Οι τερματοφύλακες της 18ης αγωνιστικής

Image result for κριστινσον αελ


Ξεκίνημα με την ανασκόπηση της αγωνιστικής από τα Γιάννενα, όπου ο ΠΑΣ πήρε μία αγχωτική νίκη επί του Απόλλων Σμύρνης με 1-0. Ο Βελλίδης δεν πιέστηκε καθόλου στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ενώ ο Βάσιτς από την άλλη δεν φέρει ευθύνη στο γκολ που δέχθηκε.

Image result for βασιτς απολλων

Για τη νίκη του ΠΑΣ έβαλε το χεράκι του και ο διαιτητής που έδειξε λανθασμένη κόκκινη στον Βάσιτς, σε μία χρονική περίοδο που φαινόταν να έχει μπει στην βασική 11άδα της ομάδας του. Όπου φτωχός και η μοίρα του όμως...

Image result for ζιβκοβιτσ ξανθη

Παναιτωλικός και Ξάνθη έμειναν στο 0-0 σε ένα παιχνίδι το οποίο οι δύο τερματοφύλακες έδειξαν τις δυνατότητες τους και ειδικά ο Ζίβκοβιτς που έκανε πολύ καλές επεμβάσεις, ενώ και ο Γιαννακόπουλος μπορώ να πω πως ήταν αρκετά καλός. 

Image result for πανιωνιος αεκ

Στη Νέα Σμύρνη η ΑΕΚ επικράτησε του Πανιωνίου με 0-2, σε ένα παιχνίδι που ο Μπάρκας ήταν εξαιρετικός κρατώντας το μηδέν στην εστία του, κάτι το οποίο όποτε συμβαίνει, η Ένωση συνήθως καταφέρνει να πάρει τη νίκη. Όσον αφορά το γκολ του Μάνταλου, μπορούμε να σταθούμε λίγο και να πούμε ότι αυτές οι περιπτώσεις, οι "καραμπινάτες" με το χέρι, που φαίνονται από κάθε γωνία του γηπέδου, θα μπορούσαν οι ίδιοι οι αθλητές, όπως έχει γίνει και σε περιπτώσεις κατά το παρελθόν, να βγουν μπροστά παίρνοντας θέση και να παραδεχθούν ότι χρησιμοποίησαν το χέρι. Βέβαια ολόκληρος Μαραντόνα έχει βάλει γκολ με το χέρι και μάλιστα σε Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά δεν πρέπει να στεκόμαστε εκεί, είναι άδικο να διαμορφώνεται έτσι ένα αποτέλεσμα.

Image result for πανιωνιος αεκ μανοιλοβιτς

Για το θέμα του Μανοΐλοβιτς, δεν αντέχει σε κριτική, τα είπαμε και την προηγούμενη εβδομάδα, ο Πανιώνιος έχει στο πέρασμα των χρόνων παρουσιάσει τεράστιους τερματοφύλακες, από τον συγχωρεμένο τον Πετζαρόπουλο, τον Κάκαρη και τον Φίλη, μέχρι και τον Αντώνη τον Μανίκα και άλλους που τώρα μου διαφεύγουν απ' το μυαλό, έχει βγάλει τεράστιους γκολκίπερ. Ο Κότνικ είναι μία λύση αξιόπιστη και πολύ καλός τερματοφύλακας, αλλά πίσω του δεν γίνεται να παίζει ο Μανοΐλοβιτς, είναι αμαρτία να παίζει αυτός ο τερματοφύλακας, δεν αντέχει σε κριτική ένας γκολκίπερ που τον στέλνει η Χετάφε να τον κάνει τερματοφύλακα ο Πανιώνιος. Απ' όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, οι "κυανέρυθροι" έχουν έναν νέο πορτιέρο από πίσω, που παίζει στην κ20 και είναι εξαιρετικός και αν τον βάλει ο Πανιώνιος, τα γελοία γκολ που τρώει ο Μανοΐλοβιτς δεν θα τα τρώει ο μικρός, και στο φινάλε, θα έχει βγάλει και έναν τερματοφύλακα. Σημειώνω ότι ο γκολκίπερ αυτός είναι ένας θηριώδης, με ύψος 1.96 και πλούσια σωματικά προσόντα και περιμένει την ευκαιρία του.

