Οι τερματοφύλακες της 12ης αγωνιστικής (vid)

Image result for κοτνικ

Στη Λάρισα, η ΑΕΛ επικράτησε με 4-2 του Πανιωνίου, όμως ο Κότνικ έδειξε ότι εξακολουθεί να είναι ένας τερματοφύλακας πρώτης σειράς, ενώ στα γκολ που δέχθηκε δεν φέρει ευθύνη καθώς εκτίθεται αρκετά από την άμυνά του.
Εξίσου καλός τερματοφύλακας είναι και ο Κρίστινσον, ο οποίος παιχνίδι με το παιχνίδι γίνεται όλο και καλύτερος. Είναι πολύ καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ότι έρχονται ξένοι τερματοφύλακες που κάνουν τη διαφορά με τους Έλληνες.

Image result for μεγιερι ατρομητοσ

Ένας απ' αυτούς είναι και ο Μέγιερι όπως έχουμε ξανατονίσει. Στον αγώνα απέναντι στον Απόλλωνα ξεγελάστηκε στο γκολ που δέχθηκε, με την κόντρα να είναι καθοριστική και κάνοντας δύσκολο γι' αυτόν να αποκρούσει. Παρόλα αυτά, μπορούσε να λειτουργήσει λίγο καλύτερα γιατί είναι από το ύψος της περιοχής. Ο Ούγγρος έχει δώσει δείγματα της αξίας του και δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω.
Για τον Χουάντερσον τα έχουμε πει αρκετές φορές, είμαι ξεκάθαρα υπέρ των Ελλήνων γκολκίπερ, καθώς δε νοείται ομάδα που βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας της Super League να χρησιμοποιεί ξένο τερματοφύλακα και να έχει μόλις 2 βαθμούς. Με ένα δικό μας παιδί δηλαδή πού θα πήγαινε;

Image result for στρεζοσ οφη

Και αυτό που λέμε για τον Χουάντερσον έχει απόλυτη εφαρμογή στην περίπτωση του ΟΦΗ με τον Στρέζο. Οι Κρητικοί χρησιμοποιούν έναν Έλληνα γκολκίπερ και έχει 8 βαθμούς, αν μη τι άλλο είναι πολύ καλός και αν κάποιες φορές λέμε για κάποιες αδυναμίες του, το λέμε για να βελτιωθεί, όχι για να τον κατακρίνουμε. Στη φάση του γκολ θα μπορούσε να βγει και να καθαρίσει όταν έγινε η μακρινή λόμπα από τα 25 μέτρα, ενώ μετά στο σουτ από τα 5 μέτρα δεν έχεις απαίτηση να μπορέσει να αποκρούσει. Από τόσο κοντά δε μπορεί να κάνει κάτι, πρέπει να διαβάσει τη φάση νωρίς και να λειτουργήσει καθοριστικά. Στο 84, όπως είπαμε και την προηγούμενη εβδομάδα κόντρα στον Άρη, τη μπάλα βγαίνεις και την τρως. Τουλάχιστον ο ΟΦΗ έχει 8 βαθμούς και χρησιμοποιεί Έλληνα τερματοφύλακα, που είναι κάτι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ο Βελλίδης στο γκολ που δέχεται θα μπορούσε να κάνει το κάτι παραπάνω στη συγκεκριμένη φάση, είναι δεδομένο για την αξία του ότι θα μπορούσε. Το μόνο που μπορεί να τον δικαιολογήσει είναι η ορατότητα που είχε, ή δεν είχε, στη φάση.

Image result for παπαδοπουλοσ αστερασ τριπολησ

Στη Λιβαδειά, ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε νικηφόρα επί των γηπεδούχων, με τον Παπαδόπουλος να έχει ένα ήσυχο απόγευμα και να είναι σταθερός για ακόμα μία φορά.
Απ' την άλλη ο Μπάγιτς δείχνει να είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον Εμπασί, δεν φταίει στα γκολ που δέχθηκε ιδιαίτερα, είναι όμως ένας μέτριος τερματοφύλακας γενικά.

