Παπαδόπουλος, Διούδης και η μάχη της παραμονής στη Super League

Μπαίνουμε σε εβδομάδα εθνικών ομάδων, με το σαββατοκύριακο που πέρασε να γίνεται η πρεμιέρα των πλέι οφ και των πλέι άουτ. Πάνω κάτω έχουμε πει αναλυτικά για όλους τους τερματοφύλακες του πρωταθλήματος την εικόνα που έχουμε σχηματίσει και θα επανέλθουμε ξανά συνοπτικά στο τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Αναμφισβήτητα η φάση της αγωνιστικής ήταν το σπάνιο γκολ που πέτυχε ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης, ο Παπαδόπουλος, κόντρα στον Παναθηναϊκό σε μία αναμέτρηση με δραματικό φινάλε. Ο γκολκίπερ του Αστέρα έδωσε τον βαθμό στην ομάδα του, κάτι που έκανε το Σάββατο και ο Μπόνο της Σεβίλλης, σκοράροντας για την ισοφάριση κόντρα στη Βαγιαδολίδ.



Όσον αφορά τη συμπεριφορά του Παπαδόπουλου και το επεισόδιο με τον Διούδη, ο γκολκίπερ του Αστέρα δυστυχώς έχει δώσει αρκετές φορές δικαιώματα, σε αντίθεση με τον Διούδη, ο οποίος είναι ένας κύριος εντός και εκτός γηπέδων. Για τον τραυματισμό του και την προσπάθειά του να κερδίσει χρόνο για την ομάδα του, είναι κάτι που κάνουν όλοι οι τερματοφύλακες στον κόσμο, δεν μπορούμε να τον κατηγορήσουμε γι' αυτό.


Το επεισόδιο μεταξύ των δύο τερματοφυλάκων, φυσικά είναι κατακριτέο, αλλά αυτά συμβαίνουν πάνω στην ένταση και τους παλμούς των αγώνων στο ποδόσφαιρο. Βέβαια, δεν έχουν καμία δουλειά να αναμιγνύονται στα επεισόδια οι συνεργάτες των τιμ των ομάδων. Δεν βρίσκονται γι' αυτόν τον λόγο εκεί και να μπερδεύονται σε επεισόδια. Οι ποδοσφαιριστές είναι μεγάλα παιδιά και μπορούν να λύσουν μόνοι τους τις διαφωνίες τους, χωρίς άλλη βοήθεια. 


Χωρίς αντίπαλο ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα, πήρε τη νίκη κόντρα στον Άρη παρότι αγωνίστηκε με 10 παίκτες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Σα είχε ένα καλό παιχνίδι, ενώ κλήθηκε και στην εθνική Πορτογαλίας στη θέση του τραυματία Ρούι Πατρίσιο, με τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού να δείχνει μία ανάκαμψη τις τελευταίες μέρες με τις εμφανίσεις του, οπότε ίσως αυτός να είναι και ο λόγος της κλήσης του από τον Φερνάντο Σάντος.


Η αποχώρηση του Γιώργου Παράσχου από τον πάγκο του Απόλλωνα Σμύρνης είχε άμεση επιρροή στην ομάδα, όπως φάνηκε και στην αναμέτρηση του Σαββάτου κόντρα στην ΑΕΛ, με τους "βυσσινί" να φεύγουν με το διπλό από τη Ριζούπολη, στη μάχη που δίνουν για την παραμονή τους στη Super League. Ο έμπειρος τεχνικός σίγουρα είναι μεγάλη απώλεια για τον Απόλλωνα και η εικόνα της ομάδας άλλαξε αμέσως.


Αλλαγή στην εικόνα της ομάδας είδαμε και στον ΟΦΗ, με τον Νίκο Νιόπλια να προσπαθεί να δώσει το στίγμα του αμέσως στους Κρητικούς, που χρειάζονταν επειγόντως κάτι για να τους δώσει ώθηση, την ώρα που η προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία συνεχίζεται. Ο Νίκος Νιόπλιας είναι σίγουρα ένας άνθρωπος που έχει τον τρόπο να βοηθήσει τον ΟΦΗ άμεσα σε μία στιγμή που η ομάδα είναι σε μεγάλη πίεση.