ΟΙ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ( 7η Αγωνιστική)


 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ –ΒΟΛΟΣ  2:3


« Μεγάλο ματς στο Αγρίνιο »


Ωραίο ποδόσφαιρο με πολλές συγκινήσεις και εναλλασσόμενα συναισθήματα . Δύο πραγματικά πολύ καλές ομάδες και με καλούς παίκτες και καλούς προπονητές. Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε πολύ καλά και προηγήθηκε με 2-0 του Βόλου που έδειχνε αμήχανος και αιφνιδιασμένος . Όλα έδειχναν υπέρ του Παναιτωλικού αλλά στο ποδόσφαιρο ποτέ μην λες ποτέ και ειδικά όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μια ομάδα σαν τον Βόλο πολύ επικίνδυνη!!

Ήρθε  και η ανόητη ενέργεια του Καρέλλη που κλώτσησε αντίπαλο και απεβλήθει αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες για ένα ολόκληρο Β΄ ημίχρονο και έτσι μοιραία ήρθε η ήττα. Ενώ στο Α΄ ημίχρονο ήταν 2-2 το σκορ. Στο Β΄ ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν και συν το λάθος του τερματοφύλακα ήρθε το 2-3.


ΣΤΕΡΓΙΑΚΗΣ : Ο νεαρός τερματοφύλακας στο ντεμπούτο του στην ομάδα δεν τα πήγε καλά .Έχει πολλά προσόντα αλλά έπρεπε να τα δείξει στην ευκαιρία που του δόθηκε αλλά δυστυχώς δεν επιβεβαίωσαν τα καλά λόγια που τον ακολουθούσαν για να γίνει αυτή η μεταγραφή στο Παναιτωλικό. Είναι «εμπλεκόμενος στα δύο πρώτα γκολ» και φέρει τεράστια ευθύνη στο 3ο  που ήταν καταδικαστικό για την ομάδα του. Πιστεύω ότι θα του δοθούν και άλλες ευκαιρίες για να δείξει το ταλέντο του !!! 


ΚΛΕΙΜΑΝ : Εγώ έχω πει ότι ο Κλέιμαν είναι πολύ καλός τερματοφύλακας και συνεχίζω να υποστηρίζω την άποψη μου αλλά… η διάρκεια είναι αυτή που σε καθιερώνει και περνάς στην συνείδηση του κόσμου σαν πολύ καλός τερματοφύλακας. Σε περασμένο άρθρο μου είχα πει ότι πρέπει να κόψει τις γκάφες …. Τώρα αυτό που έκανε να βγει στην σέντρα ήταν ανοησία και τρελό. Δεν είχε καμία δουλεία να πάει τόσο μακριά για μία μπαλιά που στο φινάλε που ο επιθετικός είχε πλάϊ του αμυντικούς που τον ακολουθούσαν … ακατανόητη ενέργεια. Και στο δεύτερο γκολ ναι μεν έγινε κόντρα αλλά ήταν το σουτ ούτως  η άλλος στην μεριά της ευθύνης του. Νομίζω  ότι θα μπορούσε  να αντιδράσει καλύτερα. Στο Β΄ ημίχρονο στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και βοήθησε να πάρει ο Βόλος το τρίποντο !!. 


ΙΩΝΙΚΟΣ – ΛΑΜΙΑ   1:1


« Ματς ζωής και θανάτου στην Νεάπολη»


 Ο Ιωνικός δεν τα κατάφερε μια ακόμη φορά παρότι προσπάθησε έτρεξε έκανε πολλές φάσεις αλλά έπεσε επάνω σε έναν εκπληκτικό Σαράνοφ και στα δοκάρια. Θεωρώ ότι  η ομάδα αυτή δεν έχει μέλλον στην Super League και ήδη είναι με το ένα πόδι στην Football League.


ΧΟΥΤΕΣΙΩΤΗΣ : Κράτησε την ομάδα με εκπληκτική απόκρουση στο Β΄ ημίχρονο σε σκαστή κεφαλιά. Ήταν πολύ σταθερός στην εξέλιξη του αγώνα, καθάρισε όλες τις μπαλιές μέσα στην περιοχή του και επιπλέον στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού απέκρουσε πολύ δύσκολα σουτ από κοντά. Ήταν γενικά πάρα πολύ καλός  με καμία ευθύνη στο γκολ. 


