Ευρωπαϊκή εβδομάδα με πάνω και κάτω

Image result for πασχαλακης

Μία γεμάτη εβδομάδα πέρασε για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη στα προκριματικά του Τσάμπιονς και του Γιουρόπα Λιγκ, με καλά αλλά και κακά αποτελέσματα.

Ξεκίνημα με το πρώτο χρονικά παιχνίδι, αυτό του ΠΑΟΚ κόντρα στον Άγιαξ στην Τούμπα. Οι πρωταθλητές ήρθαν ισόπαλοι 2-2 με τους πρωταθλητές Ολλανδίας και παραλίγο φιναλίστ του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ, σε ένα πολύ όμορφο και αμφίρροπο παιχνίδι. Η εμφάνιση του Πασχαλάκη ήταν κατώτερη των προσδοκιών, ειδικά για μία αναμέτρηση όπου η υπέρβαση από όλους τους παίκτες του Δικεφάλου ήταν προαπαιτούμενη. Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να προστατεύσει όπως θα έπρεπε την εστία του, αντιδρώντας λανθασμένα σε αρκετές περιπτώσεις, κάτι που κόστισε στην ομάδα του.

Image result for σα ολυμπιακοσ

Ο Ολυμπιακός αντίθετα, είχε την τύχη να έχει σε εξαιρετική βραδιά κάτω απ' τα δοκάρια του τον Ζοσέ Σα, ο οποίος για μία ακόμα αναμέτρηση εκτός έδρας, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του για την πρόκριση στα πλέιοφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας ήταν καθοριστικός, κάτι που είναι πολύ σημαντικό σε αυτά τα ζευγάρια αγώνων, αποκρούοντας εκτός των άλλων και το πέναλτι των γηπεδούχων στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, δίνοντας έτσι την σπουδαία εκτός έδρας νίκη στους ερυθρόλευκους.

Image result for μπαρκας

Η ΑΕΚ δεν συνάντησε δυσκολίες στην Ρουμανία κόντρα στην Κραϊόβα, επικρατώντας με 2-0 στην έδρα της αντιπάλου της. Η Ένωση ήταν σαφέστερα ανώτερη από τους Ρουμάνους και κατάφερε να μην απειληθεί ιδιαίτερα, κάτι που έκανε και το απόγευμα του Βασίλη Μπάρκα αρκετά εύκολο και απλό, αν και ο γκολκίπερ του Δικεφάλου όποτε χρειάστηκε ήταν σταθερός, εμπνέοντας σιγουριά κάτω απ' τα γκολπόστ.

Image result for μεγιερι

Ο Ατρόμητος έμεινε όρθιος στη Βαρσοβία αποσπώντας το 0-0 κόντρα στην Λέγκια, με τον Μέγιερι να είναι αναμφισβήτητα ο πρωταγωνιστής των Περιστεριωτών. Η ελληνική ομάδα δέχθηκε αρκετή πίεση απ' τους Πολωνούς, οι οποίοι είχαν και δύο δοκάρια, με τον Μέγιερι όμως να είναι σε πολύ καλή βραδιά, να αποκρούει όσο το δυνατόν περισσότερες απειλές και να είναι καθοριστικός για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, δίνοντάς της έτσι την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στη ρεβάνς του Περιστερίου.

Image result for κουεστα

Από δύσκολο έως αδύνατο είναι το έργο του Άρη για πρόκριση, ενόψει της ρεβάνς κόντρα στη Μόλντε, μετά το βαρύ 3-0 του πρώτου αγώνα. Οι κιτρινόμαυροι είχαν σε πολύ κακή βραδιά τον τερματοφύλακά τους, με τον Κουέστα να υποπίπτει σε αρκετά σημαντικά λάθη που τα πλήρωσε η ομάδα του, ενώ αυτό που προβληματίζει ιδιαιτέρως είναι η όχι και τόσο καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία φαίνεται να βρίσκεται ο Ισπανός γκολκίπερ, πράγμα ανησυχητικό μετά την αρκετά καλή πρώτη του χρονιά στη Θεσσαλονίκη.