Οι τερματοφύλακες της 17ης αγωνιστικής

Image result for διουδης

Σε ένα δύσκολο γήπεδο με αντίξοες συνθήκες, ο Ολυμπιακός κατάφερε και πήρε μία επαγγελματική νίκη επί του ΠΑΣ στα Γιάννενα. Τα αυτογκόλ ήταν αυτά που σημάδεψαν τον αγώνα, τόσο του Σκόνδρα, όσο και του Βούκοβιτς.

Image result for βελλιδης

Πιστεύω ότι και οι δύο τερματοφύλακες δεν μπορούσαν να κάνουν το παραμικρό. Όσο για την κεφαλιά του Λάζαρου, ήταν εξαιρετική και από πολύ κοντά και ήταν δύσκολο για οποιοδήποτε τερματοφύλακα να αντιδράσει. Όχι ότι δεν βγαίνει, αλλά είναι δύσκολο για κάθε γκολκίπερ να αντιδράσει. Δε νομίζω ότι φέρουν ευθύνη οι τερματοφύλακες για τη διαμόρφωση του αποτελέσματος.

Image result for μπαγιτς

Μπάγιτς και Βάσιτς ήταν πολύ σταθεροί στην αναμέτρηση του Απόλλων Σμύρνης με τον Λεβαδειακό και έπαιξαν ρόλο στη διατήρηση του 0-0 στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Image result for μανοιλοβιτς

Μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Πανιώνιο, πολύ ωραία γκολ από τον Δικέφαλο, και του Μπίσεσβαρ και του Βιεϊρίνια, ενώ ο Πανιώνιος ήταν άτυχος καθώς έχασε τον Κότνικ και ο Μανοΐλοβιτς δεν δείχνει ικανός για να είναι στην ομάδα. Ειδικά το τρίτο γκολ που δέχεται είναι αστείο. Βέβαια αυτά συμβαίνουν και σε μεγάλους τερματοφύλακες, αλλά γενικά η όλη του εμφάνιση κάτω απ' τα δοκάρια του Πανιωνίου δεν σου δίνει την εντύπωση ότι μπορεί να είναι άξιος αντικαταστάτης του Κότνικ. Ίσως οι "κυανέρυθροι" πρέπει να δουν για κάτι άλλο στη θέση του τερματοφύλακα και καμιά φορά η λύση του προβλήματος μπορεί να είναι μπροστά στα μάτια μας και να μην τη βλέπουμε...
Image result for στρεζοσ

Ένα δύσκολο παιχνίδι για τον ΟΦΗ και τον Παναιτωλικό, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Στρέζος δείχνει ότι καθιερώνεται στην 11άδα του ΟΦΗ και θεωρώ ότι είναι αυτός που κράτησε πίσω και ήταν ένας από τους κύριους συντελεστές για να πάρει το τρίποντο ο ΟΦΗ και μακάρι να πηγαίνει έτσι όπως πηγαίνει και να μην έχει η ομάδα πρόβλημα στη θέση του γκολκίπερ. Ο Κυριακίδης ήταν άτυχος στα δύο χτυπήματα του σπεσιαλίστα Ναμπί, νομίζω ότι ήταν δύσκολες φάσεις και δεν μπορούσε να αντιδράσει. Ένας καλός Κυριακίδης όμως αυτά μπορεί και να τα βγάλει. Να σημειώσουμε ότι η αποβολή του ήταν πέρα για πέρα άδικη. 

Όσον αφορά το θλιβερό περιστατικό που έγινε στην ανάπαυλα του αγώνα, επειδή τυχαίνει να γνωρίζω προσωπικά τον Χρήστο Κουτσοσπύρο, από τη συνεργασία μας στον Ατρόμητο, και πρόκειται για ένα εξαιρετικό παιδί, που δεν έχει δώσει ποτέ του κανένα δικαίωμα, μου κάνει τρομερή εντύπωση το πως μπλέχτηκε σε ένα τέτοιο περιστατικό. Θλιβερό περιστατικό, δεν γίνεται να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στα γήπεδα. Ο ΟΦΗ έδειξε πιστός στη φιλοσοφία που θέλει να ακολουθήσει, απολύοντας τον προπονητή του. Ας είναι αυτό το τελευταίο περιστατικό που έγινε.

Image result for κριστινσον

Κρίστινσον και Κουέστα ήταν πολύ καλοί στον αγώνα της ΑΕΛ με τον Άρη, σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο, πραγματικό χωράφι, στο οποίο δεν πρέπει να παίζεται ποδόσφαιρο. Και οι δύο γκολκίπερ έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και δεν άνοιξε το σκορ στο παιχνίδι.
Image result for ζιβκοβιτσ ξανθη

Στην Ξάνθη, η τοπική ομάδα επικράτησε του Ατρόμητου με 2-1. Ο Ατρόμητος έβαλέ ένα ωραίο γκολ, με σωστή ομαδική λειτουργία, στο οποίο δεν φέρει καμία ευθύνη ο Ζίβκοβιτς. Κατά την εκτίμηση μου είναι ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες της Ελλάδας αυτή τη στιγμή, και μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα, όπως έχω ξαναπεί. Όσο για τα γκολ της Ξάνθης, πολύ ωραίο το γκολ της ισοφάρισης και εδώ ο Μέγιερι δεν φέρει ευθύνη, Το πέναλτι δεν υπήρξε ποτέ, είναι από τα λάθη των διαιτητών που σημαδεύουν έναν αγώνα και χαλάνε το παιχνίδι.

Image result for μπαρκας

Η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική και έβαλε μέσα στην περιοχή τον Αστέρα από την αρχή του αγώνα και τον υποχρέωσε σε ήττα απ' το πρώτο ημίχρονο. Ο Παπαδόπουλος δεν φταίει στα γκολ αλλά δεν είναι ο Παπαδόπουλος που βλέπαμε στην αρχή του πρωταθλήματος. Ο Μπάρκας δεν πιέστηκε καθόλου και όπου χρειάστηκε ήταν σωστός.
Image result for σαρανοφ

Ο Σαράνοφ δείχνει μια σταθερότητα στα τελευταία παιχνίδια και έσωσε την εστία του στο δεύτερο ημίχρονο, ειδικά στη φάση με τον Γιόχανσον που κάνει μία δύσκολη επέμβαση. Η Λαμία είναι ένα αξιόμαχο σύνολο, με καλούς παίκτες που θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της για την κατηγορία. Ο Διούδης ήταν καλός σε όλο το παιχνίδι, στο γκολ είναι απ' τα τέρματα που δεν τα τρώει ο τερματοφύλακας, αλλά τα βάζει ο επιθετικός και αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Ο Μπερτόλιο την έστειλε εκεί που ήταν αδύνατο να αντιδράσει ο Διούδης, όχι ότι δεν μπορούσε να το βγάλει, αλλά η στιγμή και η θέση του το καθιστά δύσκολο για να το σώσει.