Οι τερματοφύλακες της 8ης αγωνιστικής

Image result for οφη ξανθη

Ξεκίνημα της ανασκόπησης μας από το Ηράκλειο όπου ο ΟΦΗ επικράτησε με 2-0 της Ξάνθης, με τον Αμπάντ να αποκρούει αρχικά ένα πέναλτι των γηπεδούχων, κάνοντας μία καταπληκτική επέμβαση, και ήταν ο τελευταίος που έφταιγε στα γκολ, αλλά η αντίδρασή του δεν ήταν και καλύτερη δυνατή. Πάρα πολύ καλός τερματοφύλακας όπως έχω ξαναπεί, ορισμένες επιμέρους λεπτομέρειες πιστεύω θα διορθωθούν. 

Ο Σωτηρίου δείχνει να είναι σε καλό φεγγάρι, έκανε όμως ένα λάθος το οποίο παραλίγο να έχει αρνητικά αποτελέσματα για την ομάδα του. Θα πρέπει να πούμε ότι όλοι οι προπονητές ζητάνε να παίζουν οι ομάδες τους από πίσω, όταν όμως δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή, είναι καλύτερα ο τερματοφύλακας να γεμίσει είτε δεξιά, είτε αριστερά ή όπου υπάρχουν περισσότεροι συμπαίκτες του. Κανένας προπονητής δε θα βγει να πει δημόσια ότι είναι αυτός που ζητάει το παιχνίδι από πίσω για να χρεωθεί το λάθος. 

Εξαιρετικός για ένα ακόμα παιχνίδι ο ΟΦΗ.

Image result for βολος παοκ

Εύκολο πέρασμα του ΠΑΟΚ από τον Βόλο, το ματς δεν αντέχει σε κριτική. Ο ΠΑΟΚ είναι μία τεράστια ομάδα και πήρε μία εύκολη νίκη. Ο Ζίβκοβιτς είχε ένα ήσυχο απόγευμα και ο Γκαραβέλης δε μπόρεσε να αντιδράσει στην πίεση που δέχθηκε, αλλά και στα γκολ.

Image result for παναθηναικος αελ διουδης

Σε πολύ άσχημη κατάσταση ο Παναθηναϊκός και σίγουρα πρέπει κάτι να γίνει για να ξυπνήσουν απ' τον λήθαργο και να γίνει μία επανεκκίνηση. Δεν είναι μόνο το ρόστερ, είναι κι άλλα πράγματα που φταίνε, το ξέρουν καλύτερα αυτοί που είναι μέσα στην ομάδα, γιατί και πέρσι σχεδόν ίδιο ήταν το ρόστερ και η ομάδα πήγε μία χαρά, ίσως να μην μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω, αλλά δε φταίει το ρόστερ γι' αυτό.

Ο Διούδης έχει τεράστια ευθύνη στο πρώτο γκολ, είναι αυτός από τον οποίο ξεκίνησε το γκολ. Ισχύουν κι εδώ όσα είπαμε για τον Σωτηρίου, αν δε μπορείς να παίξεις κοντά, παίξε μακριά. Παρόλα αυτά, εκτός του λάθους, θεωρώ ότι γενικά μέχρι τώρα έχει δώσει καλά δείγματα στο φετινό πρωτάθλημα. Θα σταθούμε λίγο και στο ζήτημα της έλλειψης βάθους στη θέση του γκολκίπερ, μιας και όπως έχουμε πει και από πέρσι, ο Κότσαρης είναι ένας τερματοφύλακας προβληματικός και βγάζει συνεχώς τραυματισμούς, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βασιστεί ο Παναθηναϊκός σ' αυτόν. Και αυτός αλλά και ο Ξενόπουλος, που είχε θέμα στον ώμο, δεν είναι τερματοφύλακες για να πάρουν φανέλα βασικού και να επενδύσει ο Παναθηναϊκός πάνω τους και αυτό είναι κάτι που θα το πληρώσει η ομάδα σε περίπτωση που πάθει κάτι ο Διούδης. Αν τα βάλετε κάτω θα δείτε πόσους πολλούς τραυματισμούς έχει τα τελευταία χρόνια ο Κότσαρης, με αποτέλεσμα ο προπονητής να είναι αδύνατον να βασιστεί πάνω του, καθώς είναι δύσκολο να επανέλθει μεσούσης της περιόδου σε καλή κατάσταση.


