Η καθιερωμένη ανάλυση της επικαιρότητας. Ο αρχηγικός Διούδης και οι υπόλοιποι τερματοφύλακες της 7ης αγωνιστικής

 

Ο Ολυμπιακός πάλεψε χθες βράδυ κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, όμως δεν μπόρεσε να αντέξει κόντρα σ' αυτή την ποδοσφαιρική μηχανή των Άγγλων. Δεν μπορούμε να ρίξουμε ευθύνη στον Σα, παρότι σε παρόμοιες περιπτώσεις έχει αντιδράσει καλύτερα, αυτό δε σημαίνει όμως ότι έχει και ευθύνη για τα γκολ που δέχθηκε. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πρέπει να παλέψει ούτως ώστε να κλειδώσει την τρίτη θέση του ομίλου.


Επαγγελματική νίκη ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Απόλλωνα, έστω και μ' αυτό το φτωχό 1-0 με εκτέλεση πέναλτι. Απέναντι σε έναν επικίνδυνο αντίπαλο όπως ο Απόλλωνας, που θα μπορούσε να πάρει την ισοπαλία ακόμα και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Μπόλονι θέλει ακόμα χρόνο για να δείξει το αποτύπωμά του στην ομάδα, ενώ ο Γιώργος Παράσχος έβγαλε δύο δύσκολα παιχνίδια με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, έχοντας δείξει σημάδια ότι έχει η ομάδα έχει σφίξει και μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες μέρες, με τον ικανό και έμπειρο προπονητή.

Ο Βέρλχουστ δεν έχει ευθύνη φυσικά για το πέναλτι που δέχθηκε, και σιγά σιγά θα βρει τον εαυτό του, παρότι έχει μερικά κιλά παραπάνω, και θα βοηθήσει την ομάδα του. Ο Διούδης είχε ένα ήσυχο απόγευμα, χωρίς πίεση, και κατά τη γνώμη μου έτσι όπως είναι δομημένος ο Παναθηναϊκός, ο Διούδης θα έπρεπε να είναι και αρχηγός της ομάδας. Νομίζω πως έχει έρθει η στιγμή, Εκτός του ότι είναι εξαιρετικός τερματοφύλακας, δείχνει πλέον ότι έχει και τα απαραίτητα ηγετικά χαρακτηριστικά.


Ο Ολυμπιακός είχε αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα το Σάββατο, όπου θα μπορούσε να είναι και ακόμα πιο άνετη και με μεγάλο σκορ, όμως είχε απέναντί του έναν πολύ καλό Βέρλχουστ που κατέβασε πραγματικά ρολά και έπιανε τα άπιαστα, βοηθώντας πολύ την ομάδα του να φύγει με αυτό το μικρό σκορ. Ο Σα σε αυτό το ματς όταν χρειάστηκε, δήλωσε "παρών".


Ο ΠΑΣ Γιάννινα δείχνει μια εξαιρετικά συγκροτημένη ομάδα. Ο τρόπος που παίζει είναι εξαιρετικός και αυτό εν πολλοίς οφείλεται στον προπονητή του, ο γερμανοτραφής Αργύρης Γιαννίκης έχει κάποια πολύ καλά στοιχεία ως προπονητής, τα οποία έχουν αρχίσει να αποτυπώνονται στην ομάδα του. Ο Χουτεσιώτης για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν πολύ καλός, ενώ ο Γιαννιώτης νομίζω ότι κινείται σε ρηχά νερά. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει ευθύνη στα γκολ, οι μέχρι τώρα εμφανίσεις του όμως, είναι πολύ χαμηλού επιπέδου, αναλογιζόμενοι και τις προσδοκίες προς το πρόσωπό του.


Το πρώτο χοντρό λάθος του Γκαραβέλη φέτος στον αγώνα του Βόλου με την ΑΕΛ. Επειδή έχουμε πει καλά λόγια γι' αυτόν φέτος, και θα συνεχίσουμε να λέμε, θα πρέπει όμως να είναι συνέχεια σε υψηλό επίπεδο και να αποφεύγει τέτοιες γκέλες. Το πέναλτι της ΑΕΛ ξεκίνησε από δικό του λάθος και θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στο μέλλον. Ο Νάγκι είναι καλός τερματοφύλακας και προσπαθεί πολύ. Ίσως δούμε κι άλλα πράγματα απ' αυτόν στο μέλλον. 


Ο Διούδης ήταν πάρα πολύ καλός και στη Λαμία το Σάββατο, έπιασε και το πέναλτι, και βοήθησε την ομάδα του όσο δεν πάει. Δεν ξέρουμε πως θα είχε εξελιχθεί το παιχνίδι, αν η Λαμία είχε κάνει το 1-1. Ήταν πάρα πολύ καλός. Βλέπω με χαρά ότι συνεχίζει να ανεβαίνει συνεχώς και είναι γεγονός ότι τον τελευταίο χρόνο, οι φίλοι του Παναθηναϊκού, χάρη στον Διούδη, έχουν ξεχάσει τον Βλαχοδήμο, κάτι που όπως είχα πει και σε τηλεοπτική εκπομπή περίμενα ότι θα συμβεί. Πλέον έχει πραγματικά απογειωθεί. 

Αρκετά καλός και ο Θεοδωρόπουλος, χωρίς να έχει ευθύνη για τα γκολ που δέχθηκε.


Νέα νίκη για τον Άρη, με τον Σιαμπάνη να είναι πολύ καλός στο πρώτο του παιχνίδι ως βασικός και μακάρι να συνεχίσει έτσι. Ο Παπαδόπουλος ήταν επίσης πολύ καλός χωρίς να φταίει στο αυτογκόλ που δέχθηκε από την καραμπόλα.


Επειδή ξέρουμε τις δυνατότητες του Κνετ, και έχουμε πει πολλές φορές από πέρσι ότι θα πρέπει να προσπαθήσει πάρα πολύ για να μας πείσει, πρέπει να πούμε ότι η μόνη του διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν είναι ότι έχει χάσει μερικά κιλά. Τίποτα άλλο. Το γκολ που δέχθηκε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ συζητιέται αρκετά, όμως πρέπει να πούμε ότι και σε σωστή θέση να ήταν ΑΥΤΟΣ ο τερματοφύλακας, δεν θα μπορούσε να το πιάσει. Αυτό νομίζω είναι αρκετό για να ολοκληρωθεί αυτή η συζήτηση για το γκολ. Ο Ζίβκοβιτς συνεχίζει ανοδικά, είναι σταθερά πολύ καλός.


Η ΑΕΚ επικράτησε του ΟΦΗ με 2-1, με τον Βάτερμαν να δείχνει μία αστάθεια παρότι πρόκειται για καλό τερματοφύλακα. Κάνει επεμβάσεις πολύ καλές και δύσκολες ορισμένες φορές, και κάποιες άλλες κάνει κάποιες κινήσεις κάτω απ' την εστία που δε συνδυάζονται με την εμπειρία του και την γενική εικόνα του στους αγώνες. Οι προπονητές θέλουν έναν τερματοφύλακα που είναι πρωτίστως σταθερός και να μην κάνει αλλοπρόσαλλα πράγματα. Ο Τσιντώτας απ' την άλλη, ήταν καλός, χωρίς να φταίει στο γκολ που δέχθηκε.