Image result for διουδησ

Για τον Διούδη τα έχω πει από πέρυσι σε μία συνέντευξη μου στο ACTION 24, ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα ξεχάσει γρήγορα τον Βλαχοδήμο με τον Σωκράτη στη θέση του βασικού. Ήταν πάρα πολύ καλός για ακόμα ένα παιχνίδι, έπιασε και το πέναλτι και γενικά ήταν εξαιρετικός. Το μόνο σημείο του παιχνιδιού του που χρίζει μικρής βελτίωσης είναι στο παιχνίδι με τα πόδια, όπου πρέπει να γίνει πιο προσεκτικός και δυνατός. Το πέναλτι δεν το έχασε ο Μπρούνο Γκάμα, αλλά το έπιασε ο Διούδης, ότι και να είναι, είναι ένα πέναλτι, στο οποίο πάντα ο τερματοφύλακας είναι σε μειονεκτική θέση. 
Ο Κουέστα δεν είχε δουλειά στο ματς, η ομάδα του Άρη ήταν πολύ αμυντική και σφιχτή και δεν απειλήθηκε καθόλου, ενώ όπως έχουμε ξαναπεί είναι εγγύηση κάτω απ' τα γκολπόστ.


Image result for μπαρκας

Στο ΟΑΚΑ, ο Μπάρκας όπου χρειάστηκε ήταν εκεί για την ΑΕΚ και σε δύο περιπτώσεις αντέδρασε σωτήρια, ειδικά σε ένα σουτ από κοντά. Ήταν πολύ καλός.
Ο Ζίβκοβιτς στα γκολ που δέχθηκε δεν φέρει ευθύνη, αφού δεν μπορεί να κάνει κάτι, αντιθέτως ήταν πολύ καλός και σταθερός.

Image result for πασχαλακης

Ο Πασχαλάκης ήταν αυτός που κράτησε τον ΠΑΟΚ στη Λαμία σε δύσκολες στιγμές, εκεί χρειάζεται ο τερματοφύλακας στη μεγάλη ομάδα, να την βοηθήσει στις λίγες δύσκολες στιγμές της. Αν και η βιασύνη του και ο παρορμητισμός του θα του βγει σε κακό κάποια στιγμή. Στο φάουλ που αποκρούει στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, πριν κινηθεί προς τη γωνία που κατευθύνεται η μπάλα, που είναι και η γωνία ευθύνης του, κάνει πρώτα ένα βήμα στα δεξιά. Λόγω των σωματικών του προσόντων κατάφερε να το πιάσει, όμως αυτή η κίνηση εγκυμονεί κινδύνους, να κάνεις κίνηση απ' τη μία και να πηγαίνεις μετά στην άλλη μεριά. Τέτοιες αποκρούσεις δεν μπορείς να κάνεις πολλές, επειδή όμως έχει τέλεια σωματοδομή μπόρεσε και το έβγαλε. Γενικά στο παιχνίδι ήταν πάρα πολύ καλός, έπαθε και τη ζημιά στη φάση με τον Μπαράλες και μπράβο του που τα κατάφερε μέχρι το τέλος.
Για τον Σαράνοφ ισχύει αυτό που είπαμε και πιο πάνω για τους ξένους γκολκίπερ, είχε πολύ κακή αντίδραση στο γκολ, στην ποδοσφαιρική γλώσσα θα λέγαμε πως το "έπνιξε". 

Image result for κυριακιδησ παναιτωλικοσ

Στο Γεώργιος Καραϊσκάκης είδαμε τον γνωστό πολύ καλό Κυριακίδη, που πάντα δίνει το μάξιμουμ της απόδοσης του και κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα για τους Αγρινιώτες.
Ο Σα δεν είχε δουλειά στην αναμέτρηση και δε φέρει ευθύνη στο γκολ που δέχθηκε από το τετ α τετ.