Οι τερματοφύλακες της 9ης αγωνιστικής

Image result for μεγιερι ατρομητοσ

Ξεκίνημα από το Περιστέρι και το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον ΠΑΟΚ. Ένα πολύ καλό παιχνίδι, διαφήμιση του ποδοσφαίρου και του πρωταθλήματος μας. Απ' τους γηπεδούχους ο Μέγιερι για ακόμα μία φορά στάθηκε πάρα πολύ καλά και παιχνίδι με παιχνίδι ξεδιπλώνει το ταλέντο του. Ο Πασχαλάκης θα μπορούσε στο γκολ να κάνει κάτι καλύτερο, το βήμα προς τα αριστερά που έκανε πριν πέσει δεξιά ίσως ήταν καθοριστικό στην μη απόκρουση της μπάλας

Image result for κοτνικ

Στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος επικράτησε άνετα με 3-0 του Παναιτωλικού με τον Κότνικ όπου απαιτείται να είναι παρών για τους κυανέρυθρους. Ο Κυριακίδης απ' την άλλη δεν ήταν σε καλή μέρα, όμως αυτά συμβαίνουν, δε μπορεί κάθε εβδομάδα να είναι ο κορυφαίος και πρέπει όπως έχουμε ξαναπεί να τον βοηθά και η άμυνα του κάποιες φορές.

Image result for διουδης


Το αθηναϊκό ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ ήταν ένα πολύ κακό παιχνίδι σε θέαμα, με την Ένωση να "δίνει" το ματς στους πράσινους και αυτοί να μην μπορούν να το πάρουν. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη ήταν πολύ καλύτερη, ενώ η ΑΕΚ δεν μπήκε καθόλου στο γήπεδο. Ο Διούδης για ακόμα μία φορά ήταν εξαιρετικός όποτε χρειάστηκε. Ο Μπάρκας θα μπορούσα να πω ότι στη συμπεριφορά του με τη μπάλα στα πόδια δεν ήταν πολύ καλός, όμως σε αποκρούσεις και σέντρες ήταν πολύ καλός. Τυχαίο γεγονός η αστάθεια με τα πόδια.

Image result for κριστινσον

Λεβαδειακός και ΑΕΛ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 στην Βοιωτία, με τον Εμπασί να φέρει ευθύνη στο γκολ που δέχθηκε ενώ αντίθετα ο Κρίστινσσον ήταν πάρα πολύ καλός και δεν φταίει στο γκολ που δέχθηκε. Ο Ισλανδός ανεβαίνει συνεχώς σε απόδοση και καλύτερη στιγμή του ήταν η απόκρουση ενός τετ α τετ που έσωσε τον βαθμό για την ομάδα του.

Ισόπαλοι 0-0 αναδείχθηκαν και ο ΠΑΣ Γιάννινα με τη Λαμία, σε ένα παιχνίδι χαμηλής ποιότητας. Βελλίδης και Σαράνοφ δεν είχαν ιδιαίτερη πίεση και δεν χρειάστηκε να κάνουν πολλά στον αγώνα.

Image result for σα

Στο Κλεάνθης Βικελίδης ο Ολυμπιακός ήταν πάρα πολύ καλός, κάνοντας μία επαγγελματική νίκη με καλή απόδοση. Ομολογώ πως ήταν ο πρώτος αγώνας που παρακολούθησα τον Σα και μου έκανε πολύ καλή εντύπωση, νομίζω ότι από εδώ και πέρα αυτός θα παίζει βασικός κάτω από τα δοκάρια. Είναι πολύ καλός τερματοφύλακας, γερό παιδί με δυνατά πατήματα, καλός στις εξόδους και κράτησε τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο σε καίριες στιγμές. Θεωρώ δεδομένο πως θα γυρίσει στη Πόρτο μετά το δανεισμό του για να αγωνιστεί, κάτι ήξερε ο Μαρτίνς που τον έφερε στο λιμάνι. Για να είμαστε δίκαιοι, οι αποκρούσεις που έκανε, είναι από αυτές που λέμε ότι αν τις πιάσεις είσαι ένας καλός τερματοφύλακας, αν όχι έχει πολύ μεγάλη ευθύνη, γενικά όμως είναι ένας γκολκίπερ με σούπερ προδιαγραφές. Μένει να τον δούμε πως θα συνεχίσει και αν θα έχει σταθερότητα και συνέπεια στην απόδοση του. Για τον Κουέστα έχουμε πει καλά λόγια πολλές φορές, όμως νομίζω ότι στο γκολ θα μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω, όχι στο πλασέ του Χασάν φυσικά, αλλά στη σέντρα του Κούτρη, και αφού δεν έκοψε εκεί τη μπάλα, στη συνέχει ήταν μοιραίο το γκολ.

Image result for στρεζοσ οφη

Ο Στρέζος δείχνει παιχνίδι με το παιχνίδι να γίνεται όλο και καλύτερος και παίρνει δικαιωματικά τη θέση του νο1 στον ΟΦΗ, μακάρι να συνεχίσει έτσι. Ο Χουάντερσον ήταν σταθερός και βοήθησε τον Απόλλωνα να πάρει τον πρώτο του βαθμό στο πρωτάθλημα.


Image result for ζιβκοβιτσ ξανθη

Μεγάλη νίκη της Ξάνθης στην Τρίπολη επί του Αστέρα, με τον Ζίβκοβιτς να είναι ο ακρογωνιαίος λίθος στα μετόπισθεν των ακριτών. Κρατάει την ομάδα του όσο μπορεί και είναι τερματοφύλακας που μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα με ευκολία. Στον Αστέρα, αυτό το συνεχές ροτέισον που γίνεται στους τερματοφύλακες δεν μπορώ να το καταλάβω καθόλου. Πρέπει να στηριχθεί ένας τερματοφύλακας, δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτό με τις συνεχής αλλαγές, πρέπει να παρθεί μία απόφαση για το ποιος είναι βασικός. Είναι καλοί τερματοφύλακες και οι δύο αλλά δυστυχώς παίζει μόνο ένας. Ο Παπαδόπουλος χθες ήταν σταθερός, δεν ευθύνεται στο γκολ που δέχθηκε. Ενώ είχε ξεκινήσει πολύ καλά το πρωτάθλημα, έχασε ξαφνικά τη θέση του, η ομάδα οφείλει να στηρίξει έναν γκολκίπερ ως βασικό γιατί κάνει κακό και στους δύο έτσι.

ΥΓ: Θα πρέπει οι προπονητές να καταλάβουν ότι ο τερματοφύλακας είναι κομμάτι της ομάδας και μάλιστα το πιο ευαίσθητο κομμάτι. Όταν βγαίνεις και λες ότι φταίει όλη η ομάδα είναι οκ, όταν όμως λες ότι φταίει μέχρι και ο τερματοφύλακας, που έδινε τη μπάλα στους αντιπάλους για να βάλουν γκολ, βάζεις στο στόχαστρο τον γκολκίπερ σου, κάτι που δεν έχει κανένα νόημα. Τον φωτογραφίζεις, δεν είναι σωστό να το λες αυτό. Ο τερματοφύλακας είναι αυτός που πολλές φορές σε βοηθάει να πάρεις νίκες και να μην χάσεις τη δουλειά σου. Μπορεί να φέρει χρήματα στα ταμεία της ομάδας σου, πρέπει να τον προστατεύεις ως κόρη οφθαλμού και να τον προφυλάσσεις.