Ο Κρίστινσον είναι καλός τερματοφύλακας, το έχουμε πει κι άλλες φορές, στη φάση του γκολ του Παναθηναϊκού που ακυρώθηκε, μάλλον σωστά, έχει το πλεονέκτημα των χεριών και πρέπει να καθαρίσει πιο σταθερά τη φάση, ο νόμος είναι νόμος όμως, και αφού τον ακουμπάει ο Δώνης με το κεφάλι και αφού πήγε πρώτος στη διεκδίκηση, κέρδισε το φάουλ. Για το γκολ που μέτρησε, είχα την εντύπωση αρχικά, ότι το έβγαλε και τελικά η μπάλα πήγε μέσα. Νόμιζα ότι το είχε. Είναι δεδομένα καλός γκολκίπερ, τώρα τελευταία μοιάζει να έχει βαρύνει και δεν ξέρω που οφείλεται αυτό.

Image result for μανδας

Μεγαλειώδη εμφάνιση για τον Ατρόμητο, με τον Μανδά όπου χρειάζεται να είναι πολύ σωστός, σώζοντας την ομάδα του και σε κάποιες καλές στιγμές και μακάρι το παιδί να πάει καλά. Για τον Μαλέρμπ, είναι άλλο να τρως ένα, δύο γκολ και άλλο να τρως τέσσερα, θεωρώ ότι έχει ευθύνη, ότι πήγαινε μέσα έγραφε. Αν έβαζε το Νίκα, τι θα έκανε δηλαδή; Θα είχε και τερματοφύλακα για του χρόνου, χρειάζεται μία τομή εκεί ο Πανιώνιος, όπως κάνει τόσα χρόνια με τα νεαρά παιδιά. Το ξένο όνομα θα τον κρατήσει στην κατηγορία; Ας βάλει μέσα τον Νίκα.

Image result for αρης παναιτωλικος

Στη νίκη του Άρη επί του Παναιτωλικού, ο Έμαν δεν είχε κάτι ιδιαίτερο, έκανε όμως τα λαθάκια του παρότι δεν είχε πολύ πίεση. Για τον Γιαννακόπουλο δεν μπορούμε να πούμε κάτι, και τα δύο γκολ είναι με πέναλτι και δεν μπόρεσε να κάνει κάτι.

Image result for ολυμπιακος αεκ

Ολυμπιακός και ΑΕΚ είναι δύο τεράστια σωματεία, με πολύ μεγάλη δυναμική, που από καταβολής του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, το καθένα απ' αυτά έχει προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο με την παρουσία του. Από κει και πέρα όμως, ο Ολυμπιακός δείχνει ότι είναι ένα βήμα μπροστά, με μελετημένες και σωστές κινήσεις έχει ένα ρόστερ με βάθος στον πάγκο, που η ΑΕΚ δεν έχει. Θεωρώ ότι είναι πολύ μεγάλη η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων κάτι που αποτυπώνεται και στην βαθμολογία. Δεν μ' αρέσει να αναφέρομαι στη διαιτησία, αλλά θεωρώ ότι το γκολ που ακυρώθηκε στον Ολυμπιακό, έπρεπε να μετρήσει. Ο Γκιγιέρμε δεν έχει πρόθεση να βρει τη μπάλα με το χέρι, και εν συνεχεία ο Τσιντώντας δεν συνεννοείται με τον Βράνιες και απ' τη στιγμή που παίρνει την απόφαση να βγει, πρέπει να καθαρίσει τη φάση. Στο γκολ του Καμαρά, σίγουρα είναι ένα ωραίο σουτ, αλλά είναι απ' αυτά που βλέπουμε συνεχώς σε ένα ματς και έπρεπε να το βγάλει, ίσως να είναι και αποτέλεσμα της αγωνιστικής του απραξίας. Παρόλα αυτά είχε και πολύ καλές στιγμές στο παιχνίδι και αυτό μου δίνει την αισιοδοξία ότι στα επόμενα ματς θα ναι πολύ καλύτερος. Θα σταθώ όμως και στη φάση που έπιασε τη μπάλα με τα χέρια έξω απ' την περιοχή, πολύ παρακινδυνευμένα, και δεν ξέρω γιατί δεν τιμώρησε τη φάση ο διαιτητής, σε μία φάση που δεν χρειάζεται καν το VAR για να την δει. 

Ο Σα είχε ένα εύκολο απόγευμα.

Image result for αστερας τριπολης λαμια

Στην Τρίπολη, έχουμε έναν τερματοφύλακα, τον Παπαδόπουλο, που δείχνει να έχει βρει τα πατήματά του και μπορεί αν δουλέψει όπως πρέπει να πάει ακόμα καλύτερα. Όσον αφορά τον Κατσίκα, θέλει πάρα πολύ δουλειά για να σταθεί στη Superleague. Έχει πολλά προσόντα, ωραία σωματοδομή, αλλά μέχρι εκεί. Δέχθηλε πολύ εύκολα και φτηνά γκολ και έχει σίγουρα ευθύνη.