Το τρίπτυχο: Ψυχολογία, διαχείριση, επικοινωνία

 

Ψυχολογία, διαχείριση και επικοινωνία είναι το τρίπτυχο που πρέπει να έχει ένας τερματοφύλακας.

Ακόμη κι ένας γκολκίπερ με τοπ κλας προπόνηση χωρίς αυτά τα τρία, δεν θα πάει καλά την Κυριακή. Ένας όχι και τόσο καλά προπονημένος τερματοφύλακας, αν έχει αυτά, θα πάει καλά, με κάποιες προϋποθέσεις πάντα. Όταν δεν έχεις ψυχολογία, διαχείριση και επικοινωνία όσο καλή προπόνηση κι έχεις κάνει, όλα θα πάνε στράφι. Για ένα δευτερόλεπτο έγινε το μεγάλο λάθος για την ΑΕΚ στην Τούμπα. Βέβαια, το γύρισμα του αμυντικού προς τον Αθανασιάδη, έτσι κι αλλιώς δεν ήταν σωστό. Ακόμα κι αν είχε χρησιμοποιήσει το πόδι του ο γκολκίπερ της Ένωσης, ο επιθετικός ήταν κοντά και θα μπορούσε να γίνει ξανά το λάθος. 

Το λάθος που έκανε ο Αθανασιάδης είναι από αυτά που γίνονται μία φορά στην καριέρα ενός τερματοφύλακα και δεν πρόκειται να το ξανακάνει. Γι' αυτό και η ΑΕΚ δεν θα πρέπει να το δει σαν λάθος αντιπροσωπευτικό της αξίας του και να "μετρήσει" την αξία του απ' αυτό το λάθος. Ο Αθανασιάδης είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας και θεωρώ ότι μπορεί να προσφέρει στην ΑΕΚ.

Ο Ζίβκοβιτς ήταν καλός, χωρίς ευθύνη για τα γκολ. Έχει βρει την ηρεμία της η άμυνα του ΠΑΟΚ με αυτόν κάτω απ' τα δοκάρια.


Με τον Τσιφτσή να κρατάει για μία ακόμη φορά το μηδέν, ο Αστέρας πήρε τη νίκη κόντρα στην ΑΕΛ. Αν και διέκρινα μία ασυνεννοησία με τους αμυντικούς του σε κάποιες φάσεις, ήταν πολύ καλός και σταθερός. Με τα παιχνίδια θα ξεπεραστεί και αυτό το ζήτημα. Η ΑΕΛ δείχνει πολύ αδύναμη φέτος και μοιραία έχασε το παιχνίδι χωρίς να παρουσιάσει κάτι. Ο νέος προπονητής "έσφιξε" την ομάδα, αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα. Ο Μπάγιτς δεν έχει ευθύνη για το γκολ, αλλά δεν μπορεί να κάνει και το κάτι παραπάνω.


Καλός ο Βέρχουλστ αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει το μηδέν για τον Απόλλωνα, ο οποίος έπαιξε καλό ποδόσφαιρο όμως και ο Άρης φέτος είναι πολύ δυνατός. Ο Σιαμπάνης όπου χρειάστηκε, ήταν καλός.


Τα έχουμε πει για τον Βάτερμαν του ΟΦΗ, ότι δεν είναι κάτι αξιόπιστο και ότι οι Κρητικοί πρέπει να έχουν καλύτερο τερματοφύλακα, βάσει των προδιαγραφών της ομάδας και των φιλοδοξιών της. Ο Διούδης είναι ο στυλοβάτης της άμυνας του Παναθηναϊκού, ένας τερματοφύλακας που είναι απαραίτητος για την ομάδα.


Αρκετά καλός ο Μανδάς κόντρα στον Ολυμπιακό, αν και υπάρχει μία πλήρης ασυνεννοησία μεταξύ αυτού και της άμυνάς του. Πριν το γκολ, έγιναν δύο ακόμη φάσεις όπου λειτούργησε διστακτικά, να βγω, να μην βγω. Ο Σα ήταν καλός εκεί που χρειάστηκε να επέμβει.


Ωραίο παιχνίδι στο Αγρίνιο, παρά το 0-0 ανάμεσα σε Παναιτωλικό και Λαμία, με τον Κνετ και τον Επασί να είναι καλοί και να βοηθάνε τις ομάδες τους να πάρουν από έναν βαθμό.


Ο Κλέιμαν ανεβαίνει παιχνίδι με παιχνίδι. Είναι μεστός, γεμάτος και θεωρώ ότι θα μας δείξει κι άλλα πράγματα στη συνέχεια. Πολύ καλός στον αγώνα του ΠΑΣ με τον Βόλο και ο Χουτεσιώτης, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του περισσότερο. Σίγουρα δεν έχει καμία ευθύνη για το γκολ-πέναλτι.