Οι τερματοφύλακες των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη

Image result for μπαρκας αεκ μπενφικα

Ξεκινάμε από τον Βασίλη Μπάρκα, ο οποίος ήταν πολύ καλός στην αναμέτρηση της ΑΕΚ στη Λισαβόνα με τη Μπενφίκα. Η Ένωση ολοκλήρωσε την παρουσία της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση γι αυτή τη σεζόν, έχοντας μηδενική συγκομιδή βαθμών, και γενικά μία αρνητική παρουσία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Μπάρκας ήταν καλός στον αγώνα της Τετάρτης, και δέχθηκε εν τέλει ένα γκολ, με απευθείας εκτέλεση φάουλ, από τον Γκριμάλντο, έναν σπεσιαλίστα του είδους, όπως ο Ζουνίνιο, ο οποίος στις τελευταίες 15 εκτελέσεις που έχει πραγματοποιήσει είτε έχει σκοράρει, είτε έχει στείλει τη μπάλα στο δοκάρι, είτε έχει δώσει κάποια ασίστ, και γενικά πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με ειδικότητα στις στημένες φάσεις.

Image result for πασχαλακης μπατε

Στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την Μπάτε Μπορίσοφ και ολοκλήρωσε και αυτός την Ευρωπαϊκή του παρουσία για φέτος. Ο Πασχαλάκης για ακόμα μία φορά δεν βοήθησε την ομάδα του, αδυνατώντας να καταφέρει να τιθασεύσει τον παρορμητισμό του και να χρησιμοποιήσει περισσότερο το μυαλό του από το ένστικτό του. Αυτό είναι και το βασικότερο κομμάτι του παιχνιδιού του που πρέπει να βελτιώσει αυτή τη στιγμή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί μία φάση στην οποία παραχώρησε κόρνερ λόγω κακής εκτίμησης και βιασύνης, βάζοντας την ομάδα του με αυτό τον τρόπο στα καρέ της, χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος.

Image result for σα οσφπ

Την σπουδαιότερη εμφάνιση της εβδομάδας πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, επικρατώντας με 3-1 της Μίλαν, παίρνοντας έτσι μία τεράστια πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, αφήνοντας εκτός μία από τις μεγαλύτερες φανέλες του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, μία ομάδα με 7 κατακτήσεις Τσάμπιονς Λιγκ, την σπουδαία Μίλαν.
Στυλοβάτης αυτής της πρόκρισης υπήρξε ο Ζοσέ Σα, που έκανε μία καταπληκτική εμφάνιση, κρατώντας την ομάδα του όρθια σε δύσκολες στιγμές, στις οποίες οι "ροσονέρι" πίεσαν ασφυκτικά την άμυνα των ερυθρολεύκων. 

Image result for ρεινα μιλαν

Να κλείσουμε με ένα σχόλιο για τον Πέπε Ρέινα, τον τερματοφύλακα της Μίλαν, στον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό. Θεωρώ ότι γενικά είναι ένας τερματοφύλακας που βρίσκεται σε καθοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, και για να σταθούμε και λίγο στο πρώτο γκολ που δέχθηκε, στον αγώνα του Φαλήρου, όσο και να προσπαθώ δεν έχω καταλήξει σε κανένα συμπέρασμα για το τι ακριβώς έκανε στη συγκεκριμένη φάση με την έξοδο που πραγματοποίησε, αφήνοντας την εστία του εκτεθειμένη με αυτόν τον τρόπο. Ήταν μία εντελώς αψυχολόγητη ενέργεια, και φυσικά εντελώς αδικαιολόγητη, που κόστισε στην ομάδα του.