ΣΑΡΑΝΟΦ : Ήταν για μια ακόμη αγωνιστική εκπληκτικός «τερματοφύλακας παλαιάς κοπής» αλλά με πολλά ψυχικά αποθέματα και δυναμική κάτω από την εστία που θα ζήλευαν πολλοί «μοντέρνοι» τερματοφύλακες. Καμία ευθύνη στο γκολ.


Ο.Φ.Η. – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   1:2


« Νίκη ουσίας και ψυχολογίας για τον Ολυμπιακό»


Ο Ο.Φ.Η. του Νόπλια προσπάθησε πολύ αλλά δεν τα κατάφερε. Η ομάδα του Ο.Φ.Η. τώρα φτιάχνεται βλέπετε οι προηγούμενοι  « επιστήμονες»  που διοικούσαν άφησαν την ομάδα σχεδόν « άδεια» και ο  Νόπλιας τώρα τρέχει και δεν φτάνει αλλά είμαι σίγουρος επειδή πιστεύω στον Νίκο θα βρει την λύση.


ΜΑΝΔΑΣ : Ήταν ο κορυφαίος !!! όχι επειδή έπιασε το πέναλτι αλλά γιατί όλες οι κινήσεις του είχαν σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Είναι τερματοφύλακας με πολλή καλή τεχνική και στα άνω άκρα αλλά εκπληκτικός με τα πόδια το δυνατό του σημείο. Μακάρι να έχει διάρκεια και να καθιερωθεί. Καμιά ευθύνη στα γκολ !!!


ΤΖΟΛΑΚΗΣ : Ειλικρινά χαίρομαι όταν βλέπω ενδεκάδες να παίζουν Έλληνες τερματοφύλακες είναι πολύ καλό για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Τζολάκης ήταν σταθερός μπράβο στον Μίτσελ που τον διατήρησε στην ενδεκάδα πρέπει όμως να δώσει μεγάλο βάρος στην  τεχνική του γενικά. Καμία ευθύνη στο αυτογκόλ . Ο Ολυμπιακός έκανε μια επαγγελματική νίκη που θα του δώσει αυτοπεποίθηση στο μέλλον.


ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ο.Κ.   1:1


« Καλός ο Π.Α.Ο.Κ. αλλά….»


Ένας ψύχραιμος Λεβαδειακός πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας που τόσο ήθελε. Η ομάδα του Γιάσμικο Βέλιτς νομίζω κάθε βδομάδα θα είναι πιο αποδοτική.


ΜΑΡΚΟΒΙΤΣ : Πολύ καλός τερματοφύλακας ήταν και πάλι σταθερός. Δεν έχει ευθύνη για το γκολ.


ΚΟΤΑΡΣΚΙ : Μεγάλο ταλέντο το έχω πει πολλές φορές ήταν και πάλι πολύ καλός αλλά στο γκολ είναι κατά κάποιο τρόπο εμπλεκόμενος. Ίσως θα πρέπει να δώσει λίγο περισσότερο προσοχή στις λεπτομέρειες. Η λεπτομέρεια είναι αυτή που θα σε απογειώσει  και η λεπτομέρεια είναι αυτή που θα σε καταστρέψει. Ο Π.Α.Ο.Κ ήταν πολύ καλύτερος αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Θα μπορούσε πάντως να πάρει το ματς .



ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ  -  ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ.  1:0


«Δύσκολη Νίκη αλλά …. Νίκη»


Νίκη που  τον διατήρησε στην κορυφή με το απόλυτο !! ο Παναθηναϊκός μπόρεσε και κέρδισε τον Αστέρα Τρίπολης μια δυσκολοκατάβλητη και σκληροτράχηλη ομάδα με τον συνήθη ύποπτο τον Αιτόρ. Ο Αστέρας Τρίπολης προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Μπρινιόλι . Είπαμε αυτός ο Παναθηναϊκός δεν παίζεται είναι πολύ σοβαρή ομάδα με δυναμική τεράστια με τον κόσμο δίπλα του που πραγματικά τώρα πιστεύουν σε αυτά τα παιδιά ότι θα φέρουν πάλι  επιτυχίες στον σύλλογο.


