Οι τερματοφύλακες της 11ης αγωνιστικής

Image result for κοτσαρης

Στο Ολυμπιακό Στάδιο ο Παναθηναϊκός πήρε μία εύκολη νίκη με 5-1 επί του Απόλλων Σμύρνης. Οι φιλοξενούμενοι, με δύο ξένους τερματοφύλακες, είναι τελευταίοι με μόλις έναν βαθμό. Ένα εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι, αν είχε έναν Έλληνα γκολκίπερ πώς θα πήγαινε; Δεν μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο για την περίπτωση του Απόλλωνα.
Απ΄την άλλη ο Κότσαρης δείχνει ότι μπορεί άνετα να σταθεί στον Παναθηναϊκό και να κάνει μεγάλη καριέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, και όχι μόνο, αρκεί να μην έχει προβλήματα τραυματισμών.

Image result for κριστινσον

Μεγάλη νίκη για τον Αστέρα Τρίπολης, συγχαρητήρια στον Γιώργο Παράσχο, νομίζω ότι ο Αστέρας πλέον πήρε μπροστά για τα καλά και θα δούμε άλλα πράγματα με τον κόουτς Παράσχο στο τιμόνι του. Ο Παπαδόπουλος ήταν σταθερός κάτω απ' τα δοκάρια, όμως αυτός που ήταν καταπληκτικός ήταν ο Κρίστινσον, δείχνοντας έτσι πόσο καλή δουλειά γίνεται στην ΑΕΛ από τον προπονητή τερματοφυλάκων, τον Γιώργο Φουσέκη.

Image result for μπαρκας

Στο Αγρίνιο, ο Κυριακίδης ήταν για ακόμα μια φορά σταθερός και καλός, αυτό δηλαδή που ζητάει κάθε προπονητής από τον τερματοφύλακα του, βοηθώντας τα μέγιστα τον Παναιτωλικό να πάρει μία σπουδαία νίκη.
Όσον αφορά την ΑΕΚ, θα σταθούμε στο θέμα του τερματοφύλακα, διότι ορισμένοι βιάστηκαν να πουν για τη στασιμότητα του Μπάρκα. Ο Μπάρκας πέρσι άρχισε να εκτοξεύεται στα ύψη, βοηθώντας την ομάδα του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και έφτασε να είναι ο βασικός γκολκίπερ της Εθνικής ομάδας, δεν μπορεί κανείς να μιλά για στασιμότητα. Σίγουρα έχει δεχθεί κάποια γκολ στα οποία μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα, όμως τι να πουν και άλλοι τερματοφύλακες, ακόμα και στην Ευρώπη. Ο Μπάρκας είναι ένα πολύ δυνατό χαρτί για την ΑΕΚ και θα πρέπει να προσεχθεί πάρα πολύ. Και ο ίδιος με τη σειρά του να προσέξει, και να επιστρέψει στα πρότερες καλές εμφανίσεις του.
Θα πρέπει να επισημάνουμε επίσης, το γεγονός ότι οι παίκτες, όταν φεύγουν και πηγαίνουν στην Εθνική ομάδα, γυρνάνε καταπονημένοι και πολύ διαφορετικοί. Είναι ένα λεπτό σημείο που πρέπει να προσεχθεί.
Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην ΑΕΚ είναι συνολικό, όχι του τερματοφύλακα.

Image result for πασχαλακης

Στην Τούμπα, η απόδοση του Πασχαλάκη κυμάνθηκε ξανά σε υψηλά επίπεδα, έχοντας στο ενεργητικό του και μία καταπληκτική απόκρουση.
Ο Ζίβκοβιτς παραμένει ένας πολύ καλός τερματοφύλακας, και μπορούμε να του δικαιολογήσουμε και μία εμφάνιση με "κενά".


