Οι τερματοφύλακες της 6ης αγωνιστικής

Image result for διουδης

Ξεκίνημα της ανασκόπησης μας από τη Ριζούπολη όπου διεξήχθη ο αγώνας του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη. Εμείς δε θα σταθούμε στην κουβέντα για τη διαιτησία και το VAR, θα μιλήσουμε μόνο για τα αγωνιστικά. Στο γκολ που έδωσε τη νίκη στην Ξάνθη, ο Διούδης δεν έχει ευθύνη προφανώς, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια του ματς ο γκολκίπερ των πρασίνων ήταν πολύ σταθερός.

Ο Αμπάντ μαζί με τον Μπέντο αποτελούν ένα πάρα πολύ δυνατό δίδυμο γκολκίπερ για την Ξάνθη, όπως έχουμε ξαναπεί, και θα εξελίσσονται συνεχώς με τη δουλειά που θα κάνουν με τον Αλέκο Μαλαδένη. Πολύ καλός για ένα ακόμα αγώνα ο Αμπάντ.

Image result for αελ αεκ

Είναι απαράδεκτο να γίνονται αγώνες σε ένα γήπεδο - χωράφι όπως αυτό της ΑΕΛ, που είδαμε στον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ. Δεν είναι δυνατόν να παίζουν παίκτες που κοστίζουν κάποιες χιλιάδες ευρώ, είναι ντροπή και αμαρτία και δε γίνεται να του ζητάμε να μπορούν να δώσουν το μέγιστο της απόδοσής τους σε ένα τέτοιο γήπεδο.

Ο Κρίστινσον ήταν για μία ακόμη φορά πάρα πολύ καλός, ενώ ο Μπάρκας είχε καλές και κακές στιγμές. Η έξοδος που έκανε πέφτοντας πάνω στον Ουάρντα ήταν μία κακή στιγμή, να σταθούμε όμως και να πούμε, ότι οι διακυμάνσεις αυτές στην απόδοση του Μπάρκα είναι απόρροια του ότι δεν δούλεψε καθόλου το καλοκαίρι με τους Πορτογάλους και ο Χρυσόστομος Μιχαηλίδης προσπαθεί τώρα να φέρει την κατάσταση στα ίσια.

Image result for βολος ατρομητος

Μεγάλη νίκη για τον Ατρόμητο, ανατρέποντας το σκορ, δείχνοντας ότι παλεύει όλα τα ματς ως συνήθως. Υπάρχει ένα θέμα στη θέση του τερματοφύλακα αλλά όπως έχουμε πει, όταν βάζεις ένα νέο τερματοφύλακα πρέπει να τα περιμένεις κι αυτά, θα "ματώσεις" σίγουρα. Θα πρέπει ο Ατρόμητος να στηρίξει το παιδί αυτό και να τον αφήσει τουλάχιστον μέχρι να επιστρέψει ο Μέγιερι. Μπράβο στον Ατρόμητο που του έκανε νέο συμβόλαιο γιατί μπορεί να έχει και μεταπωλητική αξία. Για το πρώτο γκολ που δέχθηκε ο Μανδάς σίγουρα έχει ευθύνη για το δεύτερο όμως όχι, φταίει όλος ο Ατρόμητος που ένας παίκτης πήρε τη μπάλα απ' τη σέντρα και τους έκανε άνω κάτω χωρίς να τον σταματήσει κανείς.

Για τον Βόλο τώρα, με έναν καλύτερο τερματοφύλακα σίγουρα θα μπορούσε να περιπένει πολλά περισσότερα πράγματα.

Image result for αστερας τριπολης παοκ

Ο Ζίβκοβιτς θα καθιερωθεί στην 11άδα του ΠΑΟΚ, σίγουρα θα μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα στο γκολ που δέχθηκε αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι είναι ένας πάρα πολύ καλός τερματοφύλακας.

Ο Παπαδόπουλος δε φταίει στα γκολ που δέχθηκε, το ένα ήταν αυτογκόλ και το άλλο κοντινό πλασέ, οπότε δεν έχει ευθύνη. Τον πιστεύω τον Παπαδόπουλο, με πολύ δουλεία μπορεί να κάνει ακόμα περισσότερα πράγματα.

Image result for οφη πανιωνιος

Ο εκπληκτικός ΟΦΗ μας έχει αφήσει όλους άφωνους, κόντρα βέβαια σε έναν Πανιώνιο που πελαγοδρομεί και θα δυσκολευτεί πολύ να μείνει στην κατηγορία. Είναι όμως ευλογημένη ομάδα και θα τη βρει τη λύση. Ο Σωτηρίου δε φταίει στο γκολ που δέχθηκε, ενώ ο Κότνικ όταν μία ομάδα παραπαίει τόσο πολύ αμυντικά, δε μπορούμε να πούμε τίποτα για τον γκολκίπερ. Ξέρουμε ότι ο Κότνικ είναι ένας καλός τερματοφύλακας.

Image result for αρης ολυμπιακος

Ο Ολυμπιακός πήρε μία μεγάλη νίκη σε μία δύσκολη έδρα, δείχνοντας μεγάλη ανθεκτικότητα, αντέχοντας μετά και το στραπάτσο της Σερβίας.

Ο Σα θεωρώ ότι έχει αποκτήσει μία αγωνιστική "ασυλία" έχοντας κάνει πολλά καλά για τους ερυθρόλευκους και παραμένει ένας γκολκίπερ με μεγάλο ταβάνι. Δε μπορεί να τα πιάνει και όλα, θα δεχθεί και γκολ, θα κάνει και λάθη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι ντεφορμέ ή σε άσχημο φεγγάρι. Εξακολουθώ να τον πιστεύω πολύ και θεωρώ ότι το ταβάνι του είναι τεράστιο για το ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι της χώρας μας.

Για τον Έμαν τα έχουμε ξαναπεί, ο Άρης θέλει έναν καλύτερο τερματοφύλακα, υπάρχει θέμα με το νούμερο ένα αυτή τη στιγμή.

Image result for λαμια παναιτωλικος

Δίκαι μοιρασιά στη Λαμία, με την τοπική ομάδα να υποδέχεται τον Παναιτωλικό. Πρωταγωνιστής του ματς ήταν ο Γιαννακόπουλος που ήταν πολύ σταθερός, θεωρώ ότι θα πάρει τη θέση του βασικού πλέον, την θέλει πολύ τη φανέλα με το νούμερο 1 και νομίζω ότι το αξίζει κιόλας. Όταν στην Ελλάδα έχεις τέτοιο υλικό, δε χρειάζεται να στρέφεσαι στην ξένη αγορά και να παίρνεις τερματοφύλακα αμφιβόλου αξίας και ποιότητας. Πολύ καλά έκανε ο Παναιτωλικός και τον έβαλε, έπρεπε να γίνει αυτή η κίνηση.

Ο Βελλίδης όπου χρειάστηκε ήταν σταθερός, έκανε κι αυτός κάποιες σημαντικές επεμβάσεις όπου ήταν απαραίτητο.