Οι τερματοφύλακες της 10ης αγωνιστικής

Image result for βολος παναιτωλικος

Ξεκίνημα της καθιερωμένης βόλτας μας από τον Βόλο, όπου η τοπική ομάδα πήρε το τρίποντο κόντρα στον Παναιτωλικό χάρη και στον τερματοφύλακα της. Ο Μελίσσας έκανε μία πάρα πολύ καλή εμφάνιση και βοήθησε πολύ την ομάδα του να πάρει τους τρεις βαθμούς. Το ξαναλέω πως αν ο Μελίσσας αγωνιζόταν βασικός απ' την αρχή της σεζόν, ο Βόλος θα είχε περισσότερους βαθμούς ή τουλάχιστον μικρότερο παθητικό στην άμυνά του. Θεωρώ ότι το ένα απ' τα δύο γκολ που δέχθηκε θα μπορούσε να το βγάλει. Ο Γιαννακόπουλος δεν πρέπει να σταματήσει τη δουλειά, έδειξε πολύ βαρύς σε κάποια σημεία του αγώνα, και σίγουρα έχει κι αυτός ευθύνη για ένα από τα γκολ που δέχθηκε. Πρέπει να δουλέψει πολύ και να γίνει πιο σβέλτος και γρήγορος.

Image result for οφη παοκ

Στον Σωτηρίου πιθανότατα έκανε καλό ο ανταγωνισμός από τον Γουάλεϊ που αγωνίστηκε την προηγούμενη αγωνιστική και έδειξε σε πολύ μεγάλο βαθμό τα προσόντα του. Ήταν εκπληκτικός, μακάρι να συνεχίσει έτσι, και τότε ο ΟΦΗ δε θα έχει πρόβλημα στη θέση του τερματοφύλακα με τέτοιες εμφανίσεις από τον Σωτηρίου. Ο Ζίβκοβιτς δεν είχε πίεση, σε ένα ήσυχο σχετικά απόγευμα, στο οποίο ο ΠΑΟΚ έκανε μία επαγγελματική νίκη, σε μία δύσκολη έδρα στο Ηράκλειο. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα πρωταθλήματα τα δίνουν αυτές οι έδρες και όχι τα ντέρμπι...

Image result for αρης αστερας

Ευτυχώς που ο Τσιλιγγίρης στην πρώτη φάση που μπήκε, αν και κρύος, απέκρουσε το φάουλ με μία ωράια και σημαντική απόκρουση, στο τέλος του ματς, καθορίζοντας το αποτέλεσμα. Έχουμε πει απ' την αρχή που είδαμε τον Έμαν ότι δεν είναι τερματοφύλακας για να στηριχθεί ο Άρης, ο οποίος είναι γυμνός στη θέση απ' τη στιγμή που ο Κουέστα είναι τραυματίας και είναι εκτός δράσης. Τερματοφύλακες σαν τον Έμαν υπάρχουν και στην Ελλάδα. Θα πρέπει να προσπαθήσουν να ενισχύσουν τη θέση νούμερο 1 στον Άρη, Εν ολίγοις ο Έμαν είναι πολύ λίγος τερματοφύλακας και ειδικά για τον Άρη. Ο νεαρός Τσιλιγγίρης πήρε την ευκαιρία του, δεν μπορούμε να πούμε πολλά, αλλά και μόνο ότι στάθηκε ψύχραιμα στα τελευταία λεπτά είναι σημαντικό κέρδος για τον Άρη.

Ο Παπαδόπουλος εκτέθηκε απ' την άμυνά του και δεν μπόρεσε να κάνει κάτι στα γκολ που δέχθηκε.