Image result for κουεστα

Σπουδαία νίκη του Λεβαδειακού επί του Άρη εντός έδρας με 1-0, με τον Μπάγιτς να είναι σταθερός στην αναμέτρηση και με τον Κουέστα να μην έχει ευθύνη στο γκολ που δέχθηκε.

Image result for μελισσας λαμια

Θα σταθούμε στον Μελίσσα που ήταν και πάλι εξαιρετικός, κράτησε την ομάδα του στο τελευταίο λεπτό με μία εξαιρετική επέμβαση, σε ένα δύσκολο σουτ που είχε κοντράρει, και την έκανε πιο δύσκολη. Έδωσε έτσι συνέχεια στις καλές εμφανίσεις, μετά και την πολύ καλή εικόνα του και στον αγώνα του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό μεσοβδόμαδα. Όπως έχουμε ξαναπεί, είναι Έλληνας τερματοφύλακας, ελπιδοφόρος και πρέπει να παίζει. Ο Μέγιερι απ' την άλλη έκανε ένα τεράστιο λάθος στο πρώτο γκολ που δέχθηκε και θεωρώ ότι έβαλε τον Ατρόμητο σε μία διαδικασία άνευ προηγουμένου με το τεράστιο λάθος που έκανε στον αγώνα και από εκεί ξεκίνησαν όλα.

Image result for πασχαλακης

Ο ΠΑΟΚ νίκησε εύκολα τον ΟΦΗ με 4-0 με τον Πασχακλακη να είναι θεατής του αγώνα περνώντας ένα ήσυχο απόγευμα. Αντίθετα ο Στρέζος δέχθηκε μεγάλη πίεση και τέσσερα γκολ για τα οποία δεν μπορούμε να πούμε κάτι.

Image result for διουδης

Στο Ολυμπιακό Στάδιο ο Κρίστινσον ήταν ο ήρωας της ΑΕΛ στον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό. Είναι ένας απίστευτα καλός τερματοφύλακας, που ήρθε από την μακρινή Ισλανδία, διεθνής, και στα χέρια του Γιώργου Φουσέκη έχει εξελιχθεί και πηγαίνει καταπληκτικά. Βέβαια, ήταν και τυχερός, διότι αν δεν υπήρχε το τράβηγμα της φανέλας στον Μακέντα, ο Ιταλός σέντερ φορ θα είχε μπει με τη μπάλα στα δίχτυα και θα άλλαζε η ιστορία του αγώνα, αλλά κάποιες φορές η τύχη πηγαίνει και με τους ικανούς. Ο Διούδης ήταν σταθερός σε όλο το ματς, αλλά στη φάση του γκολ νομίζω ότι η αξία του Διούδη δεν είναι τέτοια για να δέχεται τέτοια τέρματα. Εδώ είναι που λέμε ότι η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά, δηλαδή αν ήταν λίγο πιο αριστερά μπορεί να αντιδρούσε καλύτερα, χωρίς όμως να του ρίχνουμε ευθύνη, θα ξαναπώ ότι δεν είναι ο Διούδης για να δέχεται τέτοια γκολ, καθώς κάνει και ένα πολύ καλό πρωτάθλημα. Ίσως θέλει λίγο περισσότερη προσοχή στις τοποθετήσεις του, γιατί και την προηγούμενη εβδομάδα δέχθηκε παρόμοιο γκολ με σουτ - μπανάνα πάλι από την αριστερή του μεριά.

Image result for σα ολυμπιακοσ

Στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος, με τον Παπαδόπουλο να δέχεται μεγάλη πίεση, και νόμιζω πως αυτή τη στιγμή οι ερυθρόλευκοι παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και είναι απορίας άξιο πως αυτή η ομάδα είναι 8 βαθμούς πίσω, κρίνοντας μόνο το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας. Θα συμφωνήσω με τον Γιώργο Παράσχο ότι αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα. Ο Σα ήταν πολύ σταθερός, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα, αλλά όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί για την ομάδα του.