Το ντεφορμάρισμα δεν περνάει με συνεχόμενα παιχνίδια, απαραίτητος ο πάγκος!

 

Ξεκίνημα στη νέα χρονιά με ντέρμπι... μόνο στα χαρτιά όμως. Ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα 3-0 της ΑΕΚ παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα για τον φετινό τίτλο. Στη μοναδική στιγμή που η ομάδα του τον χρειάστηκε, ο Σα ήταν ψύχραιμος, δεν έπεσε και απέκρουσε το σουτ του Μάνταλου. Δεν ξέρουμε ποια θα ήταν η εξέλιξη του παιχνιδιού αν είχε μπει αυτό το γκολ. Καθοριστικός ο Πορτογάλος.


Για την ΑΕΚ, δυστυχώς, αδύναμος κρίκος ήταν ο Τσιντώτας. Πέρα από τα αμυντικά προβλήματα που υπάρχουν, δείχνει και δεν είναι σε θέση να βοηθήσει. Περιμένει τη λύτρωσή του με το να βγει από την ενδεκάδα. Και πρέπει να το τονίσουμε για μία ακόμα φορά, ότι όταν ένας τερματοφύλακας είναι σε περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος, δεν μπορεί να το ξεπεράσει με το συνεχές παίξιμο. Πρέπει να βγει έξω, να ξεκουραστεί, να του δώσουν ανάσες και όπως λέμε να "ξελαμπικάρει" και να ηρεμήσει.


Ο Διούδης φαίνεται πως ξεπέρασε το πρόβλημα που είχε και βοήθησε πάρα πολύ τον Παναθηναϊκό να πάρει την ισοπαλία κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Στο γκολ που δέχθηκε, παρότι δεν μέτρησε, έχει ευθύνη διότι είναι από τη μεριά που ήλεγχε. Σε γενικές γραμμές όμως, είναι ο στυλοβάτης της άμυνας του Παναθηναϊκού. Όσον αφορά τον Παπαδόπουλο, είχε ένα ήσυχο απόγευμα χωρίς δουλειά, ενώ νομίζω ότι ο Αστέρας αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα.


Πολύ μεγάλη νίκη του Παναιτωλικού με ανατροπή μάλιστα, στο Αγρίνιο, κόντρα στον ΟΦΗ. Έχουμε πει ότι ο Σωτηρίου είναι πολύ αξιοπρεπής τερματοφύλακας, αλλά είναι μέχρι εκεί. Στο συγκεκριμένο ματς, παρότι έχει ευθύνη στα γκολ, έπιασε ένα πέναλτι. Βοήθησε όσο μπορούσε την ομάδα του, να μην περιμένουν πολλά περισσότερα πράγματα. Ο Κνετ από την άλλη, ήταν στα γνωστά του επίπεδα. Η μπάλα πάει ψηλά κι αυτός βγάζει το πόδι για να αποκρούσει. Τι να πεις... Αντιμετωπίζει όλες τις φάσεις με τον ίδιο τρόπο.


Βοήθησε όσο μπορούσε ο Νάγκι την ομάδα του, όπως έχουμε επισημάνει, πρόκειται σε γενικές γραμμές για έναν μέτριο τερματοφύλακα. Η ΑΕΛ προηγήθηκε στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ χάρη στο γκολ του πολύ χαρισματικού Πινακά, ο οποίος αφού πέρασε τρεις παίκτες, έφτασε μπροστά στον Πασχαλάκη, που χωρίς να το σκεφτεί καθόλου, έπεσε χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος, αντί να σταθεί όρθιος και με τη σωματοδομή που διαθέτει να δυσκολέψει τον αντίπαλο επιθετικό, του το έκανε έτσι πολύ πιο εύκολο.


Χόρευε στη βροχή ο Απόλλων στα Γιάννενα, με τον Χουτεσιώτη να μην τα πηγαίνει πολύ καλά στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, θα μπορούσε να έχει αποφύγει τα γκολ αυτά που δέχθηκε, εκτός του πέναλτι. Είναι μια σταθερή αξία όμως στην δυναμική του ΠΑΣ. Ο Απόλλων του Γιώργου Παράσχου πάει πραγματικά με σπασμένα τα φρένα, τρομερή μπάλα και απίστευτες δυνάμεις η ομάδα. Μεγάλη νίκη μέσα στα Γιάννενα, το γκολ που δέχθηκε ο Βέρχουλστ δεν μπορούσε να το αποτρέψει, ήταν σταθερός και σίγουρος σε αυτό το ματς.


Πολύ καλός ο Κλέιμαν για τον Βόλο, κράτησε το μηδέν για την ομάδα του, ενώ ο Γιαννιώτης από μοιραίος παραλίγο να γίνει ήρωας. Ενώ έχει τεράστια ευθύνη στο γκολ που δέχθηκε, στην τελευταία φάση του Ατρομήτου, παραλίγο να σκοράρει και να γίνει ήρωας. Πιστεύω ο Ατρόμητος θα βρει τον δρόμο του, ο Γιαννιώτης απ' την άλλη, δεν είναι ο Γιαννιώτης που είχαμε συνηθίσει.


Μεγάλη νίκη για τη Λαμία κόντρα στον Άρη με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αραμπούλι που πέτυχε δύο απίθανα γκολ, απ' αυτά που τα θυμόμαστε στο τέλος της χρονιάς. Δεν είχε ευθύνη ο Μπουσέ στα γκολ, ενώ ο Εμπασί ήταν αρκετά σταθερός.