Οι Τερματοφύλακες της Αγωνιστικής (21η Αγωνιστική)



 

ΒΟΛΟΣ Ν.Π.Σ  1:1  ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
«Τσίμπησε βαθμό στον Βόλο ο Παναιτωλικός»

Πήρε βαθμό που στο μέλλον θα του φανεί πολύ χρήσιμος , πάντως ο Παναιτωλικός δείχνει ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα. Πέτυχε και την πρόκριση στο κύπελλο Ελλάδος.


Ο Βόλος προσπάθησε να πάρει τους 3 βαθμούς για να ξεφύγει από τις  επικίνδυνες θέσεις αλλά δεν τα κατάφερε. Στην προκειμένη περίπτωση ο βαθμός εξυπηρετεί μόνο τον φιλοξενούμενο. Ακόμα η κατάσταση  όμως είναι μπερδεμένη.

 

ΚΟΒΑΤΣ : Απλά καλός ο τερματοφύλακας του Βόλου. Στο γκολ δεν «διάβασε» καλά την φάση .

  ΣΤΕΡΓΙΑΚΗΣ :
Φαίνεται ότι ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού φέτος δεν θα αφήσει την ευκαιρία που του δίνεται για την θέση του βασικού τερματοφύλακα στην ομάδα του Αγρινίου και έτσι εξαργυρώνει τις εκπληκτικές εμφανίσεις του στο Κύπελλο. Πάντως και σήμερα ήταν  πολύ καλός για το γκολ δεν μπορούμε να πούμε ότι φταίει , αλλά είναι και μια φάση που αν γλυτώσεις το γκολ καταγράφεται στο ενεργητικό σου σαν καλή επέμβαση, αν ατυχήσεις και δεχτείς τέρμα όπως σήμερα ο Στεργιάκης τότε μπαίνουν πολλές κινήσεις στην εξίσωση της φάσης και σίγουρα την πληρώνει πάντα ο τερματοφύλακας, διότι τα διωξίματα που φέρνουν την μπάλα στο κέντρο της μικρής περιοχής και πέναλτι κατά λήγουν σε γκολ, ακόμα και αυτογκόλ διότι όλοι οι παίκτες επιθετικοί  και αμυντικοί έρχονται με φόρα από το κέντρο της μεγάλης περιοχής με μέτωπο κατεύθυνσης την εστία. Οπότε με την φόρα που έρχονται δεν προλαβαίνουν να διώξουν σωστά και όλα είναι υπέρ των επιθετικών ανεξαρτήτως αν πετύχουν τέρμα ή όχι.


ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ  1:1 ΑΡΗΣ
«Ματς Ράγκμπι βγαλμένο από τα παλιά»


Αυτό γίνεται πάντα όταν δεν έχεις συναίσθηση  που παίζεις και ποια φανέλα φορά. Αυτό έγινε και σήμερα στις Σέρρες με τον υπερόπτη Άρη μην κλειδώνει το 1-0 με 2-0 και γίνεται η «ζημιά» στις καθυστερήσεις με την «ψυχωμένη» ομάδα του Πανσερραϊκού. Γιατί ο Άρης έχει πολύ μπαλαδόρους και τεχνίτες παίκτες αλλά δεν λειτουργεί σαν ομάδα δεν έχει σύνολο. Αυτοί οι παίκτες εάν παίξουν σαν ομάδα και βάλουν «παλμό» στο παιχνίδι τους δεν γλυτώνει κανένας αντίπαλος. Αλλά αυτοί οι ξένοι παίζουν έτσι για να τελειώσει το ματς, μήπως τους νοιάζει η ιστορία του Άρη;  Τα χρήματα τους να παίρνουν και όλα καλά.


Ο Γκαρσία μάλιστα έχει κάνει ομάδα «οικογένεια» και παίζουν όλοι σαν « καμικάζι» ομάδα με ψυχή και καρδιά παίζει σε όλα τα παιχνίδια με πάθος. Σήμερα δεν παράτησε το ματς σε καμιά περίπτωση, «μάτωσαν» αλλα πήραν την «αμοιβή» τους έστω και στο 95΄ αφήνοντας ξερό τον Άρη !!.


ΧΟΒΑΝ :
Καλός ο τερματοφύλακας των «Σερραίων» μάλλον έχει ισορροπήσει με τα σκαμπανεβάσματα της απόδοσης του. Για το γκολ δεν φέρει ευθύνη.


