Οι τερματοφύλακες 19ης και 20ης αγωνιστικής

 


Ο ΟΦΗ φαίνεται καθαρά ότι έχει πρόβλημα στο γκολ και το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο για να το χαίρεται αυτός που το παίζει, αλλά και ο κόσμος και η διοίκηση. Το γκολ και το αποτέλεσμα, δηλαδή οι νίκες, είναι πεμπτουσία του ποδοσφαίρου, χωρίς το γκολ δεν γίνεται τίποτα. Το αποτέλεσμα είναι πάντα αυτό που μετράει στο τέλος και ο ΟΦΗ δεν το έχει και πρέπει να ψάξει να βρει τι φταίει. Ο Βάτερμαν είναι μέχρι εκεί, δεν μπορεί να βοηθήσει περισσότερο.


Ο Αστέρας Τρίπολης είναι από τις "πονηρές" ομάδες του πρωταθλήματος. Πάρα πολύ καλά γυμνασμένη και αυτό οφείλεται στον γυμναστή της ομάδας, τον Παύλο Γκότση, που κάνει πολύ καλή δουλειά. Μία ομάδα που αν μη τι άλλο έχει κάποιες αδυναμίες, όμως τις καλύπτει με τη συνεχή κίνηση στον αγωνιστικό χώρο. Για τον Τσιφτσή, παιχνίδι με παιχνίδι συμπαθώ το παίξιμό του και μου αρέσει αρκετά. Δείχνει ότι έχει μέλλον και μπορεί να σταδιοδρομήσει. 


Ο Άρης έχει πρόβλημα στη θέση του τερματοφύλακα και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα. Ας ψάξουν οι άνθρωποι της ομάδας να βρουν τι φταίει. Παρότι είμαι υπέρ των Ελλήνων παικτών, θα πρέπει να προσφέρουν κάτι κιόλας. Ο Σιαμπάνης δεν το κάνει αυτή τη στιγμή, δεν φαίνεται να κολλάει με την ομάδα, πράγμα που κάνει ακόμα πιο παράξενο το γεγονός ότι αγωνίζεται αυτός και όχι ο Κουέστα.


Η ΑΕΛ πήρε τον βαθμό κόντρα στον Βόλο, σε μία αναμέτρηση που ανήκε εξ ολοκλήρου στον Μπάγιτς, ο οποίος ήταν πάρα πολύ καλός. Με τον ερχομό του Γιώργου Φουσέκη ξανά στην ομάδα της Λάρισας, φάνηκε αμέσως η καλή ψυχολογία στον γκολκίπερ και πως λειτούργησε σ' αυτό το ματς.


Ο Κλέιμαν δείχνει ένας σταθερός τερματοφύλακας και νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο αυτή τη στιγμή για τον Βόλο. Τα όποια τεχνικά λάθη κάνει, μπορεί να τα διορθώσει μέσα απ' τη δουλειά, είναι όμως ένας πολύ καλός τερματοφύλακας.


Η κατάσταση στον Παναθηναϊκό είναι σταθερή. Ο Διούδης είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ομάδας, από αυτόν ξεκινάνε όλα και πρέπει να τον προσέχουν σαν κόρη οφθαλμού. Φυσικά και ο Ξενόπουλος μπορεί να προσφέρει, αλλά αυτή τη στιγμή, ο Διούδης ξεχωρίζει.


Ο Επασί δείχνει φέτος ένα πρόσωπο, και ειδικά στα τελευταία παιχνίδια, που πραγματικά με εκπλήσσει. Ο Μιχάλης Γρηγορίου πιστώνεται την επιλογή του Φίλιππα Μπολοβίνη ως προπονητή τερματοφυλάκων, ο οποίος έδειξε αυτό το διάστημα απτά δείγματα γραφής, με τον Επασί να είναι εντελώς διαφορετικός. Ζητούμενο πλέον είναι να σταθεροποιήσει την απόδοσή του χωρίς σκαμπανεβάσματα. 


