Ο Άρης δεν "πάει" και ο Διούδης "πετάει"


Παρότι ο Παναιτωλικός είναι μία πολύ τεχνική ομάδα, τελικά είναι πολύ αδύναμος. Κάπως έτσι ο Αστέρας Τρίπολης πήρε μία άνετη νίκη, με τον Κνετ να μην ευθύνεται σοβαρά για κάποιο απ' τα γκολ, ίσως στο πρώτο, μετά την κεφαλιά του Μπαράλες, να μπορούσε να κόψει την μπάλα, η οποία πέρασε αρκετά κοντά του. Ο Τσιφτσής απ' την άλλη μεριά, παρά το νεαρό της ηλικίας του και χωρίς παιχνίδια, στάθηκε αρκετά καλά. Ήταν ψύχραιμος και σωστός. Θα του κάνουν πολύ καλό τα συνεχόμενα παιχνίδια για το μέλλον.


Ένας εκπληκτικός Απόλλωνας κέρδισε κατά κράτος την ΑΕΛ παίζοντας πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και έχοντας στο τιμόνι τον Γιώργο Παράσχο να οδηγεί την ομάδα μπροστά εκ του ασφαλούς. Ο Βέρχουλστ ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε στην αναμέτρηση, πολύ σωστός, και εκπλήσσομαι από το γεγονός, ότι παρά τα παραπανίσια κιλά του, είναι πολύ ευέλικτος. Μπράβο και στον Θανάση Κόη, για την εξαιρετική δουλειά που κάνει με τους τερματοφύλακες στον Απόλλωνα. Ο Μπάγιτς δεν φταίει στο γκολ, ενώ η Λάρισα δεν είναι όπως την έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, είναι πολύ αδύναμη.


Ο Ολυμπιακός κέρδισε με πολύ άγχος, ακριβώς στην τελευταία φάση, από μία στημένη μπάλα. Αυτή ήταν και η μοναδική ολιγωρία του ΠΑΣ και την πλήρωσε. Οι μεγάλες ομάδες δεν συγχωρούν το παραμικρό και επειδή ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλη ομάδα και έχει τη στόφα της νικήτριας ομάδας πάντα, έχει μάθει να πολεμάει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή παίζοντας για τη νίκη. Ο Σα είχε ένα ήσυχο απόγευμα, δε νομίζω ότι χρειάστηκε κάπου, αλλά θα σταθούμε περισσότερο στους τερματοφύλακες του ΠΑΣ. Και οι δύο ήταν πολύ καλοί, ο Χουτεσιώτης ως συνήθως εξαιρετικός, κράτησε το μηδέν στα πρώτα 45 λεπτά. Έκανε το πέναλτι, το διόρθωσε με την απόκρουση, αλλά το χτύπημα που δέχθηκε ήταν πολύ δυνατό και άφησε τη θέση του στον νεαρό Αθανασίου. Είναι γεννημένος το 1999, τον παρακολουθώ απ' τον Παναιγιάλειο, πέρασε ένα διάστημα απ' την Ιταλία, στην Αλμπινολέφε και την Μάντοβα και γύρισε στην Ελλάδα για τα Γιάννενα. Νομίζω ότι έχει μέλλον το παιδί αυτό, είναι σοβαρό, και ο ΠΑΣ μπορεί να στηριχθεί σ' αυτόν μακροπρόθεσμα, αλλά και στο άμεσο μέλλον κάνοντας ένα πολύ καλό δίδυμο με τον Χουτεσιώτη.


Ωραίο παιχνίδι στον Βόλο ανάμεσα στην τοπική ομάδα και την Λαμία, με δύο γρήγορα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς ευθύνη από τους τερματοφύλακες. Ο Κλέιμαν δήλωσε παρών στις καλές στιγμές των φιλοξενουμένων και κράτησε το αποτέλεσμα για την ομάδα του.


