Οι τερματοφύλακες της 1ης αγωνιστικής

Image result for σουπερλιγκ πρεμιερα

Σέντρα στο ελληνικό πρωτάθλημα αυτό το σαββατοκύριακο, οπότε η καθιερωμένη μας εβδομαδιαία στήλη για τους τερματοφύλακες της αγωνιστικής επιστρέφει! Καλή ποδοσφαιρική χρονιά σε όλους, με υγεία πάνω απ' όλα!

Image result for βελλιδης λαμια

Ξεκίνημα από τη Λαμία, όπου ο Παναθηναϊκός για μία ακόμα φορά δεν μπόρεσε να πάρει το τρίποντο στην έδρα της ομάδας της Βοιωτίας και τον Διούδη για μία ακόμα φορά να μην μπορεί να κρατήσει το μηδέν για την εστία του. Θα πρέπει να καταλάβουν στον Παναθηναϊκό ότι ο Διούδης είναι απλά ένας καλός τερματοφύλακας και τίποτα παραπάνω. Με τις καλές και τις κακές στιγμές του. Επειδή ο Παναθηναϊκός είχε πάντα πολύ μεγάλους τερματοφύλακες, με κάποιους απ' αυτούς να κάνουν και καριέρα στο εξωτερικό, και τροφοδοτούσε πάντα με γκολκίπερ το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο κόσμος του "τριφυλλιού" έχει συνηθίσει σε υψηλά στάνταρ, καλό είναι όμως να δει με μεγαλύτερη επιείκεια τον Διούδη.

Image result for βελλιδης λαμια

Ο Βελλίδης ήταν πάρα πολύ καλός κάτω απ' τα δοκάρια της Λαμίας. Για μένα παραμένει μία αξιόπιστη λύση όπου κι αν παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι ένα σοβαρό παιδί, σοβαρός τερματοφύλακας, με πολύ καλά στοιχεία και πάνω απ' όλα πάντα ψυχωμένος.

Image result for αρης οφη

Από έναν βαθμό πήραν Άρης και ΟΦΗ στην μεταξύ τους αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον Σωτηρίου να είναι πάρα πολύ καλός και σταθερός για τους Κρητικούς, όντας μάλιστα βασικός στυλοβάτης για να φτάσει ο ΟΦΗ στην ισοπαλία εκτός έδρας.

Γράψαμε πριν δύο μέρες ότι στον Άρη δεν είναι θέμα τερματοφύλακα, καθώς και ο νεαρός Έχμαν, που αγωνίστηκε αντί του Κουέστα, δεν κατάφερε να κρατήσει το μηδέν. Το παιδί δεν φταίει εξ ολοκλήρου για το γκολ που δέχθηκε, όμως ένας καλός Κουέστα, αυτό το γκολ θα το είχε αποτρέψει. Εξακολουθώ να λέω και να πιστεύω ότι ο Άρης δεν χρειάζεται τερματοφύλακα, ενώ ο Αυστριακός έδειξε ότι μπορεί υπό προϋποθέσεις να σταθεί κάτω απ' τα δοκάρια των κιτρινόμαυρων.

Image result for ολυμπιακος αστερας τριπολης

Νικηφόρα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στη Σούπερλιγκ ο Ολυμπιακός κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, με τον Σα να συνεχίζει με κεκτημένη ταχύτητα, όντας πολύ φορμαρισμένος, καθώς στη μία φορά που χρειάστηκε, να επέμβει, δήλωσε κανονικά το παρών.

Ο Παπαδόπουλος δέχθηκε αρκετή πίεση αντιδρώντας πολύ καλά. Είναι ένας καλός και σοβαρός τερματοφύλακας, που όμως δεν πρέπει να μείνει εκεί, πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει και να μην επαναπαύεται καθώς το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο.

Image result for κριστινσον

Από ήρωας, μοιραίος και από μοιραίος, ήρωας. Ο Κρίστινσον ήταν μοιραίος στο πρώτο ημίχρονο και ήρωας στο δεύτερο. Το γκολ που δέχθηκε ήταν τυχαίο γεγονός, καθώς όπως έχουμε ξαναπεί, όλοι οι τερματοφύλακες κάνουν λάθος κάποια στιγμή. Θα φανεί και από την πορεία του στο υπόλοιπο πρωτάθλημα, αν θα συνεχίσει την ίδια παρουσία με πέρσι, όπου πραγματοποίησε καταπληκτική χρονιά με προπονητή τον Γιώργο Φουσέκη, με τον οποίο η ΑΕΛ διέκοψε τη συνεργασία της. Αν δεν συνεχιστεί η εκπληκτική του πορεία και τη θέση της πάρουν τα σκαμπανευάσματα όπως στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, τότε εκεί το πρόβλημα θα είναι άλλο, όπως και στην περίπτωση του Άρη...

