Οι τερματοφύλακες που ξεχώρισαν (3η αγωνιστική)

 

Ο Θανάσης Γκαραβέλης ήταν βασικός παράγοντας για την ισοπαλία που απέσπασε ο Βόλος κόντρα στον ΠΑΟΚ, κρατώντας σε αρκετές περιπτώσεις την εστία του απαραβίαστη.

Ο γκολκίπερ της ομάδας του Βόλου ήταν πολύ σταθερός και όποτε χρειάστηκε απέκρουσε τον κίνδυνο που δημιουργήθηκε για την εστία του.


Η επιστροφή του Ζοσέ Σα στη δράση μετά τον τραυματισμό του, ήρθε στο καταλληλότερο σημείο για τον Ολυμπιακό, εν μέσω και των σημαντικών ευρωπαϊκών αναμετρήσεων για τους Πειραιώτες.

Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας έκανε αυτό ακριβώς που χρειάζεται μία μεγάλη ομάδα από τον γκολκίπερ της σε έναν αγώνα χωρίς μεγάλη πίεση. Δηλαδή, να επέμβει στη μία ή στις λιγοστές στιγμές που η ομάδα του θα τον χρειαστεί. Αυτό ακριβώς έκανε και ο Σα στον αγώνα κόντρα στον Παναιτωλικό, όταν οι Αγρινιώτες απείλησαν, αυτός κράτησε το μηδέν για την εστία του.

Ο Ολυμπιακός με τον Σα στην ενδεκάδα του είναι πάρα πολύ αναβαθμισμένος ξανά και μπορεί να αισθάνεται ασφαλής.


Ο Λευτέρης Χουτεσιώτης μπορεί να δέχθηκε δύο γκολ στον αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης, όμως στάθηκε πολύ καλά σε μία αρκετά δύσκολη έδρα, σε μία αναμέτρηση που δέχθηκε πάρα πολύ πίεση, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν πάρα πολύ για να επιστρέψουν από το 0-2, και κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, τα οποία μάλιστα ήταν και πάρα πολύ όμορφα και ο Χουτεσιώτης δε μπορούσε να κάνει πάρα πολλά για να τα αποφύγει.

Φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα θα δούμε έναν ακόμα πολύ καλό Έλληνα γκολκίπερ.


Ο Παναγιώτης Τσιντώτας μπορεί να μην έκανε κάτι αξιοσημείωτο αυτή την αγωνιστική κόντρα στη Λαμία, όμως αυτό συνέβη γιατί δεν χρειάστηκε, μιας και η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε καθόλου.

Η εμφάνιση του Τσιντώτα όμως στον ευρωπαϊκό αγώνα κόντρα στη Σεντ Γκάλεν ήταν για μία ακόμα φορά πάρα πολύ καλή, αποδεικνύοντας την εξαιρετική φόρμα στην οποία βρίσκεται ο γκολκίπερ της Ένωσης. Μακάρι να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο, ενώ αξίζουν πολλά μπράβο στον προπονητή τερματοφυλάκων της ομάδας, που δουλεύει συνεχώς μαζί του, τον συνεργάτη μου στην Ακαδημία, τον Χρυσόστομο Μιχαηλίδη.