Η ΑΕΚ θα πρέπει να ψάξει να βρει πρώτα στην άμυνά της τι φταίει, και μετά για τον τερματοφύλακα. Η Ένωση δεν χρειάζεται τερματοφύλακα, πρέπει απλά να στηρίξει τον Αθανασιάδη, διότι είναι πολύ καλός. Δε μπορεί με ένα λάθος να τον κρεμάσεις. Η ΑΕΚ τον στήριξε και πρέπει να συνεχίσει να το κάνει. Δεν γίνεται να είναι συνεχώς μέσα-έξω ο τερματοφύλακας από την 11άδα. Ο Τσιντώτας είχε ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα ώστε να βγει τελικά. Ο Αθανασιάδης δεν είναι έτσι. Η ομάδα πρέπει να έχει την δύναμη να τον στηρίξει μετά από ένα λάθος καριέρας, όπως αυτό κόντρα στον ΠΑΟΚ, το οποίο δεν πρόκειται να του συμβεί ποτέ ξανά. Παρά την ήττα από τον ΠΑΣ, ο Αθανασιάδης ήταν καλός, ενώ εξαιρετικός ήταν κόντρα στον ΟΦΗ. Θα πρέπει επίσης να καταλάβουν οι τερματοφύλακες, ότι δεν μπορούν να βάζουν το εγωιστικό τους συμφέρον πάνω απ' της ομάδας. Πρέπει να καταλαβαίνουν κάποια πράγματα, και αυτό αφορά τους δεύτερους τερματοφύλακες, που δεν παίζουν...


Νέος τερματοφύλακας στον ΠΑΣ, γνωστός μας από την θητεία του στην Ξάνθη και στον Ολυμπιακό, αλλά και ευρωπαϊκό παλμαρέ με την Ζενίτ να ξεχωρίζει στο βιογραφικό του. Στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ ήταν πάρα πολύ καλός και βοήθησε τον ΠΑΣ να φτάσει στη μεγάλη αυτή νίκη. Και κόντρα στον Ατρόμητο ήταν καλός, παρά την ήττα, έχοντας όμως κάποια ευθύνη κατά τη γνώμη μου στο γκολ.


Ο Μανδάς αρχίζει και πατάει πολύ καλά στα πόδια του, ήταν εξαιρετικός και στα δύο παιχνίδια του Ατρομήτου με Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα, όπου ήταν και καθοριστικός για τη νίκη της ομάδας του.


Ο Απόλλωνας έχασε απ' τη Λαμία και τον Ολυμπιακό, με όσα έχει κάνει ο Βέρχουλστ μέχρι στιγμής, να είναι ήδη πάρα πολλά. Έκανε κάποια λάθη, αλλά ως τώρα είναι πολύ καλός. Δεν ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για τις δύο αυτές ήττες. Η ομάδα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και το κυριότερο κοιτάζει κάθε αντίπαλο στα μάτια και δεν κρύβεται. Έχει αποκτήσει και μία βαθμολογική ασφάλεια πλέον.


Πολύ καλή και τεχνική ομάδα ο Παναιτωλικός, αλλά με μεγάλη επιπολαιότητα. Για τη θέση του γκολκίπερ το έχουμε ξαναπεί ότι πρέπει να παίζει ο Μελίσσας, όμως επιλέγεται ο Κνετ, ο οποίος ωστόσο δεν βοηθάει όσο πρέπει.


Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι είναι μία ομάδα την οποία δεν μπορείς να αγνοείς και το κυριότερο, έχει προπονητή. Ο ΠΑΟΚ πήγε να αγνοήσει τον Ολυμπιακό και την πάτησε. Ο Μαρτίνς "πήρε και τα σώβρακα" του Γκαρσία. Ο Δικέφαλος παίζει χωρίς προπονητή και πάει στον αυτόματο πιλότο βασιζόμενος στο ταλέντο των παικτών του. Κρίμα για τον ΠΑΟΚ να μην διαθέτει έναν κανονικό προπονητή, ενώ είναι αδύνατο να μάθει ο Γκαρσία προπονητική "στου κασίδη το κεφάλι" όπως λέει και ο λαός μας. Δε χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο, ο Ολυμπιακός διέλυσε τον ΠΑΟΚ. Πάρα πολύ καλός ο Σα, ενώ ο Ζίβκοβιτς προδόθηκε από την άμυνά του. Τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα και του ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό, ήταν ηλίου φαεινότερο ότι θα τα κέρδιζαν τα φαβορί, καθώς η διαφορά δυναμικότητας είναι τεράστια και δεν αντέχουν σε κριτική.