Οι τερματοφύλακες της 14ης αγωνιστικής

Image result for διουδης

Ξεκίνημα της ανάλυσης της 14ης αγωνιστικής της Super League με τον αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Πανιώνιο. Ο Κότνικ είναι αποδεδειγμένα ένας πάρα πολύ καλός τερματοφύλακας, όμως στη συγκεκριμένη αναμέτρηση εκτέθηκε πάρα πολύ από την άμυνα του και φυσικά δεν φέρει ευθύνη για τα γκολ που δέχθηκε.
Από την άλλη ο Μιχαήλ δεν πιέστηκε ιδιαίτερα, ενώ και αυτός στο γκολ που δέχεται δεν μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο.

Image result for κυριακιδησ παναιτωλικοσ

Ο Παναιτωλικός έφυγε με το διπλό από το Κλεάνθης Βικελίδης επί του Άρη, με τον Κυριακίδη να έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης γι' αυτή τη νίκη, βοηθώντας την ομάδα του τα μέγιστα. Το έχω πει επανειλημμένως ότι είναι ένας τερματοφύλακας που κάθε προπονητής θα ήθελε στην ομάδα του. 
Όσον αφορά τον Κουέστα, εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας, όμως πιστεύω ότι στο πέναλτι κάνει μεγάλο λάθος. Χίλιες φορές να φας το γκολ και να μείνει η ομάδα σου με 11 και να συνεχίσει το παιχνίδι επί ίσοις όροις, παρά να κάνεις το πέναλτι και να αφήσεις την ομάδα σου με παίκτη λιγότερο. Πολύ ερασιτεχνική ενέργεια που δεν αρμόζει στα προσόντα του. Ο Αναγνωστόπουλος, που πήρε τη θέση του κάτω από τα δοκάρια, είναι ένα παιδί που γνωρίζω από τον Παναθηναϊκό, είναι πάρα πολύ καλός τερματοφύλακας και ίσως είναι η στιγμή να πάρει την ευκαιρία του. Στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό απέδειξε ότι μπορεί άνετα να σταθεί στη Super League. Για τα γκολ που δέχθηκε δεν έχει καμία ευθύνη. Όταν στήνεις την άμυνα σου και βάζεις παίκτες στο πρώτο δοκάρι για την πρώτη επαφή με τη μπάλα, και ο τερματοφύλακας έχει το νου του να κάνει άμυνα από το μέση και πίσω, περιμένεις κάποιος να την κόψει. Δεν μπορεί να περνάει η μπάλα από τόσα κεφάλια και να μην την κόβει κανείς. Ειδικά στο δεύτερο γκολ ο Σιώπης, τον οποίο εκτιμώ πολύ, κάνει ένα πολύ σημαντικό λάθος. Ο Αναγνωστόπουλος δεν φταίει σε κανένα απ' τα γκολ.

Image result for παρασχος

Μεγάλη νίκη του Αστέρα Τρίπολης επί του ΟΦΗ, τεράστια είναι η συμβολή του Γιώργου Παράσχου, που με την προσωπικότητα και την πείρα του, έχει δώσει αυτή την ώθηση στον Αστέρα.
Ο Παπαδόπουλος δεν φταίει στο γκολ που δέχθηκε, η ευθύνη πηγαίνει στο τοίχος, που πίστεψε ότι η μπάλα θα πάει ψηλά και τελικά ο Δεληγιαννίδης πέρασε τη μπάλα από κάτω. Σε γενικές γραμμές ήταν μία ακόμα καλή εμφάνιση του Παπαδόπουλου, έχοντας και κάποιες σπουδαίες επεμβάσεις.
Για τον Στρέζο τα έχουμε ξαναπεί, πρέπει να δουλέψει πάρα πολύ για να μπορέσει να σταθεί στη Super League.  

Image result for χουαντερσον

Στη Ριζούπολη ο Απόλλων πήρε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, με τον Χουάντερσον και τον Ζίβκοβιτς να είναι ανενεργοί στο παιχνίδι αυτό, καθώς δεν υπήρχαν τελικές προσπάθειες από τις δύο ομάδες.

