Το κλάμα του Μανδά που χρειάζεται στήριξη


Η ΑΕΚ πήρε μία αγχωτική νίκη κόντρα στον Ατρόμητο, παλεύοντας το παιχνίδι μέχρι το τελευταίο λεπτό και τελικά το κέρδισε. Από έναν Ατρόμητο που ήταν πάρα πολύ καλός αλλά είχε ως αδύναμο κρίκο τον νεαρό τερματοφύλακα Μανδά. Ο Μανδάς ανεξάρτητα απ' τα λάθη που έκανε πρέπει να στηριχθεί, αλλά υπάρχει ένα μεγάλο αλλά με ερωτηματικά.

Είχαν ετοιμάσει, είχαν σφυριλατήσει τον Μανδά έτσι ώστε να αντέξει τους κραδασμούς και τις πιέσεις σε περίπτωση λάθους; Γιατί, το έχουμε ξαναπεί, όταν βάζεις νέο τερματοφύλακα, μα πολύ μα λίγο, θα ματώσεις. Τώρα ο Ατρόμητος μάτωσε πολύ, όπως και ο τερματοφύλακας που έβαλε τα κλάματα. Θα πρέπει κάποιος να του εξηγήσει όσο εύκολα κι αν του έχουν έρθει τα πράγματα στη ζωή για να φτάσει στην πρώτη ομάδα του Ατρομήτου, ότι η δουλειά που έχει διαλέξει να κάνει είναι πάρα πολύ δύσκολη. Η ζωή του τερματοφύλακα έχει πιο πολλές πίκρες παρά χαρές, θα πρέπει να είναι έτοιμος να δεχθεί και τα ακραία στο ποδόσφαιρο. Ο δρόμος είναι δύσκολος, δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, πρέπει να παλέψει πάρα πολύ για να μπορέσει να καταξιωθεί.

Έπρεπε να έχουν δουλέψει στην ψυχοσύνθεσή του αυτοί που τον έβαλαν να παίξει γιατί είναι ένα νεαρό παιδί, σίγουρα γεμάτο ταλέντο, αλλά έδειξε ευάλωτος και δε λέω μόνο για τα τεχνικά λάθη που έκανε, αλλά και για την περίπτωση που τα "παράτησε" βάζοντας τα κλάματα. Δε μπορεί εγώ σαν προπονητής, που διακυβεύονται πολλά, να έχω έναν γκολκίπερ που βάζει τα κλάματα. Όσο καλός κι αν είναι και όσο ταλέντο κι αν διαθέτει, δεν επιτρέπεται στο υπόλοιπο ματς να μην μπορεί να συντονιστεί και να επανέλθει. 

Ανεξάρητα απ' όλα αυτά, το παιδί είναι ταλέντο και πρέπει να στηριχθεί, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε και τη θέση του προπονητή του, Γιάννη Αναστασίου, γιατί αυτός είναι ο προπονητής και πρέπει να κάνει τη δουλειά του και είναι πραγματικά άσχημο να προσπαθεί η ομάδα να παρουσιάσει μία καλή εικόνα και να χαλάνε όλα από κάτι τέτοιες καταστάσεις. Τι να κάνει και ο προπονητής, είναι κι αυτό ένα ερώτημα. Για να το κλείσουμε, ότι απόφαση κι αν πάρει ο Αναστασίου, ένας ποδοσφαιράνθρωπος με τον οποίο έχω συνεργαστεί στον Παναθηναϊκό, εγώ θα είμαι μαζί του στην απόφαση αυτή.

Image result for τσιντωτας

Ο Τσιντώτας έδειξε σχετικά καλός, απέκρουσε και το πέναλτι σε πρώτο χρόνο, ενώ στο δεύτερο γκολ, πρέπει να κάνεις το κάτι παραπάνω ενδεχομένως, αν και ομολογουμένως ήταν δύσκολο. Κατά τα λοιπά είχε και μία λάθος εκτίμηση με τα πόδια. Θέλει κι αυτός παιχνίδια για να βρει ρυθμό. Οι πληροφορίες μου πάντως λένε ότι και ο Αθανασιάδης τα πηγαίνει σούπερ στις προπονήσεις... 

Image result for πανιωνιος αρης

Ο Πανιώνιος δεν τα κατάφερε για μία ακόμη φορά να πάρει τη νίκη, δυσκολεύτηκε πάρα πολύ, παρόλα αυτά θα μπορούσε να κερδίσει το παιχνίδι κι ας μην ήταν τόσο καλός. Θεωρώ ότι ο Μαλέρμπ πήγε καλά σ' αυτό το ματς, χωρίς να έχει ευθύνη για το γκολ, όπως επίσης και ο Έμαν. Ο Πανιώνιος θα πρέπει σε κάθε ματς να παίζει με το μαχαίρι στα δόντια...