Image result for μεγιερι

Ο Μέγιερι δεν φταίει για το γκολ που δέχθηκε, βέβαια η κίνηση που έκανε στην προσπάθειά του να αποκρούσει θύμισε σπαγγάτ, μία κίνηση χάντμπολ, που δουλεύεται αρκετά στην Γερμανία και ίσως την έμαθε εκεί. Θα μπορούσε να τελειώσει διαφορετικά τη φάση, είτε κλείνοντας προς το δοκάρι, είτε πέφτοντας με τα χέρια. Μία παρόμοια φάση ο Κρίστινσον την χειρίστηκε διαφορετικά, λυγίζοντας το κορμί του και χρησιμοποιώντας το πόδι του. Ο Θεοδωράκης που τον αντικατέστησε δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερη πίεση, θα τον δούμε σε άλλα παιχνίδια μελλοντικά.

Image result for κοτνικ


Στη Νέα Σμύρνη, η ευθύνη του Κότνικ στο πρώτο γκολ που δέχθηκε είναι πολύ μεγάλη, με δεδομένη και την αξία του Σλοβένου. Ελαφρυντικό αποτελεί το γεγονός ότι προέρχεται από μεγάλο διάστημα απραξίας, αντιμετωπίζοντας θέμα τραυματισμού, και δεν είναι απ' ότι φαίνεται επαρκώς γυμνασμένος για να μπει στην 11αδα. Στο δεύτερο γκολ του Βόλου δεν φέρει ευθύνη.

Ο Γκαραβέλης απ' την άλλη μεριά, αιφνιδιάστηκε λίγο στο γκολ του Πανιωνίου, αν και η εκτέλεση ήταν από αρκετά κοντινή απόσταση. Θα τον δούμε καλύτερα στα επόμενα παιχνίδια.

Image result for παοκ παναιτωλικος

Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ο παροπλισμός του Κυριακίδη στον Παναιτωλικό, αν και οι πληροφορίες μου λένε ότι ο Κνετ είναι καλός τερματοφύλακας, κάτι που έδειξε στα φιλικά παιχνίδια, όμως δεν μπόρεσε να το κάνει και μέσα στην κατάμεστη Τούμπα κόντρα στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ. Έχει ευθύνη και στα δύο γκολ που δέχθηκε, με τον τρόπο που τα δέχθηκε, αλλά θα τον δούμε και θα τα ξαναπούμε μιας και ακούω καλά λόγια γι' αυτόν.

Image result for παοκ παναιτωλικος

Ο Πασχαλάκης δεν πιέστηκε καθόλου, το μόνο που μπορούμε να πούμε όμως για το γκολ που δέχθηκε, είναι πως παρότι έχει ύψος σχεδόν δύο μέτρα και αν υπολογίσουμε και το τεράστιο άνοιγμα χεριών του, δε γίνεται να τρώει τέτοιο γκολ σε καμία περίπτωση. Δηλαδή ότι πάει μέσα γράφει; Στην ομάδα που βρίσκεται, είναι υποχρεωμένος να κάνει πάντα το κάτι παραπάνω.

Image result for αεκ ξανθη

Είπαμε πριν λίγες μόνο μέρες, ότι το πορτογαλικό τιμ της ΑΕΚ θα έπρεπε να βρίσκεται εδώ μόνο για διακοπές. Το είχαμε πει από την πρώτη στιγμή που ήρθαν στην Ελλάδα και ορίστε τα αποτελέσματα του τιμ αυτού. Αντί να ανεβάσουν και να βελτιώσουν τον Μπάρκα, τον κατέβασαν, αφήνοντάς τον αγύμναστο. Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, στο πρώτο γκολ παρότι απέκρουσε, δεν βοηθήθηκε απ' την άμυνά του, ενώ το δεύτερο ήταν τετ α τετ όπου δεν μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο.

Image result for καρλος αμπαντ

Σπουδαία νίκη για την Ξάνθη, της οποίας την εστία υπερασπίζεται καινούριος γκολκίπερ, έχοντας βαριά κληρονομιά διαδεχόμενος τον Ζίβκοβιτς. Ο Αμπάντ δείχνει καλός τερματοφύλακας και θα τον δούμε καλύτερα και στην συνέχεια. Άλλωστε η Ξάνθη έχει πολύ καλή παράδοση στην επιλογή γκολκίπερ, χάρη στον εξαιρετικό Αλέκο Μαλαδένη που βρίσκεται εκεί για αρκετά χρόνια, ο οποίος γιορτάζει και στις 30 του μήνα και θέλω να του ευχηθώ τα καλύτερα και πάντα γερός και δυνατός.