Οι τερματοφύλακες της 22ης αγωνιστικής

 

Στην Τρίπολη, η Λαμία ήθελε απαραίτητα έναν πόντο και τελικά τον πήρε, έχοντας έναν πολύ σταθερό Επασί. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν δύο φορές σε θέση βολής απέναντι στον Τσιφτσή αλλά αυτός ήταν πολύ ψύχραιμος, αντέδρασε πολύ σωστά και κράτησε το μηδέν για την εστία του.



Πολύ σημαντική η παρουσία του Γιώργου Παράσχου στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία 50 χρόνια. Επειδή είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του και όσοι έχουν συνεργαστεί, πρέπει να αισθάνονται πολύ τυχεροί. Για μένα ήταν αυτός που με βοήθησε πάρα πολύ να ξεκινήσω την καριέρα μου και μου έδωσε το βάπτισμα του πυρός. Ο Γιώργος Παράσχος είναι ένας άνθρωπος τίμιος, ειλικρινής και πάνω απ' όλα ποδοσφαιράνθρωπος. Εύχομαι να τα χιλιάσει, μέσα απ' την καρδιά μου και να τον καμαρώνουμε πάντα στην πρώτη γραμμή.


Ο Απόλλων συνεχίζει να παίζει εκπληκτικό ποδόσφαιρο, ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με τον Ατρόμητο, θα μπορούσε να πάρει κάτι καλύτερο από το παιχνίδι η ομάδα του Περιστερίου, αλλά ο Απόλλων μάλλον φάνηκε ότι το ήθελε λίγο περισσότερο. Οι γηπεδούχοι είχαν σε καλή μέρα ξανά τον Βέρχουλστ, ενώ αντίθετα ο Ατρόμητος για άλλη μία φορά έδειξε ότι υποφέρει στη θέση νούμερο 1. Κάτι δεν πάει καλά με τους τερματοφύλακες στον Ατρόμητο. Κατ' εμέ έχει ευθύνη στο δεύτερο γκολ ο Μανδάς. Το πως τον τρύπησε η μπάλα και πέρασε στα δίχτυα στο σημείο που βρισκόταν, μόνο αυτός το ξέρει. Αν το κατάλαβε κιόλας...


Ο Άρης δεν μπόρεσε να κερδίσει το παιχνίδι, να πετύχει ένα γκολ. Ο Κουέστα δεν χρειάστηκε καθόλου, ενώ απ' την άλλη ο Κνετ είχε αρκετή δουλειά και δήλωσε παρών σε όλες τις φάσεις που έγιναν στην εστία του.


Ο ΟΦΗ εξακολουθεί να πελαγοδρομεί και να έχει μπει σε επικίνδυνα μονοπάτια. Δυσκολεύεται ακόμα και με αντιπάλους με την ίδια ή και υποδεέστερη δυναμική από αυτόν. Θα πρέπει να σταθούμε και να πούμε ότι και οι δημοσιογράφοι στην Κρήτη θα πρέπει να πάψουν να τα βάζουν με τον Γιώργο Σίμο. Ο Γιώργος Σίμος είναι ένας νέος προπονητής, πολύ καλός, αλλά το λάθος του είναι ότι ακολουθεί εντολές άλλων που κάνουν κουμάντο στην ομάδα και χρεώνεται τους λάθος χειρισμούς τους και φαίνεται έτσι πως είναι υποχείριό τους. Να το κάνεις το λάθος, προπονητής είσαι, όποιος δουλεύει κάνει λάθη, αλλά να είναι δικό σου λάθος, να μάθεις απ' αυτό, να πάρεις την ευθύνη και να το διορθώσεις. Όχι να χρεώνεσαι λάθη άλλων και αυτοί να είναι στο απυρόβλητο, έχοντας κάνει τη ζημιά. Αυτοί που ασχολούνται με τον ΟΦΗ ασφαλώς και καταλαβαίνουν τι εννοώ... Δε μπορεί ο Γιώργος Σίμος ξαφνικά να έχει γίνει κακός προπονητής, μπορεί να ξεκινάει τώρα, αλλά δεν φταίει ο Γιώργος Σίμος.


Στα των τερματοφυλάκων, ο Σωτηρίου δεν έχει ευθύνη για τα γκολ αλλά έχουμε πει ότι είναι μέχρι εκεί οι δυνατότητές του και δεν μπορεί παραπάνω. Ο Κλέιμαν ήταν σταθερός αν και νομίζω ότι στη φάση του γκολ μπορούσε να λειτουργήσει και καλύτερα, δεν ήταν τόσο καλή η αντίδρασή του.