Image result for ξανθη οσφπ

Η Ξάνθη όπως έχουμε ξαναπεί έχει έναν εκπληκτικό τερματοφύλακα, τον Αμπάντ, που δείχνει το πλούσιο ταλέντο του παιχνίδι με παιχνίδι. Βασιζόμενος και στην πολύ καλή δουλειά που γίνεται με τον Αλέκο Μαλαδένη, που δουλεύει πολλά χρόνια στην ομάδα και κάθε χρόνο παρουσιάζει πολύ καλούς τερματοφύλακες. Ας μην με παρεξηγήσουν οι φίλοι μου που με διαβάζουν που αναφέρομαι συνεχώς στον Αλέκο, διότι είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ποδοσφαιρικής μηχανής που λέγεται Ξάνθη. Εν ολίγοις ο Αμπάντ ήταν ο κορυφαίος, για μένα, παίκτης της Ξάνθης, μεστός, σίγουρος και χωρίς περιττά πράγματα, έδινε λύσεις.

Ο Σα δεν είχε δουλειά, ο Ολυμπιακός μπορεί να πίεσε την Ξάνθη, αλλά δε μπόρεσε να βρει το γκολ λόγω ατυχίας και Αμπάντ.

Image result for αελ οφη

Ένα εκπληκτικό παιχνίδι είδαμε στη Λάρισα, με τον ΟΦΗ να προηγείται με 0-2 της ΑΕΛ, με απίστευτα όμορφα γκολ, στα οποία θεωρώ ότι ο Κρίστινσον δεν έχει ευθύνη. Ούτε στο πρώτο, που τον κρέμασε η μπάλα διότι τη συγκεκριμένη στιγμή έπρεπε να βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση, αλλά ο πανέξυπνος παίκτης του ΟΦΗ τον είδε και έκανε τη μεγάλη λόμπα, ούτε όμως και στο δεύτερο. Ο καινούριος τερματοφύλακας που χρησιμοποίησε ο ΟΦΗ, ο Ουάλεϊ, δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο, θα περιμένουμε όμως να τον δούμε και στα επόμενα παιχνίδια, αν μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα του, γιατί στο συγκεκριμένο δεν βοήθησε.

Image result for παναιτωλικος αστερασ

Ο Παναιτωλικός δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Αστέρα παρότι προηγήθηκε στο σκορ. Και οι δύο τερματοφύλακες προσπάθησαν για το καλύτερο, τον Γιαννακόπουλο όπως και τον Παπαδόπουλο, τους πιστεύω πολύ, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν για να σταθούν στη λίγκα. Ο Παπαδόπουλος δείχνει ότι παιχνίδι με παιχνίδι γίνεται καλύτερος, πολύ πιο έμπειρος και με καλύτερα πατήματα, απ' ότι ο Νίκος Γιαννακόπουλος.

Image result for διουδης

Το ντέρμπι στην Τούμπα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, τράβηξε πολύ. Εμείς θα μιλήσουμε για τα αγωνιστικά όμως, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει ένα βήμα από το να πιεί νερό, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να πάρει το ματς. Ο Διούδης ήταν καλύτερος από προηγούμενα παιχνίδια, δεν έχει ευθύνη για τα γκολ, θεωρώ όμως ότι όταν είσαι τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, στο γκολ του Βιεϊρίνια, ίσως πρέπει να κάνεις το παραπάνω. Ο Ζίβκοβιτς δε φταίει στα γκολ, καθώς εκτέθηκε απ' την άμυνά του. Τεχνικά μιλώντας, το γιατί έφαγε γκολ κάτω απ' τα πόδια, παίζει ρόλο και ο παράγοντας τύχη στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Image result for λαμια βολος

Ο Μελίσσας συνεχίζει την εκπληκτική του πορεία από πέρσι, αποδεικνύοντας πόσο καλός τερματοφύλακας είναι και ότι μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά ακόμα. Αν ο Βόλος τον χρησιμοποιούσε απ' την αρχή, ίσως να ήταν καλύτερα τα πράγματα για την άμυνά του και βαθμολογικά επίσης. Κράτησε την ομάδα του κατεβάζοντας ρολά για όσο μπορούσε, ενώ στο γκολ δεν φέρει ευθύνη. Αρκετά καλός και ο Θεοδωρόπουλος, πολύ σταθερός και σίγουρος.