Οι τερματοφύλακες 15ης και 16ης αγωνιστικής

 

Ο Παναθηναϊκός πήρε δύο σημαντικές νίκες, δείχνοντας σημάδια ανάκαμψης, ενώ το ζητούμενο για μας είναι η πρόοδος του Διούδη, ο οποίος εξακολουθεί να δείχνει σταθερότητα. Και στα δύο παιχνίδια ήταν πολύ καλός και σταθερός, βοηθώντας πολύ τον Παναθηναϊκό.


Στα δύο τελευταία παιχνίδια του, ο Απόλλων αδικήθηκε από τη διαιτησία αρκετά. Έχουν γίνει πολλές χοντράδες εις βάρος της ομάδας. Ο Βέρχουλστ ήταν καλός και στα δύο παιχνίδια, αν και θα μπορούσε στο γκολ του Παναθηναϊκού να αντιδράσει κάπως καλύτερα. 


Ήταν καθαρό πέναλτι του Διούδη κόντρα στον Απόλλωνα. Όσο και να θέλουν να μας πάνε σε μία άλλη λογική αυτοί που χειρίζονται τα ηλεκτρονικά μέσα. Δε μπορεί ένας παίκτης με τέτοια σύγκρουση να βάλει σκόπιμα το χέρι του στη μπάλα. Στέκομαι μόνο σε αυτό για να μην επεκταθώ περισσότερο. Ήταν εντελώς ακούσια η κίνηση του επιθετικού και δημιουργήθηκε από το χτύπημα του αντίπαλου τερματοφύλακα.


Ο Αθανασιάδης ήταν σταθερότατος στις δύο νίκες της ΑΕΚ κόντρα σε Παναιτωλικό και Λαμία. Η ομάδα του κράτησε το μηδέν μετά από καιρό σε αυτά τα δύο ματς, με τον Αθανασιάδη να δείχνει ότι τα πατήματά του είναι σωστά μέχρι στιγμής.


Φιλότιμη ομάδα ο Παναιτωλικός, αλλά δε μπόρεσε να τα βγάλει πέρα με ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Ήταν αξίομαχος κόντρα στον Ολυμπιακό, ο οποίος χρησιμοποίησε ομάδα με μίξη βασικών και αναπληρωματικών, αλλά δεν τα κατάφερε. Προσπάθησε και στα δύο παιχνίδια, είναι ομάδα με τεχνίτες ποδοσφαιριστές. Ο Κνετ δεν έχει ευθύνη για κανένα από τα γκολ.


Ροτέισον από την ΑΕΛ στη θέση του τερματοφύλακα στα ματς με ΠΑΣ και Παναθηναϊκό, Νάγκι στο πρώτο, Μπάγιτς στο δεύτερο, χωρίς δουλειά ο Νάγκι στον αγώνα κόντρα στα Γιάννενα, ενώ ο πρώην γκολκίπερ του Λεβαδειακού ήταν καλός στη Λεωφόρο. 


Παραμένει αξιόπιστος και με μεγάλο ταβάνι ο Χουτεσιώτης. Η διάρκεια είναι αυτή που καθιερώνει έναν τερματοφύλακα και ο Λευτέρης φαίνεται να την έχει. Μπράβο του, μακάρι να συνεχίσει έτσι και να φτάσει εκεί που αξίζει.


Ο Παπαδόπουλος τραυματίστηκε στον αγώνα του Αστέρα κόντρα στον Ολυμπιακό, κάνοντας ένα τεράστιο λάθος, βρίζοντας αρχικά τον διαιτητή, ο οποίος κακώς δεν του έδειξε κόκκινη κάρτα, και απ' τα νεύρα που είχε στη συνέχεια, πήγε να χτυπήσει με δύναμη τη μπάλα στο ελεύθερο και τραυματίστηκε. Έπαθε ζημιά από ένα καθαρά δικό του λάθος. Ο Τσιφτσής που πήρε τη θέση του είναι αρκετά άπειρος και νεαρός, ενώ χρειάζεται πολλά παιχνίδια για να καταφέρει να σταθεί κάτω απ' την εστία. Δεν μπορεί βέβαια να κριθεί, καθώς δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του. Ήταν και άτυχος που βρέθηκε κόντρα σε ένα επιθετικό πολυβόλο όπως ο Ολυμπιακός. Έχει πολλές τεχνικές ατέλειες και χρειάζεται πολύ δουλειά. Με τον Απόλλωνα στάθηκε με αξιοπρέπεια, αλλά ήταν πάρα πολλά τα λάθη που έκανε.