ΚΟΥΕΣΤΑ :
Ίσως σαν «Αρχηγός» να μην έκανε καλά την δουλειά του σήμερα. Όχι ότι φταίει για το γκολ αλλά εκεί που έχει φτάσει το ματς στην κόψη του ξυραφιού « είσαι εντελώς ωμός και δεν τους ξυπνάς εκεί παίρνεις πρωτοβουλίες και την τρως την μπάλα. Καλό είναι να είσαι ψύχραιμος και να μην επηρεάζεσαι από καταστάσεις υπό πίεση με την εμπειρία σου δεδομένη αλλά είναι και οι στιγμές που φτάνεις στην βρύση να πιείς νερό».



Ο.Φ.Η. 1:2  ΚΗΦΙΣΙΑ
«Ιστορικό διπλό της Κηφισιάς»

Καλύτερο ντεμπούτο δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο προπονητής της Κηφισιάς κ. Μπράτσος! Με σκορ 2-1 επί του Ο.Φ.Η. χάρη στα γκολ ο Όγκιεν Οζέγκοβιτς. Τώρα η Κηφισιά μπορεί να ελπίζει σε καλύτερο αύριο.


Για τον Ο.Φ.Η. τι να πούμε σίγουρα αυτή η εικόνα δεν αρμόζει σε αυτή την ιστορική ομάδα. Ίσως το πρόβλημα να μην είναι μόνο αγωνιστικό… ίσως να μην έχει βάλει η διοίκηση του κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις. Το μόνο σίγουρο  είναι ότι οι διοικούντες θα ψάξουν να λύσουν το πρόβλημα με κάθε κόστος.



ΜΠΑΟΥΜΑΝ : Ένας τόσο καλός τερματοφύλακας παρασύρεται από μια κακή ομάδα… ναυάγιο ….. κρίμα !!!! Διότι αν συνεχίσει αυτή η κατάσταση στον Ο.Φ.Η. μοιραία θα πάρει και ο τερματοφύλακας την κάτω βόλτα. Σήμερα φάνηκε καθαρά πόσο επηρεασμένος είναι από την όλη κατάσταση.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ : Συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις ο γκολκίπερ της Κηφισιάς και σήμερα ήταν από τους πρωτεργάτες της μεγάλης εκτός έδρας επιτυχίας της Κηφισιάς. Από τους σταθερούς τερματοφύλακες της Superleague.



Α.Ε.Κ.  4:2  ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
«Πολυβόλο η Α.Ε.Κ. διέλυσε τον Αστέρα»

Έκανε πολύ καλό παιχνίδι και το καθήκον της η Α.Ε.Κ. και κέρδισε τον Αστέρας Τρίπολης με το ευρύ 4-2. Τώρα θα παίξει τα ρέστα της την Κυριακή στην Τούμπα με τον Π.Α.Ο.Κ.


Ο Αστέρας στάθηκε καλά στην «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ-OPAP ARENA» για έναν και μόνο λόγο επειδή είναι πολύ καλά γυμνασμένος και η ομάδα τρέχει ακατάπαυστα ως ότου λήξει το ματς. Έτσι ήρθαν και τα δύο γκολ.


ΣΤΑΝΚΟΒΙΤΣ : Καμιά ευθύνη στα γκολ. Άλλωστε δεν ήταν παιχνίδι που θα είχε πολλές φάσεις για τον τερματοφύλακα της Α.Ε.Κ. Ήταν «κρύο» ματς για τον τερματοφύλακα της Α.Ε.Κ.

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ :
Εξαιρετικός ο νεαρός τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης. Είχε φάσεις «φωτιά» μπροστά στην εστία του άλλες καθάρισε άλλες όχι. Όπως και να δούμε την περίπτωση του νεαρού τερματοφύλακα μόνο κέρδος θα έχει ο Αστέρας Τρίπολης , ο ίδιος τερματοφύλακας με τις εμπειρίες που αποκομίζει σε κάθε ματς όπως και το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Καμία ευθύνη στα τέσσερα γκολ που δέχτηκε ( 2 αυτογκολ).