ΜΠΡΙΝΙΟΛΙ :  Δεν είχε συνεχή πίεση αλλά ήταν παρών στα τελευταία λεπτά που τον χρειάστηκε η ομάδα με εξαιρετικές επεμβάσεις. Επιπλέον ήταν άψογος σε θέματα τακτικής & επικοινωνίας με τους αμυντικούς όπως και στον ολοκληρωτικό συντονισμό της αμυντικής λειτουργίας. Έτσι πρέπει να λειτουργεί ο τερματοφύλακας μεγάλης ομάδας !! Όσο για την αποτυχία στην ντρίμπλα είναι αποτέλεσμα υπερβολικής σιγουριάς στα πόδια. Θα συμβεί και αυτό δεν είναι ρομπότ.


ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ : Το έχω επισημάνει επανειλημμένος ότι είναι πολύ καλός τερματοφύλακας και το απέδειξε μια ακόμα φορά στο ματς με τον Παναθηναϊκό στο οποίο ήταν από τους καλύτερους παίκτες. Έκανε 2-3 δύσκολες επεμβάσεις. Για το πέναλτι δεν γίνεται λόγος.


ΑΡΗΣ – Α.Ε.Κ     0:2


« Η Α.Ε.Κ. είναι εδώ …»


Έστειλε μήνυμα η Α.Ε.Κ ότι είναι εδώ και το πρωτάθλημα θα το διεκδικήσει. Η Α.Ε.Κ. «πάτησε» το Άρη και πήρε το τρίποντο. Ο Άρης είναι «άρρωστος» έχει διοικητικές παθογένειες έχει καλό προπονητή καλούς παίκτες και δεν έχει ομάδα. Κρίμα για τον κόσμο του !!!!


ΚΟΥΕΣΤΑ : Είναι καλός τερματοφύλακας και προχθές ήταν καλός αλλά μόνος …… καμία ευθύνη στα γκολ.


ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ : Όταν ανέφερα το όνομα του δεν το ανέφερα τυχαία. Δεν υπάρχει καμία διαφορά με τον Στάνκοβιτς ( ίσως λίγο με τις επαφές με τα πόδια). Είναι τερματοφύλακας τεχνίτης πολύ έξυπνος και ταχυδυναμικός με μεγάλο ταβάνι και μεταπολιτική αξία!! Άλλωστε έχει παίξει σε πολλά ευρωπαϊκά γήπεδα και του πάνε τα ξένα πρωταθλήματα. Τώρα στο ματς με τον Άρη ήταν μια χαρά και δεν φάνηκε ότι δεν είχε παιχνίδι στα χέρια του.


Κατά την γνώμη μου δεν πρέπει να ξαναβγεί από την ενδεκάδα. Έτσι και αλλιώς ο Στάνκοβιτς είναι επιρρεπείς στις αρρώστιες και τους τραυματισμούς και δεν γίνεται να έχεις τερματοφύλακες  στο μπες –βγές . Ο τερματοφύλακας δεν πρέπει να αλλάζει εύκολα. Τώρα είναι η σειρά του Αθανασιάδη διότι άρπαξε την ευκαιρία στην Θεσσαλονίκη.


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ  2:1


«Πάτησε εξάδα ο Ατρόμητος»


Μεγάλη νίκη του Ατρομήτου επί του ΠΑΣ Γιάννινα, ο φετινός Ατρόμητος είναι SUPER!! Αθόρυβα και μεθοδικά σιγά σιγά σκαρφαλώνει στις πρώτες θέσεις τις βαθμολογίας. Μαζεύτηκε η ομάδα με παίκτες «εργαλεία» και καλό προπονητή άριστο γνώστη του αντικειμένου και το κυριότερο δεν παρεμβαίνει κανείς στο έργο του και τον αφήνουν να κάνει την δουλεία του την οποία κάνει πολύ καλά.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα φέτος δεν μας τα λένε καλά. Η ομάδα που θαυμάσαμε τα προηγούμενα χρόνια τώρα παραπαίει. Ας ελπίσουμε ότι θα επανέλθει η ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών .

 Προσοχή στην αλλαγή προπονητή …… αν γίνει …….


ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ : Πολύ καλός ήταν έκανε σωτήριες επεμβάσεις στο γκολ όμως δεν έκανε το παραπάνω να βοηθήσει την ομάδα


ΣΟΥΛΗΣ : Παρότι η ομάδα τον εμπιστεύεται αυτούς μοιάζει σαν να μην πιστεύει στον εαυτό του…. Πρέπει να αρχίσει να δίνει πόντους στην ομάδα….. Θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι προκάτοχοί του Πασχαλάκης , Χουτεσιώτης και Λοντίκιν έδιναν πολλούς πόντους κάθε σεζόν.