Οι τερματοφύλακες της 10ης αγωνιστικής

Image result for κοτσαρης

Ξεκίνημα από τη νίκη της ΑΕΛ επί του ΠΑΣ Γιάννινα, εκεί όπου ο Κρίστινσσον έδειξε για ακόμα μία φορά την αξία του και ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία, βοηθώντας την ομάδα του όποτε χρειάστηκε να κρατήσει το 0 για την εστία του. Ο Μάρκος Βελλίδης, νομίζω ότι εκτέθηκε από την άμυνα του, είχε βέβαια δύο ατυχείς επεμβάσεις όμως η άμυνα είναι αυτή που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. Στο πρώτο γκολ που δέχθηκε ο ΠΑΣ ο Μάρκος δεν έχει καλή ορατότητα καθώς μπροστά του υπάρχει επιτιθέμενος παίκτης που βρίσκεται και σε ξεκάθαρη θέση οφσάιντ.

Image result for κοτνικ

Στην Ξάνθη, ο Πανιώνιος πήρε σπουδαίο διπλό από την τοπική ομάδα, με τον Κότνικ να είναι πάρα πολύ καλός. Όπως έχουμε ξαναπεί, ο Πανιώνιος είναι ευλογημένη ομάδα και να μην ανησυχούν οι φίλοι του ποτέ. Ο Ζίβκοβιτς παραμένει ένας τερματοφύλακας μεγάλης κλάσης και στο γκολ δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Τέλος, θέλω να πω περαστικά στον Παναγιώτη Κόρμπο για τον τραυματισμό του, ένα παιδί που ξέρω από μικρή ηλικία από την Χαλκηδόνα και μετέπειτα τον Ατρόμητο. Σιδερένιος Παναγιώτη, και να επιστρέψεις το ίδιο δυνατός στα γήπεδα.

Image result for vladimir bajic


Ο Λεβαδειακός επιτέλους άλλαξε τον τερματοφύλακα του, στην αναμέτρηση κόντρα στον ΟΦΗ, βάζοντας τον Μπάτζιτς αντί του Εμπασί. Τώρα θα πρέπει να τον στηρίξει, να του δώσει τον αέρα να παίζει συνέχεια και να καταλάβει ότι είναι αυτός ο βασικός. Για τον Στρέζο δεν έχουμε πολλά να πούμε, παρότι ήταν σε μία ανοδική πορεία τις τελευταίες αγωνιστικές, η τελευταία του εμφάνιση τον έφερε ένα βήμα πίσω.

Image result for μεγιερι ατρομητοσ

Στο Ολυμπιακό Στάδιο, η ΑΕΚ ηττήθηκε με 0-2 από τον Ατρόμητο, με τον Μέγιερι να είναι πολύ σταθερός αλλά ταυτόχρονα και τυχερός με τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του τρεις φορές. Η τύχη όμως πηγαίνει με τους ικανούς, είναι νόμος αυτό, και τα δοκάρια είναι κι αυτά μέσα στο παιχνίδι. Ο προπονητής της ΑΕΚ, θα πρέπει να κοιτάξει την άμυνα της ομάδας του, γιατί δεν γίνεται ο Μπάρκας να σώζει ή να περιορίζει την ήττα κάθε φορά. Ο Βασίλης δεν έχει καμία ευθύνη στα γκολ που δέχθηκε.

Image result for κυριακιδησ παναιτωλικοσ


Στην Τούμπα, ο Κυριακίδης ήταν πολύ καλός, έχοντας όμως και καλές και κακές στιγμές. Στο δεύτερο γκολ ίσως να μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο, με τον τρόπο που πήγε να αποκρούσει τη μπάλα, όμως ήταν μία αρκετά δύσκολη φάση. Ο Πασχαλάκης από την άλλη είχε ένα ήρεμο απόγευμα.

