Οι τερματοφύλακες της 21ης αγωνιστικής

 

Ξεκίνημα με τον Ατρόμητο, ο οποίος άλλαξε και προπονητή, με τον Σάββα Παντελίδη να μην έχει ευθύνη για την ήττα από τον Παναθηναϊκό. Αντίθετα, είδα έναν τερματοφύλακα φοβισμένο, τρομαγμένο και χωρίς αυτοπεποίθηση. Μου κάνει τρομερή εντύπωση η τόσο μεγάλη πτώση του Γιαννιώτη. Ίσως να μην γίνεται σωστή διαχείριση στο θέμα των τερματοφυλάκων στον Ατρόμητο. Ίσως να μην πηγαίνει κάτι καλά εκεί, γιατί και ο Θεοδωράκης, ένας τερματοφύλακας που είχε παίξει τα προηγούμενα χρόνια, έχει εξαφανιστεί εντελώς. Ας το δουν οι υπεύθυνοι λίγο, αλλά σίγουρα η ομάδα έχει πρόβλημα στη θέση. Ο Γιαννιώτης έχει τεράστια ευθύνη για το αποτέλεσμα με τον Παναθηναϊκό, αλλού λίγο, αλλού περισσότερο, έχει ευθύνη και στα τρία γκολ που δέχθηκε.


Ο Διούδης ξέρουμε ότι είναι ένας πάρα πολύ καλός τερματοφύλακας και βοηθάει όσο μπορεί την ομάδα του. Στα γκολ θα μπορούσε να κάνει και στις δύο περιπτώσεις κάτι καλύτερο γιατί είναι απ' τις φάσεις που μπορεί να βγουν.


Για μία ακόμα φορά ο Απόλλων μας έκανε να νιώσουμε ευχάριστα με το ποδόσφαιρο που παίζει. Πολύ ωραία μπάλα, παλεύοντας όλα τα παιχνίδια και κοιτώντας όλους τους αντιπάλους στα μάτια. Μπορούσε και να κερδίσει στην Τούμπα και έχασε τη νίκη στο παρά ένα. Ο Βέρχουλστ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα και στα δύο γκολ, ενώ και ο Ζίβκοβιτς δεν έχει ευθύνη για τα γκολ, μη μπορώντας να κάνει κάτι διαφορετικό. Έχει άλλα προβλήματα ο ΠΑΟΚ που πρέπει να αντιμετωπίσει και να λύσει, ενώ ο Γιώργος Παράσχος κέρδισε κατά κράτος τον Πάμπλο Γκαρσία.


Έχουμε γράψει ξανά ότι ο Αστέρας είναι μία πολύ "πονηρή" ομάδα και χτυπάει πάντα στην κόντρα και εκεί που πρέπει. Έτσι έκανε και στον Βόλο και πήρε το παιχνίδι. Ο Τσιφτσής ήταν πολύ καλός και σταθερός και αν συνεχίσει να αγωνίζεται, σίγουρα θα εκτοπίσει τον Παπαδόπουλο και η ομάδα καλά θα κάνει να τον στηρίξει. Ο Κλέιμαν δεν έχει ευθύνη για το γκολ, το οποίο είχε έναν βαθμό δυσκολίας.


Ο Σα είχε ένα ήσυχο απόγευμα, χωρίς να χρειαστεί να κάνει κάτι στην εύκολη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΟΦΗ. Οι ερυθρόλευκοι πήραν πολύ άνετα τη νίκη έχοντας τεράστια διαφορά με τον ΟΦΗ. Φυσικά ο Βάτερμαν δεν μπορεί να βοηθήσει τον ΟΦΗ. Θα έπρεπε εκτός όλων των άλλων να δοθεί ένα πέναλτι ακόμα στον Ολυμπιακό στο οποίο υπέπεσε ο Βάτερμαν, πάνω στον Μασούρα. Αυτές οι αποφάσεις δεν χρειάζονται καν το VAR, φαίνονται με γυμνό μάτι. Όπως αντίστοιχα και στο ματς της Τούμπας στο πέναλτι υπέρ του Απόλλωνα. Μήπως θα πρέπει ο ΟΦΗ να αλλάξει λίγο τη γενικότερη σκέψη του και την λογική του παιχνιδιού του;


Ο Άρης δείχνει μία πάρα πολύ καλή ομάδα και δικαίως βρίσκεται τόσο ψηλά στη βαθμολογία. Δείχνει ότι είναι ο μόνος που μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό. Πολύ καλή ομάδα και ευτυχώς είδαν και γρήγορα μάλιστα το κενό στη θέση του τερματοφύλακα και το κάλυψαν με τον Κουέστα. Είναι γνωστό πως είναι καλός τερματοφύλακας και έφερε ξανά σιγουριά στην άμυνα της ομάδας. Η ΑΕΚ συνεχίζει να είναι μία ομάδα που πελαγοδρομεί και μόνο οι φανέλες έμεναν για να θυμίζουν ότι πρόκειται για την ΑΕΚ. Ο Αθανασιάδης δεν έχει ευθύνη στα γκολ, όποιον τερματοφύλακα και να βάλεις σε αυτή την άμυνα, δεν θα μπορέσει να κάνει κάτι περισσότερο. Είναι τεράστιο το πρόβλημα της αμυντικής λειτουργίας της ομάδας. Είναι πραγματικά πολύ εκνευριστικό, οι αντίπαλοι επιθετικοί να σουτάρουν προς την εστία της ΑΕΚ με τέτοια ευχέρεια και άνεση, χωρίς να κοντράρονται από κάποιον αμυντικό. Τελικά είναι αρκετά σοφτ η αμυντική γραμμή.


Πολύ καλύτερα τα Γιάννινα, παραμένει επιπόλαιος ο Παναιτωλικός παρά τα πολλά τεχνικά χαρίσματα. Το γκολ της ομάδας του Αγρινίου ήταν για σεμινάριο, όμως θα πρέπει να αποφασίσουν στην ομάδα τι θα κάνουν με το θέμα του τερματοφύλακα. Δεν είναι δυνατόν να μπαίνει συνεχώς ο Μελίσσας ως αλλαγή και ο Κνετ κάτι να παθαίνει. Αν έχει κάποιο πρόβλημα, ας γίνει καλά και ας παίξει σταθερά ο Μελίσσας, ο οποίος είναι και Έλληνας και έχουμε ανάγκη τους Έλληνες. Δε φταίει φυσικά για κανένα απ' τα γκολ, θα πρέπει να τον αφήσουν να παίξει για να δούμε την απόδοσή του, να κάνει μία σειρά αγώνων. Με το συνεχές μέσα-έξω δε μπορεί να δείξει αυτό που αξίζει και δεν βοηθιέται και η ομάδα έτσι. Οι συχνές αλλαγές του Κνετ πρέπει να τους προβληματίσουν, δε γίνεται αυτό το πράγμα. Έχω πολλά χρόνια να θυμηθώ τερματοφύλακα να βγαίνει με τέτοια ευκολία αλλαγή στο ημίχρονο, μέσα μάλιστα στην ίδια σεζόν, τόσες φορές.