Image result for κριστινσον αελ
Για ακόμα μία φορά ο Κρίστινσον έδειξε τα προσόντα του και το πόσο καλός τερματοφύλακας είναι, στον αγώνα της ΑΕΛ με την ΑΕΚ, κάνοντας ορισμένες σπουδαίες αποκρούσεις.
Ο Μπάρκας ίσως να περνάει μία περίοδο κάμψης την οποία θεωρώ ότι θα ξεπεράσει, δεν είναι κάτι πολύ σημαντικό και θα επανέλθει. Βέβαια ένας τερματοφύλακας δεν μπορεί να ξεπεράσει το ντεφορμάρισμα με συνεχή παιχνίδια, ίσως πρέπει να ξεκουραστεί και λίγο, έτσι λέει ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου.

Image result for διουδης

Διούδης: Ένας αλλά λέων. Ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού ήταν καταπληκτικός σε ένα ακόμα ματς και έδειξε ότι η ομάδα του μπορεί να στηριχθεί σε αυτόν. Και λέμε ένας αλλά λεών γιατί πίσω από τον Διούδη δεν υπάρχει κανείς, καθώς δύο τερματοφύλακες είναι τραυματίες, ο ένας με πρόβλημα στον ώμο και ο Κότσαρης με την θλάση τρίτου βαθμού, άρα είναι αυτή τη στιγμή χωρίς μπακ απ.   
Εκτός από τον Διούδη που είναι καταπληκτικός και παιχνίδι με το παιχνίδι γίνεται και καλύτερος, ο Παναθηναϊκός έχει έναν νεαρό ανερχόμενο γκολκίπερ στην ακαδημία του, τον οποίο πιστεύω πολύ. Ο Γιώργος Χριστοδουλής είναι γεννημένος το 2001, έχει καταπληκτικά σωματομετρικά χαρακτηριστικά, ύψος 1,95 και με πολύ μεγάλο εκτόπισμα στα χέρια και έχει τεράστιες δυνατότητες και μεγάλο ταβάνι. Τον γνωρίζω προσωπικά και πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός αξίζει να επενδύσει πάνω του κάνοντάς τον επαγγελματία και δίνοντας την ευκαιρία σε έναν ακόμα νέο τερματοφύλακα.
Ο Μέγιερι στο γκολ του Μακέντα δεν μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο και στο υπόλοιπο παιχνίδι δεν είχε πολύ δουλειά. Ο Ατρόμητος ήταν άτυχος, έχασε πέναλτι, είχε και δύο δοκάρια, φαίνεται όμως η προσπάθεια του Γιώργου Σπανού, και έχοντας περάσει 12 χρόνια σε Χαλκηδόνα και Ατρόμητο, το ξέρω καλά από πρώτο χέρι, η προσπάθεια του να μπει σφήνα στους μεγάλους αποδίδει, γιατί ο Ατρόμητος είναι πραγματικά μία μεγάλη ομάδα.

Image result for σα ολυμπιακος

Στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Λαμία ο Σα δεν πιέστηκε καθόλου και είχε ένα ήσυχο απόγευμα, έδειξε όμως σε ετοιμότητα στη μία φάση που χρειάστηκε, αποκρούοντας το σουτ του Δημούτσου.
Ο Σαράνοφ με τα λάθη του, τα έχουμε ξαναπεί, ένας γκολκίπερ πολύ μέτριος, ίσως πρέπει να παίξει ο Μελισσάς πλέον βασικός στη Λαμία.

Image result for πασχαλακης

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει την πορεία πρωταθλητισμού του, επικρατώντας χθες του Λεβαδειακού εκτός έδρας με 2-1. Ο Πασχαλάκης στο γκολ που δέχθηκε δεν φταίει, καθώς είναι από πολύ κοντινή απόσταση και η μπάλα αλλάζει και πορεία πριν καταλήξει στα δίχτυα του.
Ο Μπάγιτς είναι και αυτός στην κατηγορία των μέτριων τερματοφυλάκων.