Image result for βελλιδης

Ο ΠΑΣ Γιάννινα επέστρεψε στις νίκες μετά από σχεδόν δύο μήνες, με τον Βελλίδη να έχει ένα σχετικά ήσυχο απόγευμα.
Για τον Λεβαδειακό, ο Μπάγιτς δεν μπόρεσε να κάνει κάτι διαφορετικό απ' ότι έχει κάνει και ο Εμπασί ως τώρα στο πρωτάθλημα.

Image result for ζοσε σα

Στο Περιστέρι, ο Ολυμπιακός έσπασε το αήττητο του Ατρομήτου δείχνοντας ότι όταν η ομάδα είναι συσπειρωμένη μπορεί να κάνει θαύματα.
Ο Μέγιερι όπως έχουμε ξαναπεί είναι ένας τερματοφύλακας με καλές προδιαγραφές, αλλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε και καλές και κακές στιγμές. Πραγματοποίησε δύο πολύ καλές επεμβάσεις, στα γκολ που δέχθηκε όμως, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ίσως και να μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα. Ο Ατρόμητος δέχθηκε τρομερά μεγάλη πίεση, παίζοντας για παραπάνω από μισή ώρα με δέκα παίκτες, το πάλεψε, όμως δεν άντεξε την ασφυκτική πίεση του Ολυμπιακού.
Ο Σα, όπως έχουμε γράψει ξανά, είναι τερματοφύλακας μεγάλης εμβέλειας, όμως για να το λέμε συνέχεια, θα πρέπει κι ο ίδιος με τις εμφανίσεις του να δείξει κάποια πράγματα. Απ' τον αγώνα κόντρα στον Άρη και μετά, δεν δικαιολογεί τα όσα έχουμε πει. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν τρομερά ασταθής. Σε τρεις περιπτώσεις, εκτός του γκολ, αντέδρασε πάρα πολύ άσχημα. Αν ήταν Έλληνας τερματοφύλακας θα είχε στοχοποιηθεί πάρα πολύ. Γι' αυτό θα πρέπει να προσέξει στο μέλλον τη θέση που του έχει δοθεί, και να μπορεί να την κρατήσει και να την αξιοποιήσει με καλύτερο τρόπο.
Όταν ο Γιαννιώτης δεν πήγαινε πολύ καλά, δόθηκε μία ευκαιρία στον Σα, οπότε το δίκαιο είναι, αν δεν βελτιωθεί η εικόνα του, να δοθεί παραπάνω προσοχή στο συγκεκριμένο θέμα.

Image result for κουεστα

Όταν ένα παιχνίδι φτάνει στο 90 και ο γηπεδούχος κερδίζει, τη μπάλα πρέπει να την "τρώμε", δεν αφήνουμε καν να φτάσει στην περιοχή μας. Ο τερματοφύλακας θα πρέπει από την πλευρά του να δίνει τα πάντα για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να το κάνει αυτό, και μοιραία γνώρισε την ήττα.
Ο Άρης έκανε μία μεγάλη ανατροπή και το ντεμπούτο του Σάββα Παντελίδη κρίνεται επιτυχημένο, με τον τρόπο μάλιστα που έγινε μάλιστα αυτή η μεγάλη νίκη. Ο Κουέστα είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας, όπως έχει φανεί άλλωστε, ενώ στο γκολ που δέχθηκε δεν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω.

Image result for κοτνικ

Ο Κότνικ στη Νέα Σμύρνη έδειξε για ακόμα μία φορά πόσο καλός τερματοφύλακας είναι, βοηθώντας την ομάδα του να πάρει μία σημαντική νίκη για τη συνέχεια, δίνοντας σιγουριά κάτω απ' τα δοκάρια με τη σταθερότητα του.
Κάθε προπονητής θέλει στην ομάδα του "έναν πίσω να τα βγάζει και έναν μπροστά να τα βάζει", και ο Πανιώνιος έχει τον Κότνικ και τον Μασούρα σε αυτούς τους ρόλους.
Για τη Λαμία, ο Σαράνοφ έκανε ότι μπορούσε για να κρατήσει την ομάδα του όρθια, η οποία τελικά δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε.