Οι τερματοφύλακες 12ης & 13ης αγωνιστικής

 

Διπλή, χορταστική ανάρτηση που μας βρίσκει με τον Ολυμπιακό να είναι ήδη πρωταθλητής χειμώνα και να κάνει Χριστούγεννα στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ξεκίνημα με τον αγώνα της ΑΕΛ με τον ΟΦΗ την προηγούμενη εβδομάδα, όπου ο Νάγκι ήταν αρκετά καλός χωρίς να έχει ευθύνη για το γκολ που δέχθηκε, το οποίο ήταν αυτογκόλ. Στον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό αγωνίστηκε ο Μπάγιτς, δε μπορούμε να πούμε κάτι σημαντικό γι' αυτόν, καθώς ήρθε αντιμέτωπος με τον καταιγισμό του Ολυμπιακού. Είναι δύσκολο να κριθεί, για κάθε τερματοφύλακα είναι δύσκολη αυτή η πίεση, ενώ ο Μπάγιτς δεν είχε και αγωνιστικό ρυθμό.


Ο Σωτηρίου όπως έχουμε ξαναπεί, είναι ένας τίμιος και σταθερός τερματοφύλακας που "βγάζει το μεροκάματό του" με πολύ τίμιο τρόπο. Είναι φιλότιμος και προσπαθεί πολύ.


Ο Διούδης ήταν για μια ακόμη φορά εξαιρετικός στον αγώνα του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΠΑΣ την προηγούμενη αγωνιστική, όμως δεν ξέρω τι συμβαίνει στα ενδότερα της ομάδας και δεν έπαιξε στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Όπως και να το κάνουμε, ο Διούδης είναι αυτή τη στιγμή ο Νο1 της ομάδας, η οποία οφείλει να τον προστατεύσει και να τον προσέξει.


Ο Ξενόπουλος ήταν αυτός που αγωνίστηκε κόντρα στον ΠΑΟΚ, τυχαίνει να τον γνωρίζω από την θητεία μου στον Παναθηναϊκό, όταν ο Βασίλης ήταν σε μικρή ηλικία, θεωρώ ότι εξελίχθηκε πολύ και αξίζει να είναι στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Απέναντι στον ΠΑΟΚ, είχε και καλές και κακές στιγμές, αλλά πρέπει να του δώσουμε το ελαφρυντικό της έλλειψης αγωνιστικού ρυθμού, ενώ μπήκε ξαφνικά να υπερασπιστεί την εστία σε ένα ντέρμπι. Βέβαια, όταν είσαι μέσα στην ομάδα και είσαι ο δεύτερος τερματοφύλακας, πρέπει να είσαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή, σαν να είσαι πρώτος. Ακόμα όμως είναι άπειρος και με τα παιχνίδια θα παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο γιατί είναι τεχνίτης τερματοφύλακας, ταχυδυναμικός, εκρηκτικός και με πολύ καλά στοιχεία.


Ο Χουτεσιώτης συνεχίζει τη σταθερή του πορεία φέτος, έχει μικρολάθη που γίνονται όμως και θα συνεχίσουν να γίνονται, όμως σε γενικές γραμμές η πορεία του είναι εξαιρετική κάτι που έδειξε και στα δύο ματς με Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης, όπου ήταν αρκετά καλός. Έχει ξεκινήσει καλά και συνεχίζει να πηγαίνει καλά.


Δύσκολο το έργο του Θεοδωρόπουλου κόντρα στον Ολυμπιακό, δέχθηκε 6 γκολ, σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο, με τον Ολυμπιακό να επιτίθεται συνεχώς, ήταν δύσκολο να αντέξει, δεν είχε τύχη να αντέξει στο συγκεκριμένο ματς.


Ο Σα κόντρα στη Λαμία είχε ένα σχετικά ήρεμο απόγευμα, με την ΑΕΛ όμως είχε μία εξαιρετική επέμβαση λίγο πριν το γκολ που δέχθηκε, το οποίο ήταν μία δύσκολη φάση όπου θεωρώ πως δεν μπορούσε να κάνει κάτι, προσπάθησε με κίνδυνο να τραυματιστεί, αλλά το γκολ αυτό ήταν θέμα της άμυνας της ομάδας.


Ο Απόλλων δείχνει από παιχνίδι σε παιχνίδι ότι πατάει πάρα πολύ καλά, παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Η ομάδα καθοδηγείται εκ του ασφαλούς από τον Γιώργο Παράσχο. Με τέτοια μπάλα που παίζει ο Απόλλων δεν θα κινδυνεύσει, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Με την ΑΕΚ από σύμπτωση δεν πήρε έστω τον βαθμό της ισοπαλίας, ενώ με τον Παναιτωλικό ήταν πάρα πολύ καλός και πήρε το παιχνίδι. Ο Βέρχουλστ είναι ένας τερματοφύλακας στον οποίο δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη, είναι απρόβλεπτος, ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο. Μεγάλο ντεσαβαντάζ είναι το βάρος του.


Η άμυνα της ΑΕΚ συνεχώς εκτίθεται και δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη και μοιραία η μπόρα παίρνει και τον τερματοφύλακας της ομάδας, τον Τσιντώτα, ο οποίος ούτε αυτός είναι σε καλό φεγγάρι.


Ο Μελίσσας ήταν εξαιρετικός κόντρα στον Βόλο, δίνοντας τον βαθμό στην ομάδα του, αποκρούοντας μάλιστα και πέναλτι. Θεωρούσα ότι θα συνεχίσει να τον βάζει ο προπονητής του μετά το καταπληκτικό ματς στον Βόλο και δεν πίστευα ότι θα μείνει εκτός 11άδας. Ο Κνετ κόντρα στον Απόλλωνα αγωνίστηκε βασικός, χωρίς να κάνει κάτι εξαιρετικό.


Δείχνει αρκετά καλός ο Κλέιμαν που αγωνίστηκε κάτω απ' τα δοκάρια του Βόλου στα τελευταία δύο παιχνίδια αλλά θα πρέπει να περιμένουμε να τον δούμε σε περισσότερα παιχνίδια για να καταλάβουμε.


Ο Μπουσέ άρπαξε την ευκαιρία και αγωνίστηκε αντί του Σιαμπάνη, είναι καλύτερος τερματοφύλακας και παρότι είμαι υπέρ των Ελλήνων γκολκίπερ, η διαφορά είναι εμφανής. Κράτησε το μηδέν σε δύο ματς ο Γάλλος τερματοφύλακας.


Ο Πασχαλάκης είναι ο κλασικός, προβλέψιμος Πασχαλάκης, που είναι επιρρεπής στο λάθος. Δίνει περισσότερο ευκαιρίες στον αντίπαλο με τα λάθη του, παρά αποτρέπει γκολ.


Και θα ολοκληρώσουμε την αναφορά μας στους τερματοφύλακες με τον Αστέρα Τρίπολης και τον Ατρόμητο, ο οποίος έδωσε ένα ματς λόγω της αναβολής του αγώνα κόντρα στη Λαμία, εξαιτίας των κρουσμάτων κορωνοϊού. Ο Παπαδόπουλος έχουμε πει ότι μπορεί να φτάσει σε πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης, αρκεί να δουλέψει περισσότερο.

Ο Γιαννιώτης έδειξε κόντρα στον Αστέρα κάτι από τον παλιό καλό Γιαννιώτη που ξέραμε.