Κρίμα για τον ΟΦΗ, γιατί δείχνει να πελαγοδρομεί, μία ομάδα με καλή οργάνωση, καλό χρηματοδότη και δεν μπορεί να βρει τον δρόμο της. Θεωρώ ότι είναι θέμα προπονητή τα λάθη των παικτών. Δεν υπάρχει δικαιολογία για τον έμπειρο Βάτερμαν να αφήνει την ομάδα του με δέκα παίκτες σε μία τέτοια φάση. Γιατί να κρατάς έναν τερματοφύλακα που υποτίθεται είναι έμπειρος και κάνει τέτοια λάθη. Ο Σωτηρίου είναι ένας πολύ αξιοπρεπής τερματοφύλακας, αλλά έχει πιάσει το ταβάνι του. Έχει ευθύνη για τα γκολ, δεν θα σταθούμε σε λεπτομέρειες, αλλά έχει ευθύνες. Επειδή όμως είναι ένα παιδί που τιμάει το συμβόλαιό του, εγώ θα τον διατηρούσα στην τριάδα των τερματοφυλάκων. Γιατί μπορεί τώρα να μην πήγε καλά σε αυτό το παιχνίδι, αλλά σε σειρά αγώνων έχει δείξει ότι μπορεί να είναι πολύ καλός.


Επιτέλους το κατάλαβαν στον ΠΑΟΚ ότι πρέπει να παίζει ο Ζίβκοβιτς και στον αγώνα με τον ΟΦΗ επανήλθε η ηρεμία στην ομάδα. Θα ήθελα να ξέρω με ποια οπτική βλέπουν το θέμα του Πασχαλάκη και γενικά πως βλέπουν το ποδόσφαιρο στον Δικέφαλο. Κρίμα για τον ΠΑΟΚ.


Ο Παναθηναϊκός αρχίζει να βρίσκει τα πατήματά του, ενώ ο Άρης αρχίζει να ξεφουσκώνει. Ο Άρης δεν "πάει" και ο Διούδης "πετάει". Πάρα πολύ καλός ο γκολκίπερ των πρασίνων, θεωρώ ότι αν διατηρηθεί σε αυτά τα στάνταρ, θα θυμηθούμε τον Διούδη των δύο περασμένων χρόνων. Σε μία τηλεοπτική μου συνέντευξη, όταν είχε φύγει ο Βλαχοδήμος από τον Παναθηναϊκό για την Μπενφίκα, είχα πει ότι πολύ γρήγορα ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα ξεχάσει τον Βλαχοδήμο και δεν με διέψευσε ο Διούδης, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια. Ηγετική φυσιογνωμία και ταιριάζει πολύ και με το προφίλ του συλλόγου.


Μπορεί για το γκολ που δέχθηκε να μην έχει ευθύνη ο Σιαμπάνης, αλλά αυτά τα πεσίματα που κάνει μέσα στην εστία, δεν γίνονται ούτε στην αλάνα. Έχει πολλά προβλήματα στις τοποθετήσεις και την τεχνική του.


Αφήσαμε για το τέλος το ΑΕΚ - Ατρόμητος για να σταθούμε σε έναν πολύ καλό τερματοφύλακα, τον Αθανασιάδη. Παιχνίδι με το παιχνίδι γίνεται καλύτερος και το κυριότερο, έχει αποκτήσει η άμυνα εμπιστοσύνη με αυτόν κάτω απ' την εστία. Ήταν πολύ σταθερός σε αυτό το παιχνίδι, χωρίς τη μεγάλη φάση, αλλά σταθερός. Έκανε και μία δύσκολη επέμβαση σε ένα σουτ σχεδόν απ' τη σέντρα, το οποίο αν το έτρωγε θα έφταιγε, είχε όμως καλή θέση, ήταν εκεί που πρέπει να είναι και πήρε γρήγορα τα βήματα προς τα πίσω και έβγαλε τη μπάλα. Οι προπονητές λένε ότι ο τερματοφύλακας πρέπει να είναι σε μικρή απόσταση από τους αμυντικούς, ο επιθετικός του Ατρομήτου νόμιζε ότι το γκολ θα ήταν εύκολο, αλλά αν είναι καλός ο τερματοφύλακας, δεν έχει τύχη ακόμα κι αν το σουτ ήταν καλό. 


Ο Μανδάς είναι ένας ελπιδοφόρος τερματοφύλακας, χωρίς σπουδαία σωματικά προσόντα αλλά με καλά πόδια. Νομίζω ότι κι αυτός παίζοντας συνέχεια θα γίνεται καλύτερος παιχνίδι με παιχνίδι και ίσως πρέπει να τον αφήσει ο Ατρόμητος να παίξει, κανένας δεν παίρνει τη φανέλα σπίτι του, αυτός που προσφέρει παίζει κιόλας.