Οι τερματοφύλακες της 9ης αγωνιστικής

 

Ντέρμπι αιωνίων με τον Σα να είναι πολύ καλός και εκεί που έπρεπε, ήταν πάντα στη σωστή θέση και πίσω από τη μπάλα. Μου έκανε τρομερή εντύπωση το ότι βρέθηκε πάντα στο πιο σωστό σημείο. Βοήθησε πολύ τον Ολυμπιακό να πάρει τη νίκη, παρά τις ελλείψεις, με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να δείχνει ότι είναι πολύ πιο πάνω απ' τον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή.


Ο Παναθηναϊκός από την άλλη είναι σε μία πολύ δύσκολη φάση, ο καινούριος προπονητής ακόμα ψάχνεται και είναι πολύ λογικό αυτό. Ο Διούδης έδειξε μία νευρικότητα που δεν ξέρω από που πηγάζει, ίσως από τις αλλαγές που έχουν γίνει στο ποδοσφαιρικό τμήμα, και αυτό φαίνεται και στα παιχνίδια του. Προσπάθησε όσο μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα αλλά όπως είπαμε, ο Παναθηναϊκός είναι σε δύσκολη θέση. Είναι δεδομένα ένας από τους καλύτερους Έλληνες τερματοφύλακες και θεωρώ ότι θα ανακάμψει γιατί είναι ένα παιδί που ξέρει να κάνει διαχείριση στις δύσκολες στιγμές.


Η Λαμία θα πρέπει να προσπαθήσει πάρα πολύ για να σωθεί φέτος και σίγουρα ο Εμπασί, που δεν είχε ευθύνη για τα γκολ που δέχθηκε στην αναμέτρηση με τον Αστέρα, θα πρέπει κι αυτός να δώσει το κάτι παραπάνω. Όσον αφορά τον Παπαδόπουλο, έχουμε εκφραστεί επανειλημμένα για την αξία του, έχει μεγάλο ταβάνι και μπορεί να φτάσει ακόμα πιο ψηλά. Ίσως όμως ο τρόπος που δουλεύει να μην είναι ο ενδεδειγμένος και αυτό έχει αντίκτυπο στα παιχνίδια του. Έχει πολλά σκαμπανεβάσματα, θα πρέπει ο ίδιος να το δει και να βελτιωθεί, να δώσει βάση στην κίνηση και την ευελιξία και γενικά να γίνει πιο γρήγορος. Για το γκολ που δέχθηκε, όλα πιάνονται και όλα μπαίνουν, αλλά τουλάχιστον για την αξία του, αυτό δεν έπρεπε να το φάει. Πιστεύω πάντως γενικά, και το έχω ξαναπεί, ότι είναι εξαιρετικός τερματοφύλακες.


Ε αυτό πάντως δε γίνεται! 5 πέναλτι εις βάρος του Απόλλωνα από την έναρξη του πρωταθλήματος, είναι αμαρτία για την προσπάθεια των παικτών και του προπονητή, του Γιώργου Παράσχου. Είναι κρίμα να μην σέβονται τον κόπο των παιδιών γιατί πραγματικά ο Απόλλων προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο και να διεκδικήσει αυτό που του αξίζει. Βλέπουμε ότι σε κάθε παιχνίδι έχει πέναλτι εις βάρος του, και ένα και δύο. Ο Βέρχουλστ δείχνει σημεία ανάκαμψης από τον παλιό καλό του εαυτό, από τότε που ήταν στο Βέλγιο και τη Λόκερεν. Είχε μερικές καλές επεμβάσεις στο παιχνίδι του Σαββάτου, και σίγουρα δεν έχει ευθύνη για τα δύο πέναλτι που δέχθηκε.