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ  1:4 ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ
«Επική τεσσάρα και εξάδα η Λαμία»

Η εκπληκτική Λαμία πέρασε νικηφόρα και από τα Ιωάννινα και να δούμε που θα φτάσει. Φοβερό ποδόσφαιρο πολλές χαμένες ευκαιρίες δύο χαμένα πέναλτι ( απέκρουσε ο Αθανασίου) και ο απολογισμός ; 4 γκολ !!! έχει τρομερή χημεία αυτή η ομάδα σε όλα τα επίπεδα.


Ο ΠΑΣ Γιάννινα δείχνει ότι το έχει πάρει για τα καλά από κάτω και ούτε ο νέος προπονητής δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει για να ανακάμψει η ομάδα. Θα δυσκολευτεί να μείνει στην κατηγορία.


ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ :
Είχε καλές και κακές στιγμές αλλά δυστυχώς όταν είσαι τερματοφύλακας μένουν μόνο οι κακές στιγμές και μετρούν τα γκολ. Έχει ευθύνη για κάποια γκολ. Γκολ που στοίχησαν και την ψυχολογική ανάταση στην ομάδα μήπως και πετύχει κάτι καλύτερο σε κομβικά σημεία του αγώνα.

ΚΟΣΕΛΕΦ: Συνεχίζει σταθερά και δυναμικά ο « θηριώδης» γκολκίπερ της Λαμίας. Σταθερός ήταν με εξαίρεση στο γκολ που δεν απέκρουσε σωστά. Το καλό και θετικό είναι ότι οι αμυντικοί παίζουν πολύ ελευθερία ξέροντας ότι και μια «στραβή» να γίνει θα καθαρίσει ο τερματοφύλακας.


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.  0:2  Π.Α.Ο.Κ.
« Λύγισε και τον Ατρόμητο»

Δεν συμβιβάζεται με άλλη θέση εκτός της κορυφής και αρνείται να πέσει από εκεί. Με γκολ του Σβάμπ στο 90΄ και του εκπληκτικού Κωνσταντέλια στο 93΄ ξέφυγε από την παγίδα του Ατρομήτου και τώρα περιμένει από θέση ισχύος την Α.Ε.Κ. στην Τούμπα για τα διαδικαστικά εάν θέλει να πάρει το πρωτάθλημα. Ο Π.Α.Ο.Κ είχε δύο δοκάρια στο 1ο ημίχρονο. 


Ο Ατρόμητος με αμυντικό πλάνο και αντεπιθέσεις δεν μπορεσε τελικά να «κρατήσει» τον Π.Α.Ο.Κ. , δεν άντεξε και λυγισε στα τελευταία λεπτά.


ΤΣΙΝΤΩΤΑΣ : Λίγος για τα δύσκολα και εύκολος στο λάθος όταν η μπάλα είναι «καυτή πατάτα».

ΚΟΤΑΡΣΚΙ : Ήσυχο απόγευμα για τον νεαρό γκολκίπερ του Π.Α.Ο.Κ.



ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ  2:0  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
 « Σοβαρός ο Παναθηναϊκός, κακός ο Ολυμπιακός και 2-0»

 

Ένας αποφασισμένος Παναθηναϊκός να κερδίσει δεν άφησε περιθώρια στον Ολυμπιακό να ελπίζει για κάτι καλό…. Αυτό το παιχνίδι δεν θα το έχανε με τίποτα ο Παναθηναϊκός.


 Ο Ολυμπιακός πολύ απλά δεν κατέβηκε καν στο γήπεδο πλην 2-3 παικτών όλη ομάδα ήταν φανέλες που έτρεχαν δίχως ψυχή. Ας ελπίσουμε ότι στο γρήγορο μέλλον θα δούμε έναν πραγματικά ανταγωνιστικό Ολυμπιακό που θα διεκδικεί αυτό που προστάζει η ιστορία και το όνομα του.



ΝΤΡΑΓΚΟΦΣΚΙ :
Εξαιρετικός ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού. Αψεγάδιαστος  πολύ σωστός και σοβαρός στο παιχνίδι του. Επειδή ο πήχης στους τερματοφύλακες του Παναθηναϊκού είναι πολύ ψηλά άλλωστε το γνωρίζει και ο ίδιος, θα πρέπει να γνωρίζει ότι σε κάθε αγωνιστική θα κρίνεται και θα συγκρίνεται με τους άλλους τερματοφύλακες του Παναθηναϊκού.

ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ :
Καμία ευθύνη στα γκολ. Δεν μπόρεσε όμως να δώσει το παραπάνω σαν τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και να βοηθήσει την ομάδα.