Ο Μπουσέ δείχνει ότι έχει πάρει τη θέση του βασικού στην 11άδα του Άρη για τα καλά. Ο Άρης ξέρει γιατί δεν χρησιμοποιεί τον Κουέστα. Ήταν καλός και στα δύο παιχνίδια ο Γάλλος, ακόμα όμως θέλουμε να τον δούμε και σε άλλα ματς για να έχουμε πιο σφαιρική άποψη.


Και στα δύο παιχνίδια του Βόλου, κόντρα σε Άρη και ΠΑΟΚ, ο Κλέιμαν ήταν πολύ καλός, παρά τις ισάριθμες ήττες της ομάδας του. Όσο συνεχίζει να παίζει, θα γίνεται ολοένα και καλύτερος.


Μία νίκη και μία ισοπαλία για τον ΟΦΗ με τον Βάτερμαν να επιστρέφει κάτω απ' τα δοκάρια της ομάδας, βοηθώντας αρκετά τους Κρητικούς. Ο ΟΦΗ χρειάζεται τερματοφύλακα και μάλιστα δύο. Αυτοί που βρίσκονται στην ομάδα δεν μπορούν να έχουν μεταπωλητική αξία, κάτι που θέλουν στην Κρήτη, ούτε και να προσφέρουν το κάτι παραπάνω.


Ο Επασί της Λαμίας, δείχνει ένας τερματοφύλακας που προσπαθεί μόνιμα για το καλύτερο και αυτό έκανε και στα δύο ματς κόντρα σε ΟΦΗ και ΑΕΚ.


Ένας Ατρόμητος βγαλμένος απ' τα παλιά, με μεγάλα ψυχικά αποθέματα, γύρισε το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ. Έδειξε ότι τα εκατομμύρια δεν φαίνονται πάντα στο γήπεδο. Η ψυχή και το σθένος είναι πολύ πιο δυνατά απ' τα εκατομμύρια και ο Ατρόμητος τα είχε αυτά και κέρδισε το παιχνίδι. Ο Γιαννιώτης είχε έναν τραυματισμό, πολύ φθηνό θα τον χαρακτήριζα. Τσάμπα τραυματισμός σε μία κλασική πτώση, ίσως θα πρέπει να βελτιώσει λίγο την τεχνική του ο Ανδρέας γιατί κάποιες φορές λειτουργεί άτσαλα. Σχετικά καλός μέχρι εκείνο το σημείο, αλλά αυτός που έδωσε το κάτι παραπάνω και πήρε το ματς ήταν ο Μανδάς. Μακάρι να συνεχίσει να παίζει κατ' αυτόν τον τρόπο τώρα που του δίνεται η ευκαιρία και να την αρπάξει απ' τα μαλλιά. Πολύ σταθερός ήταν και κόντρα στον ΟΦΗ.


Τα έχουμε πει άπειρες φορές για τον Πασχαλάκη. Δεν φταίει αυτός, αλλά αυτοί που τον βάζουν να παίξει και ειδικά ο Πάμπλο Γκαρσία. Έκανε τον κύκλο του, έφτασε εκεί που ήταν να φτάσει, ο ΠΑΟΚ νομίζει ότι του κάνει τη δουλειά, ενώ κάτι τέτοιο είναι πολύ λάθος. Θα πρέπει επιτέλους ο ΠΑΟΚ να βρει έναν κανονικό προπονητή. Είναι αμαρτία τα εκατομμύρια που δαπανά να τα διαχειρίζεται κάποιος που δεν κάνει για τον ΠΑΟΚ.