Οι τερματοφύλακες της 13ης αγωνιστικής

Image result for παπαδοπουλοσ αστερασ τριπολησ

Στην Τρίπολη, ο Παπαδόπουλος ήταν φοβερός, στην επικράτηση του Αστέρα επί του ΠΑΣ με 1-0. Ο γκολκίπερ των Αρκάδων ήταν ο στυλοβάτης της ομάδας του, όπως παραδέχθηκε και ο Γιώργος Παράσχος, κρατώντας την ομάδα του όρθια σε δύσκολες στιγμές. Πρόκειται για έναν στιβαρό τερματοφύλακα και θεωρώ ότι ήταν ο MVP της αναμέτρησης.
Ο Βελλίδης εκεί που χρειάστηκε να επέμβει ήταν εκεί, ενώ στο γκολ που δέχθηκε ήταν δύσκολο να αντιδράσει, με την κεφαλιά να είναι από πολύ κοντά. Η αιτία της αποτυχίας του ΠΑΣ σε αυτό το ματς, θα πρέπει να αναζητηθεί στους κυνηγούς της ομάδας και στη μεγάλη εμφάνιση του Παπαδόπουλου.

Image result for τσιντωτας


Στο Ολυμπιακό Στάδιο η ΑΕΚ επικράτησε της Λαμίας με 2-0, με τον Τσιντώτα να παίρνει θέση κάτω από τα δοκάρια, αλλά να μην έχει καθόλου δουλειά στην αναμέτρηση.
Ο Σαράνοφ από την άλλη, δε φταίει στο πρώτο γκολ που δέχθηκε, όμως στο δεύτερο έχει συμμετοχή, καθώς όλα ξεκινάνε από ένα πολύ κακό διώξιμό του.

Image result for σα ολυμπιακοσ

Στην Ξάνθη, ο Ζίβκοβιτς, δικαιολογεί τον τίτλο από τους καλύτερους ξένους τερματοφύλακες της Ελλάδας και γενικά του ελληνικού πρωταθλήματος, που κάθε ομάδα θα ήθελε να έχει στο δυναμικό της.
Ο Σα έκανε μία από αυτές τις εμφανίσεις που χρειάζεται ο κάθε τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, καταπληκτικές εμφανίσεις, που κρατάνε την ομάδα σε δύσκολες στιγμές.

Image result for διουδησ

Ο Διούδης δικαιούται και αυτός μία άτυχη εμφάνιση, όχι άσχημη, άτυχη. Ίσως και να παρασύρθηκε κι αυτός από τη γενική κακή εικόνα της ομάδας του.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με τον Στρέζο ο ΟΦΗ έχει κάνει δύο μεγάλες νίκες, επί μεγάλων αντιπάλων, με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκο, και αυτό τα λέει όλα για τον Έλληνα τερματοφύλακα. Έχει μέλλον αλλά αυτό είναι συνυφασμένο με την πολύ σκληρή δουλειά που πρέπει να κάνει.

Image result for μεγιερι ατρομητοσ

Πρέπει να εκθειάσουμε τον Μέγιερι, που κράτησε την ομάδα του σε ένα κομβικό σημείο, αποκρούοντας το πέναλτι. Το πέναλτι, είτε είναι χτυπημένο καλά είτε κακά, δεν παύει να είναι πέναλτι. Ο Ατρόμητος δείχνει με τον Μέγιερι, να έχει βρει τη χημεία που αρμόζει σε μία μεγάλη ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό και εξυπακούεται ότι στα γκολ που δέχθηκε, δεν έχει καμία μα καμία ευθύνη.
Δεν αναιρώ όσα έχω πει για τον Κουέστα, ότι δηλαδή είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας, με εκπληκτικές προδιαγραφές. Τα λάθη είναι μέσα στο πρόγραμμα, το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι ψυχολογίας και λαθών και ίσως και αυτός να παρασύρθηκε από τη γενικότερη εικόνα της ομάδας, τη στιγμή που βρέθηκε μακριά απ' την εστία του, παρασυρόμενος από το πάθος των συμπαικτών του να ισοφαρίσουν στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Image result for κριστινσον αελ

Ο Κρίστινσον δείχνει παιχνίδι με παιχνίδι ότι είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην Ελλάδα, και το ξαναλέω πάλι, ότι είναι πολύ σημαντική η δουλειά που κάνει ο Γιώργος Φουσέκης στην ΑΕΛ, και αυτό πιστώνεται στον κύριο Κούγια που τον πήρε στη Λάρισα.
Δεν είναι δυνατόν να παίζεις στον ΠΑΟΚ και να δέχεσαι τέτοιο γκολ. Θα φάς γκολ, αλλά ο Πασχαλάκης έχει φάει πολλά γκολ με κραυγαλέα λάθη. Αυτή τη σέντρα πρέπει να βγει να την μαζέψει. Η κεφαλιά από τα δύο μέτρα δεν πιάνεται, με τη σωματοδομή που έχει ο Πασχαλάκης όμως, πρέπει να βγει και να καθαρίσει τη φάση από την σέντρα. Πρέπει πάνω απ' όλα να γίνει τερματοφύλακας πρόβλεψης και όχι να είναι μόνο αντίδρασης και να εκβιάζει τις φάσεις για να βρεθεί στον αέρα για να κάνει μεγάλα πετάγματα.

Image result for κυριακιδησ παναιτωλικοσ

Ο Κυριακίδης για ακόμα μία φορά ήταν σταθερότατος και δικαίως βγάζει το "μεροκάματο" του στον Παναιτωλικό. Είναι ο τερματοφύλακας που βοηθάει σε κάθε παιχνίδι, είτε λίγο είτε πολύ, την ομάδα του να κρατήσει το μηδέν. Στο γκολ που δέχεται δεν φταίει και κατα τη διάρκεια του παιχνιδιού κάνει δύο επεμβάσεις εξαιρετικές και ουσιαστικές.
Ο Χουάντερσον είναι ένας βαρύς και αργός τερματοφύλακας, εκεί που έπρεπε να βοηθήσει την ομάδα του στο δεύτερο γκολ, δεν το κατάφερε. Θεωρώ ότι τέτοιοι τερματοφύλακες δεν έχουν θέση στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Image result for κοτνικ

Ο Πανιώνιος κατάφερε να ισοφαρίσει στο πέπτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Κότνικ να είναι ο τερματοφύλακας που μας έχει καταπλήξει από πέρυσι με τις εμφανίσεις του. Πολύ καλός στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν και ο Μπάγιτς, ο οποίος κράτησε ορθιο τον Λεβαδειακό σε πολλές φάσεις όμως δέχτηκε τελικά το γκολ