Image result for ξανθη πανιωνιος

Μεγάλη νίκη του Πανιωνίου στην Ξάνθη, το έχω πει πολλές φορές και ελπίζω να μη γίνομαι κουραστικός, ότι ο Πανιώνιος είναι ευλογημένη ομάδα. Πέτυχε τεράστια νίκη που του έδωσε ανάσες και σίγουρα το μέλλον διαγράφεται πολύ καλύτερα. Ο Μαλέρμπ σε ένα ακόμα παιχνίδι είχε και καλές και κακές στιγμές, δεν είχε σταθερή απόδοση, έκανε μία πολύ καθοριστική απόκρουση στο πρώτο ημίχρονο και δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης κάτω απ' τα πόδια. Θεωρώ ότι ήταν ένα φτηνό γκολ. Ο Αμπάντ εκτέθηκε απ' την άμυνά του και στα δύο γκολ, δε μπορούσε να κάνει το παραμικρό έτσι όπως εξελίχθηκαν οι φάσεις. Είναι ένας πάρα πολύ καλός τερματοφύλακας όπως έχουμε ξαναπεί.

Image result for ολυμπιακος ατρομητος

Επέστρεψε στην ενδεκάδα του Ατρομήτου ο Μέγιερι στον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης, μία σωστή επιλογή από τον Γιάννη Αναστασίου να τον χρησιμοποιήσει, άλλωστε δεν μπορούσε να πάει σε μία τέτοια αναμέτρηση με έναν τερματοφύλακα με στραπατσαρισμένο ηθικό και ψυχολογία στο ναδίρ. Ο Μέγιερι ήταν καλός μετά από καιρό απουσίας, αποθεώθηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού, που θεωρώ ότι τον εκτιμάει πολύ, αυτό μπορώ να το καταθέσω κι εγώ από τη συνεργασία που είχα μαζί του. Δεν έχει καμία ευθύνη στα γκολ που δέχθηκε, ενώ ο Σα πέρασε ένα ήσυχο απόγευμα και χωρίς τερματοφύλακα να έπαιζε ο Ολυμπιακός, πάλι θα κέρδιζε.

Image result for παναθηναικος αεκ

Πρόκειται πραγματικά για μεγάλο κατόρθωμα να κερδίζει η ΑΕΚ με 0-2 και τελικά να χάνει με 3-2. Σίγουρα υπάρχουν ευθύνες για την ήττα αλλά εμείς θα μιλήσουμε μόνο για τους τερματοφύλακες. Ο Μπάρκας ήταν πάρα πολύ καλός, επιστρέφοντας μετά από καιρό απουσίας, αν και κατά την εκτίμησή μου το πρώτο γκολ θα μπορούσε να το βγάλει. Ήταν γενικά όμως πολύ καλός, τώρα αν έπρεπε να παίξει αυτός ή ο Τσιντώτας είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο, αυτό είναι θέμα των προπονητών και ειδικά του Χρυσόστομου Μιχαηλίδη. 

Ο Διούδης, όπως είχαμε γράψει και πέρσι, μπορεί να είναι ένας, αλλά είναι λέων. Μεγάλη εμφάνιση απ' τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, έχουμε πει γι' αυτόν ότι δεν ανήκει στην κάστα των μεγάλων γκολκίπερ που έβγαζε ο Παναθηναϊκός, αλλά βλέπουμε ότι με τις εμφανίσεις του, βοηθάει πάρα πολύ την ομάδα του και ανεβάζει και το δικό του πρεστίζ. Είναι όμως απορίας άξιο πως ο Παναθηναϊκός έχει μείνει με έναν τερματοφύλακα, πρέπει να ερευνηθεί αυτό. Θεωρώ τέλος, ότι δε φταίει στα γκολ που δέχθηκε, έκανε εκπληκτική εμφάνιση.

Image result for αελ λαμια

Ο Κρίστινσον δε μπορούμε να πούμε ότι φταίει στα γκολ που δέχθηκε χθες βράδυ στην αναμέτρηση της ΑΕΛ κόντρα στη Λαμία, σίγουρα όμως δεν είναι ο Κρίστινσον που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε. Η δουλειά που έγινε πέρσι με τον Γιώργο Φουσέκη θα κρατήσει μέχρι ένα σημείο, μετά δε θα έχει τον ίδιο αντίκτυπο, είναι ένα βαρύ κορμί που θέλει ιδιαίτερη δουλειά στην προπόνηση. Ο Θεοδωρόπουλος απ' την άλλη ήταν σταθερός, σε μία μεγάλη νίκη για τη Λαμία.