του να γίνει βασικός. Τον αναβάθμισε και οικονομικά από κει και ύστερα δεν φταίει ο Ολυμπιακός αν ο Ανδρέας δεν άρπαξε την ευκαιρία, και παρότι τον συμπαθώ και έχω συνεργαστεέ μαζί του και τον εκτιμώ σαν άνθρωπο αλλά και ως τερματοφύλακα, πρέπει να καταλάβει ότι ο Ολυμπιακός είναι ένα τεράστιο σωματείο και ένας μεγάλος οργανισμός που πάνω από την ομάδα δεν μπορεί να είναι κανένας. Στα 100 χρόνια ιστορίας της ομάδας έχουν περάσει τερματοφύλακες και τερματοφύλακες κολοσσοί και θα πρέπει ειδικά οι τερματοφύλακες που έρχονται στην ομάδα να κάνουν μια αναδρομή στους τερματοφύλακες που έχουν φορέσει τη φανέλα αυτή για να καταλάβουν τι εστί Ολυμπιακός. 

Image result for διουδης
Ο Διούδης έδειξε για μία ακόμα φορά πως είναι ο ακρογωνιαίος λίθος στην ομάδα του Παναθηναϊκού και πρέπει να αισθάνεται πολύ τυχερό το τριφύλλι που τον έχει σε τέτοια κατάσταση και προσφέρει όσα προσφέρει. Θα πρέπει να τον προσέχει σαν κόρη οφθαλμού μην πάθει καμία ζημιά.


Ο Ζίβκοβιτς πάλι ήταν πολύ καλός αλλά έχει μεγάλη ευθύνη στο γκολ που δέχεται από τον Μπουζούκη, όπου του έφυγε η μπάλα κάτω απ' τα χέρια. Δεν είναι της κλάσης του να τρώει τέτοια γκολ, έχει κάνει τόσα πολλά καλά στην Ξάνθη που μπορεί να του δικαιολογηθεί να έχει αγωνιστική ασυλία και ένα λάθος όπως αυτό. Πολύ καλός παρόλα αυτά, έσωσε την ομάδα του σε αρκετές περιπτώσεις, είναι ένας τερματοφύλακας με μεγάλο ταβάνι και σπουδαίες προδιαγραφές.

Image result for πασχαλακης

Ο Πασχαλάκης ήταν κομβικός και αυτός που κράτησε το αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ. Έχουμε ξαναπεί ότι είναι ένας τερματοφύλακας που παίζει άτακτα και δίνει την εντύπωση πως είναι γκολκίπερ αλάνας, αλλά το σημαντικό είναι ότι κρατάει πίσω το μηδέν. Τώρα πώς το κρατάει; Το κρατάει και αυτό έχει σημασία τελικά. Είναι τόσο ογκώδης που οι επιθετικοί έχουν την αίσθηση ότι είναι απροσπέλαστος. Νομίζω ότι δικαιούται τον τίτλο του κορυφαίου για τον ΠΑΟΚ.
Ο Παπαδόπουλος δεν είχε καλή παρουσία στο παιχνίδι, έχει κάνει και καλύτερα παιχνίδια φέτος, δεν βοήθησε όμως την ομάδα του.


Image result for κουεστα

Ο Κουέστα πραγματοποίησε μια πολύ καλή επέμβαση εκεί που χρειάστηκε, καθαρίζοντας τη φάση. Ο Σαράνοφ βρέθηκε σε δύσκολη θέση, καθώς δέχθηκε ένα γκολ που δε φταίει ο τερματοφύλακας, είναι θέμα των αμυντικών να καθαρίσουν τη φάση, ο τερματοφύλακας δεν την είδε καν τη μπάλα. Ένας τερματοφύλακας μεγάλης κλάσης μπορεί να το έπιανε, αλλά ο Σαράνοφ δεν είναι απ αυτούς τους τερματοφύλακες.

Image result for μπαρκασ

Στα Γιάννενα ο Βελλίδης ήταν εκτεθειμένος στα γκολ, με την άμυνα του ΠΑΣ να παραπαίει και έτσι βρέθηκε στην εκτελεστική δεινότητα των παικτών της ΑΕΚ, απροστάτευτος εντελώς, και μοιραία ήρθε το 0-4.

Ο Μπάρκας ήταν πάρα πολύ καλός με αποκορύφωμα την απόκρουση στο πέναλτι του Αθανασιάδη. Το έχουμε ξαναπεί ότι είναι πολύ σημαντικοί οι τερματοφύλακες της ΑΕΚ, και ο Μπάρκας και ο Τσιντώτας όπως επίσης σημαντικός είναι και ο άνθρωπος που δουλεύει μαζί τους, ο Χρυσόστομος Μιχαηλίδης που φροντίζει να τους έχει σε πολύ καλή κατάσταση.