Οι 5 κορυφαίοι τερματοφύλακες του φετινού πρωταθλήματος

Η κανονική διάρκεια της Super League ολοκληρώθηκε και ήρθε η ώρα να ξεχωρίσουμε τους πέντε κορυφαίους τερματοφύλακες της φετινής σεζόν.

Νο1

Ο Σωκράτης Διούδης τοποθετείται δικαιωματικά στην πρώτη θέση του τοπ-5 των τερματοφυλάκων της φετινής κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, όντας ένας πραγματικός ογκόλιθος κάτω απ’ τα δοκάρια της ομάδας του. Ο Παναθηναϊκός πήρε πολλά από τον τερματοφύλακά του, ο οποίος αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο της φετινής προσπάθειας της ομάδας, ήταν σταθερός, με ελάχιστες κακές στιγμές, ενώ έδωσε και αρκετούς βαθμούς στους πράσινους με τις αποκρούσεις που πραγματοποίησε σε ορισμένα κρίσιμα σημεία των αγώνων.  Μέσα στη χρονιά, ακόμα και τώρα, ο Διούδης αντιμετώπισε και ορισμένους τραυματισμούς, όμως αρκετές φορές έβαλε την ομάδα του πάνω απ’ τον εαυτό του και αγωνίστηκε για να βοηθήσει τους συμπαίκτες του. Αποτέλεσε αναμφισβήτητο ηγέτη της ομάδας, εντός και εκτός γηπέδου.



Νο2

Ένας τερματοφύλακας που μπορεί να μην έπειθε με το παρουσιαστικό του, κυρίως λόγω των παραπανίσιων κιλών που έχει, βοήθησε όμως τα μέγιστα την ομάδα του, ήταν ο Ντάβινο Βέρχουλστ. Ο Βέλγος γκολκίπερ ήταν βασικός πυλώνας του Απόλλωνα Σμύρνης, που πραγματοποίησε πολύ καλή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα. Ήταν παρών και στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα, με σταθερότητα και με πολλές αποκρούσεις, όντας ο πρώτος στην συγκεκριμένη κατηγορία στην Super League, με συνολικά 72.



Νο3

Μία ομάδα που επίσης πήγε αρκετά καλά τη φετινή χρονιά στο πρωτάθλημα ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα, με το ωραίο ποδόσφαιρο του Αργύρη Γιαννίκη, βασιζόμενη σε δύο πολύ καλούς τερματοφύλακες, οι οποίοι θα μοιραστούν την τρίτη θέση της λίστας μας. Χουτεσιώτης και Λοντίγκιν είχαν πολύ θετική εικόνα, με τον Χουτεσιώτη να είναι η βασική επιλογή στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος με αρκετά σταθερή παρουσία και τον Λοντίγκιν να παίρνει την σκυτάλη από τον Ιανουάριο και έπειτα, κάνοντας τη διαφορά για την ομάδα των Ιωαννίνων με την εμπειρία του.


Νο4

Το αήττητο σερί του Αστέρα Τρίπολης έλαβε τέλος την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, όμως διήρκεσε περισσότερο από δύο μήνες, ξεκινώντας ταυτόχρονα με την τοποθέτηση του Αντώνη Τσιφτσή στην βασική 11άδα των Αρκάδων. Ο νεαρός γκολκίπερ έδειξε πολλά καλά στοιχεία, παρά τις ορισμένες κακές στιγμές του, όπως τονίσαμε κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη σεζόν, με πολλά ακόμη περιθώρια βελτίωσης. Άλλωστε όσο περισσότερες εμπειρίες αποκτά, τόσο καλύτερος θα γίνεται. Και έχουμε ξαναπεί, ότι βάζοντας ένα νέο τερματοφύλακα, θα ματώσεις, είτε επιδερμικά είτε όχι τόσο επιδερμικά. Μπράβο στον Αστέρα που του έδωσε την ευκαιρία να παίξει και να αναδειχθεί.



Νο5

Το φετινό τοπ5 συμπληρώνει ο τερματοφύλακας της ομάδας που τερμάτισε με άνεση στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, ο Ζοζέ Σα του Ολυμπιακού. Ο Πορτογάλος δεν διανύει και την καλύτερη δυνατή του φόρμα, ούτε η χρονιά του ήταν κάτι το τρομερό για την κλάση του, όμως είναι ένας τερματοφύλακας υψηλής ποιότητας που βοήθησε τον Ολυμπιακό να κυριαρχήσει στο ελληνικό πρωτάθλημα.