Image result for μελισσας λαμια

Στη Λαμία πρέπει να σταματήσει το ροτέισον στη θέση του τερματοφύλακα. Ο Μελίσσας δείχνει καλός τερματοφύλακας, έκανε καλές αποκρούσεις στον αγώνα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης κρατώντας την ομάδα του όρθια. Ότι γκολ δεχθεί ένας έμπειρος, θα το δεχθεί και ένας άπειρος, αλλά η ομάδα θα έχει κέρδος τον νεαρό γκολκίπερ. Δεν γίνεται να συνεχιστεί το μπες βγες στην 11άδα, ας χρησιμοποιηθεί ο Μελίσσας που έδειξε ότι μπορεί να σταθεί με επάρκεια. Ο Παπαδόπουλος αγωνίστηκε για τον Αστέρα, ήταν σταθερός, και δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες. Καλή αρχή στον Γιώργο Παράσχο που ανέλαβε τον πάγκο των Αρκάδων, και μακάρι να σταθεροποιήσει έναν τερματοφύλακα μόνιμα για τη θέση του βασικού. Συγχαρητήρια στον Γιώργο για την δουλειά που ανέλαβε και καλή επιτυχία.

Image result for χουαντερσον

Τη στιγμή που ο Απόλλωνας παλεύει για την παραμονή του, θέλει έναν τερματοφύλακα να μπορεί να τον βοηθήσει ουσιαστικά και ο Χουάντερσον δεν μπορεί να τον βοηθήσει καθόλου. Αυτός ο τερματοφύλακας δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω. Ο Κουέστα με βάση την αξία του, θα μπορούσε να έχει αντιδράσει καλύτερα στο γκολ που δέχθηκε, βγάζοντας τη μπάλα στα πλάγια ή να την μπλοκάρει, όμως παίζει ρόλο και η άμυνα του που δεν τον βοήθησε καθόλου.

Image result for διουδης

Στο μεγάλο ντέρμπι, ο Σα, θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο στη φάση του γκολ, αν και είναι ένα γκολ που κρίνεται στις λεπτομέρειες. Πήγε καλά στη μπάλα, την είχε, ήταν όμως ένα κλικ μακριά από το να την αποκρούσει. Στις πολύ μικρές λεπτομέρειες κρίθηκε, δε σημαίνει ότι φταίει σε κάτι καθώς ήταν ένα εκπληκτικό γκολ το οποίο το έβαλε ο Κάτσε, δεν το δέχθηκε ο Σα. Στο υπόλοιπο παιχνίδι ήταν μια χαρά ο Πορτογάλος. 

Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός απέναντι στον Παναθηναϊκό και οι δύο τερματοφύλακες των πρασίνων που αγωνίστηκαν, δοκιμάστηκαν αρκετά. Πρώτα απ' όλα να πούμε περαστικά στον Διούδη, η υγεία είναι πάνω απ' όλα και προηγείται του αγωνιστικού. Μόνο καλά λόγια έχω να πω για τους δύο τερματοφύλακες. Όσο αγωνιζόταν ο Διούδης, κρατούσε το 0 και η άμυνα είχε μία πολύ καλή συνοχή. Ο Παναθηναϊκός όπως και το παιδί, ήταν άτυχοι που τραυματίστηκε γιατί είναι σε πολύ καλή φόρμα και έπαιζε και πολύ καλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο Κότσαρης τον αντικατέστησε και ήταν πολύ καλός, στάθηκε όρθιος στο ντέρμπι, σε ιδιαίτερες συνθήκες πίεσης μέσα σε μία πολύ δυνατή έδρα, κάνοντας και μία ουσιαστική και εντυπωσιακή απόκρουση στο φάουλ του Χριστοδουλόπουλου. Είναι η καλή μοίρα του Παναθηναϊκού να βγάζει πάντα καλούς τερματοφύλακες και οι δύο που αγωνίστηκαν ήταν σε ετοιμότητα κάτι που είναι στα συν του τεχνικού επιτελείου και γι' αυτό τους αξίζουν τα εύσημα.