Το έχω ξαναπεί πολλές φορές, ότι η φανέλα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στα ντέρμπι, είναι το ειδικό βάρος και αυτό το ειδικό βάρος της φανέλας έκανε τους παίκτες του Παναθηναϊκού και κέρδισαν. Βέβαια εδώ πρέπει να σταθούμε και να πούμε ότι ο Ολυμπιακός έχασε πολλές ευκαιρίες να καθαρίσει το παιχνίδι, οι οποίες δεν μετατράπηκαν σε γκολ, ενώ αντίθετα ο Παναθηναϊκός μετουσίωσε σε γκολ τις ευκαιρίες που είχε και πήρε το ματς. Καμιά φορά η στατιστική δεν παίζει ρόλο στο ποδόσφαιρο. Ο ένας μπορεί να έχει χάσει δέκα ευκαιρίες και ο άλλος να πάρει το παιχνίδι μόλις με μία. Η στατιστική είναι να είχαμε να λέγαμε σ' αυτές τις περιπτώσεις.


Ο Διούδης για μία ακόμα φορά ήταν ογκόλιθος κάτω απ' την εστία του Παναθηναϊκού και νομίζω ότι ήταν ο σημαντικότερος παίκτης που έδωσε στο τέλος τη νίκη στην ομάδα του.


Όσον αφορά τον Σα, παρά τα λάθη που έκανε, εξακολουθεί να παραμένει ένας πολύ καλός και αξιόπιστος τερματοφύλακας, που συνεχίζω να λέω ότι έχει πολύ μεγάλο ταβάνι. Βέβαια βλέπω στα τελευταία παιχνίδια, αλλά και από την αρχή της σεζόν, ότι είναι λίγο βαρύς. Έχοντας όμως αποκτήσει αγωνιστική ασυλία λόγω των προηγούμενων χρόνων του στον Ολυμπιακό, ίσως ακόμα τα λάθη να μην μετράνε τόσο αρνητικά γι' αυτόν. Εάν όμως θέλει να κρατήσει ψηλά την αγωνιστική του ασυλία και να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, θα πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο και να μην δέχεται φτηνά γκολ.


Παιχνίδι γκραν γκινιόλ χθες βράδυ στη Λάρισα, με την ΑΕΛ να μην έχει σε καλή μέρα τον Μπάγιτς. Εδώ που έχουν φτάσει οι "βυσσινί" θα πρέπει ειδικά ο τερματοφύλακάς της να προσπαθεί σε κάθε παιχνίδι να έχει την καλύτερη δυνατή απόδοση και να παρουσιάζεται έτοιμος. Στο ματς αυτό ο Μπάγιτς δεν ήταν καλά και λογικό είναι να αναρωτιούνται στη Λάρισα ποιος θα κάτσει κάτω απ' τα δοκάρια στο επόμενο παιχνίδι. Η ομάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί τον ανταγωνισμό των γκολκίπερ της και να πάρει απ' τον καθένα όσο περισσότερα πράγματα μπορεί.


Ο Αθανασιάδης θεωρώ ότι στο παιχνίδι αυτό ήταν καλός και με την απόκρουση του πέναλτι στο τέλος, μας δίνει τη δυνατότητα να πούμε ότι ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για τη νίκη της ΑΕΚ στον αγώνα αυτό. Αν δεν ήταν η απόκρουση του πέναλτι, το πιθανότερο αποτέλεσμα ήταν η ισοπαλία. Ήταν πολύ δύσκολη απόκρουση με το πόδι γιατί είχε φύγει προς τη γωνία του. Στα δύο γκολ που δέχθηκε νομίζω ότι θα μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα. Βιάστηκε να πέσει στο πρώτο γκολ και στο δεύτερο είναι από τις αποκρούσεις που πρέπει να κάνεις για να σε καθιερώσουν ως μεγάλο τερματοφύλακα, μιας μεγάλης ομάδας. Θεωρώ ότι μπορούσε να αποσοβήσει και τα δύο γκολ, και το λέω ξέροντας την κλάση του, αν δεν τον πίστευα δεν θα το έλεγα. Έχει πολύ καλά στοιχεία, τον πιστεύω και γι' αυτό το λέω.


Επαγγελματική νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, έχοντας μάλιστα και ένα χαμένο πέναλτι. Ο Ζίβκοβιτς ήταν θεατής του αγώνα, δεν είχε δουλειά, αντίθετα ο Λοντίγκιν έχοντας δουλειά, ήταν σχετικά καλός, ήταν θετικός. Είναι ένας τερματοφύλακας που έχει τρομερά μεγάλη εμπειρία από την παρουσία του τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και στο εξωτερικό, με πάρα πολλές παραστάσεις.