Οι τερματοφύλακες της 24ης αγωνιστικής


Ο Απόλλων Σμύρνης έκανε μία επαγγελματική νίκη, ενώ ίσως το δικαιότερο αποτέλεσμα κόντρα στον ΟΦΗ να ήταν η ισοπαλία. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο ΟΦΗ ήταν αρκετά καλός, αλλά δεν έφτανε μόνο αυτό, τα λάθη του τερματοφύλακα του, του κόστισαν. Ο Βέρχουλστ ήταν πάρ απολύ καλός, βοήθησε πολύ την ομάδα του, ενώ αντίθετα ο Σωτηρίου ήταν ο μοιραίος παίκτης για τον ΟΦΗ.


Ο Αστέρας Τρίπολης κέρδισε δίκαια τον ΠΑΟΚ και ο Μίλαν Ράσταβατς κέρδισε κατά κράτος τον ανεπαρκή Πάμπλο Γκαρσία. Ο Τσιφτσής ήταν πάρα πολύ καλός και παιχνίδι με το παιχνίδι πατάει όλο και καλύτερα. Το δεύτερο γκολ του Αστέρα ξεκίνησε μάλιστα από δική του μπαλιά. Ο Ζίβκοβιτς από την άλλη νομίζω ότι εκτελέστηκε και στις δύο περιπτώσει που δέχθηκε γκολ. Όταν όμως είσαι τερματοφύλακας μεγάλης ομάδας, χρειάζεται να δίνεις το κάτι παραπάνω. Τουλάχιστον από τα δύο γκολ, σώσε την ομάδα σου στο ένα. Αυτές είναι οι απαιτήσεις σε μία μεγάλη ομάδα.


Ο Ατρόμητος δεν μπόρεσε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στην Θεσσαλονίκη κόντρα στον Άρη. Η ομάδα δείχνει ότι έχει πρόβλημα εντός των αποδυτηρίων και παρότι άλλαξε πάλι τερματοφύλακα, έχουν παίξει και οι τρεις τερματοφύλακες φέτος στον Ατρόμητο, δεν του βγήκε. Ο Θεοδωράκης από τα τρία γκολ που δέχθηκε, θα μπορούσε να έχει αποφύγει τουλάχιστον το δεύτερο και από εκεί και πέρα φαίνεται το σοβαρό πρόβλημα στη θέση του γκολκίπερ. Ο Άρης κέρδισε δίκαια, είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και ο Κουέστα δεν πιέστηκε καθόλου.


Η ΑΕΛ κέρδισε δίκαια τον Παναιτωλικό, στο ιδανικότερο χρονικό σημείο που θα μπορούσε να πετύχει μία τέτοια νίκη, καθώς την είχε πολύ ανάγκη. Αυτό όμως που μου έκανε άσχημη εντύπωση, ήταν οι δηλώσεις του προπονητή του Παναιτωλικού, του κυρίου Δέλλα, ο οποίος έδωσε ευθέως ως υπεύθυνο της ήττας τον τερματοφύλακα της ομάδας του. Προσωπικά, τον σέβομαι πάρα πολύ και τον εκτιμώ, πρώτα ως άνθρωπο, σαν ποδοσφαιρική φυσιογνωμία, που ήταν ένας απ' αυτούς που μας έβγαλαν στον δρόμο το 2004 και πανηγυρίσαμε για το EURO. Τον εκτιμώ και σαν προπονητή αλλά αυτό που έκανε με τον Μελίσσα, ήταν απαράδεκτο. Δεν δίνεις τον τερματοφύλακα σου ποτέ με αυτόν τον τρόπο. Ποτέ!

Δηλαδή ο Κνετ, που έχει κάνει τα τόσα λάθη, που σε έχει αναγκάσει τόσες φορές να τον κάνεις αλλαγή στο ημίχρονο, μία φορά δεν έχεις μιλήσει για την απόδοσή του και τώρα, βγαίνεις κύριε Δέλλα, να κατηγορήσεις αυτό το παιδί, που την προηγούμενη εβδομάδα σου κέρδισε το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό. 

Αυτά δεν είναι σωστά πράγματα, θεωρώ το λάθος του πολύ μεγάλο και ελπίζω να το καταλάβει. Σίγουρα είμαστε επαγγελματίες, σίγουρα δεν μπορεί κανένας να παίζει με τη δουλειά μας, αλλά πως θα ζητήσεις μεθαύριο απ' αυτόν τον άνθρωπο να σου δώσει το 100% για να σου πάρει ένα παιχνίδι. Δυστυχώς είναι έτσι η θέση του τερματοφύλακα. Αυτή του η δήλωση, ίσως έχει εξήγηση αν δούμε την επόμενη κιόλας εβδομάδα τον Κνετ ξανά βασικό. Ο Μελίσσας ανεξάρτητα απ' αυτό, θεωρώ ότι είναι πολύ καλός τερματοφύλακας, με μεγάλο ακόμα ταβάνι και σε καλή ηλικία. Ο Νάγκι ήταν εκεί όποτε τον χρειάστηκε η ΑΕΛ και ήταν πολύ σωστός.


0-0 στη Λαμία ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Λοντίγκιν να είναι καθοριστικός στο τελικό αποτέλεσμα, με μία σπουδαία απόκρουση στην ευκαιρία του Αραμπούλι. Ο Επασί ήταν επίσης σταθερός, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο.


Δίκαιο το αποτέλεσμα στο Αθηναϊκό ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, πολύ σταθερός ο Διούδης, αλλά εξαιρετικός και ο Αθανασιάδης, ο οποίος κράτησε μάλιστα την ΑΕΚ στο τέλος, με μία αιλουροειδή απόκρουση. Πολύ δύσκολη, πολύ μεγάλη επέμβαση, κράτησε τη μπάλα πάνω στη γραμμή και δίπλα στο δοκάρι. Αυτές οι επεμβάσεις σε συνδυασμό με τη συγκομιδή βαθμών και το χρονικό σημείο που γίνονται, δείχνουν τον μεγάλο τερματοφύλακα.


Σταθερός ο Κλέιμαν στην ήττα του Βόλου από τον Ολυμπιακό, δεν είχε ευθύνη για τα γκολ. Ο Ολυμπιακός το έχουμε ξαναπεί, ότι έχει ξεφύγει απ' τα ελληνικά δεδομένα, έχει ποιότητα και βάθος στο ρόστερ και δεν μπορεί καμία ελληνική ομάδα να τον ανταγωνιστεί. Κέρδισε δίκαια χθες. Ο Σα δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο και στο γκολ θα μπορούσε να έχει καλύτερη αντίδραση. Εμείς να ευχηθούμε στον Ολυμπιακό να πάει καλά στα ματς με την Άρσεναλ και να φέριε την πρόκριση στην Ελλάδα.