Ο Ατρόμητος ψάχνεται ακόμα σαν ομάδα, ο Κάναντι παιδεύεται, αλλά θεωρώ ότι είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος και προπονητής και θα βρει τη λύση να φτιάξει την ομάδα στα πρότυπα αυτής που είχε δημιουργήσει στην πρώτη του θητεία. Όσον αφορά τον Γιαννιώτη, δεν πιστεύω ότι αυτός είναι ο τερματοφύλακας που ξέραμε, ειλικρινά. Θεωρώ ότι είναι ένας τερματοφύλακας με ταλέντο και μεγάλες δυνατότητες, αλλά η απόδοσή του φέτος με έχει προβληματίσει. Πιστεύω να συνέλθει γιατί είναι ένας γκολκίπερ σε πολύ καλή ηλικία και με πολύ ταλέντο. Θα πρέπει να αναθεωρήσει κάποιες κινήσεις του κάτω απ' την εστία και να δει πως μπορεί να βελτιωθεί διότι όπως έχω ξαναπεί, αντιμετωπίζει όλες τις φάσεις με τον ίδιο τρόπο. Οφείλει να καταλάβει ότι κάθε φάση θέλει δική της αντιμετώπιση, είτε πρόκειται για έξοδο, είτε για σουτ από κοντά, είτε από μακριά κοκ. Κατά την προσωπική μου εκτίμηση, έχει ευθύνη και στα δύο γκολ που δέχθηκε.


Η ΑΕΚ ήταν μία μηχανή γκολ την Κυριακή, με όμορφα τέρματα και καλό ποδόσφαιρο κόντρα στην ΑΕΛ. Ο Τσιντώτας δεν χρειάστηκε πολλές φορές, αλλά θεωρώ ότι δεν ήταν έτοιμος γι' αυτό το παιχνίδι. Και στο γκολ φάνηκε να μην περίμενε το σουτ αυτό, ξαφνιάστηκε σα να μη ζούσε τη φάση. Ασφαλώς και θα πρέπει να επανεξετάσει την κατάστασή του ο Καρέρα και να δει ίσως αν πρέπει να τον ξεκουράσει σε κάποια παιχνίδια. Ας μην ξεχνάμε ότι προερχόταν και από έναν τραυματισμό, με ράμματα στο χέρι. Ο Νάγκι της ΑΕΛ βρέθηκε απέναντι σε μία ομάδα που πυροβολούσε συνεχώς, ενώ μέχρι στιγμής δείχνει ότι είναι ένας τερματοφύλακας χωρίς πολύ μεγάλες δυνατότητες.


Ο Άρης έκανε μία επαγγελματική νίκη στο Αγρίνιο με τον Σιαμπάνη ξανά κάτω απ' την εστία. Δείχνει να κερδίζει πόντους στη θέση νο1 απ' τους υπόλοιπους τερματοφύλακες της ομάδας. Κατά την προσωπική μου εκτίμηση όμως, θέλει ακόμα πάρα πολύ δουλειά για να σταθεί κάτω απ' την εστία του Άρη. Ο Κνετ δεν ευθύνεται προφανώς για το γκολ-πέναλτι που δέχθηκε.


Ο Ζίβκοβιτς ήταν θεατής στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ και δεν φταίει για το γκολ που δέχθηκε. Τα Γιάννενα έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο για μία ακόμα φορά, ο ΠΑΟΚ δεν ήταν πολύ καλός, όμως στο δεύτερο ημίχρονο πίεσε πολύ, με τους φιλοξενούμενους τελικά να υποκύπτουν. Ο Χουτεσιώτης ήταν για μία ακόμα Κυριακή καλός, έχοντας όμως μεγάλη ευθύνη στο πρώτο γκολ του Δικεφάλου.


Ο Σωτηρίου βοήθησε πάρα πολύ τον ΟΦΗ να πάρει το διπλό στον Βόλο χθες βράδυ. Εδώ βλέπουμε ότι στην τριάδα τερματοφυλάκων του ΟΦΗ βρίσκονται 2 ξένοι και πάλι αγωνίστηκε ο Έλληνας στη δύσκολη στιγμή, και αυτό είναι πολύ καλό και σημαντικό. Ήταν πάρα πολύ καλός. Ο Γκαραβέλης μπορεί να δέχθηκε 4 γκολ, χωρίς όμως να φέρει μεγάλη ευθύνη για το τελικό αποτέλεσμα.