Οι τερματοφύλακες της 3ης αγωνιστικής

Image result for πασχαλακης

Ξεκινάμε την καθιερωμένη ανασκόπηση μας από την αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον ΠΑΟΚ. Θα σταθούμε λίγο παραπάνω στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη που με την συμπεριφορά του έχει ξεσηκώσει θύελλα συζητήσεων. Η ενέργεια του ήταν απαράδεκτη, αυτό είναι δεδομένο. Πρέπει να θυμάται πάντα ότι είναι τερματοφύλακας μιας μεγάλης ομάδας, όπως ο ΠΑΟΚ, που έχει μεγάλη δυναμική στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι και ο Πασχαλάκης την εκπροσωπεί. 

Οφείλει να καταλάβει ότι η θέση του τερματοφύλακα απαιτεί πάνω απ' όλα σοβαρότητα. Η δουλειά του δεν είναι να συναναστρέφεται με την εξέδρα και να κάνει τέτοιες χειρονομίες, διότι υπάρχουν παιδιά και εκκολαπτόμενοι τερματοφύλακες που τον βλέπουν, και όλες οι κινήσεις του μπαίνουν στο μικροσκόπιο, και σίγουρα δεν είναι καλό πρότυπο.

Ενώ έχει τέλεια σωματομετρικά χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να χάνει την αυτοκυριαρχία και τον αυτοέλεγχο του καθώς αυτό του δημιουργεί πνευματικό ντεσαβαντάζ που τον εμποδίζει να βοηθήσει την ομάδα του αγωνιστικά. 

Θα πρέπει υπό οποιεσδήποτε συνθήκες να παραμένει ψύχραιμος και σοβαρός, όπως είχε κάνει και ο Μιχάλης Σηφάκης, όταν ένας οπαδός είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο και τον έβριζε μπροστά στα μούτρα του. Αυτό αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Τέλος, μπορεί να απολογήθηκε δημόσια για την συμπεριφορά του, όμως αυτό δεν είναι αρκετό καθώς η ζημιά έχει ήδη γίνει.

Image result for βελλιδης

Πάμε στο παιχνίδι του Απόλλων με τον ΠΑΣ, εκεί όπου ο Χουάντερσον ήταν μέτριος στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ενώ ο Μάρκος ο Βελλίδης δείχνει για ακόμα μία αγωνιστική ότι βρίσκει τα πατήματα του και τον καλό του εαυτό, συνεισφέροντας μάλιστα και σε ένα γκολ της ομάδας του, παίζοντας τη μπάλα γρήγορα με τα χέρια.

Η ΑΕΚ είχε ένα εύκολο βράδυ απέναντι στον Πανιώνιο, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να έχει πολύ δουλειά στον αγώνα αυτό. Αντίθετα ο Μπάρκας δεν είχε πολλές φάσεις μπροστά απ' την εστία του, στην μοναδική φορά όμως που χρειάστηκε ήταν έτοιμος και απέκρουσε τον κίνδυνο. Αυτό ακριβώς είναι που απαιτείται από τον τερματοφύλακα μίας μεγάλης ομάδας.

Image result for ζιβκοβιτς ξανθη

Όλοι μιλούν για το λάθος που έκανε ο Ζίβκοβιτς στον αγώνα της Ξάνθης με τον Παναιτωλικό. Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι η απαίτηση των προπονητών προς τους τερματοφύλακες, να παίξουν γρήγορα τη μπάλα, μπορεί να φέρει και λάθη. 

Ο Ζίβκοβιτς είναι ένας καλός γκολκίπερ και με τη μπάλα στα πόδια, όμως το ένα λάθος που μπορεί να κάνει ο τερματοφύλακας θα φανεί και θα στοιχίσει. Έτσι είναι η θέση του τερματοφύλακα. Δυστυχώς κανένας προπονητής δεν θα βγει να πει ότι ζητάει από τους πορτιέρο του να παίξουν γρήγορα και αυτό τον οδήγησε σε λάθος. Μόνο ο Μανόλο Χιμένεθ το έκανε μία φορά μετά από ένα λάθος του Ντούνη, σε φιλική αναμέτρηση. 

Στο τέλος του αγώνα ο Ζίβκοβιτς πάντως έσωσε την ομάδα του κρατώντας το 1-1. Απ' την άλλη ο Κυριακίδης για ακόμα μία φορά ήταν εξαιρετικός. Είναι πάντα σταθερός και πάντα δίνει το μέγιστο που μπορεί για την ομάδα του, ενώ κράτησε την ομάδα του σε δύσκολες στιγμές.

Image result for διουδης

Ο Διούδης ήταν καταπληκτικός στην αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Παναθηναϊκό, με τους πράσινους να παίρνουν την τρίτη τους νίκη στο πρωτάθλημα με τον τερματοφύλακα τους να είναι καθοριστικός, έχοντας και μερικές σπουδαίες επεμβάσεις.

Από την άλλη ο Κρίστινσον μπορεί να δέχθηκε τρία γκολ, αλλά δεν φέρει ευθύνη σε κανένα από αυτά. Είναι φανερό ότι η ΑΕΛ έχει θέματα στην αμυντική της τακτική.

Στο Περιστέρι, ο Μέγιερι ήταν πάρα πολύ καλός, βοήθησε πάρα πολύ τον Ατρόμητο, κάνοντας μεγάλες αποκρούσεις κρατώντας όρθια την ομάδα του. Στην ίδια αναμέτρηση, ο Σαράνοφ, έδειξε καλύτερο πρόσωπο από την προηγούμενη φορά που τον είδαμε να αγωνίζεται.

Ο Γιαννιώτης βοήθησε όσο μπορούσε τον Ολυμπιακό να επικρατήσει του Αστέρα Τρίπολης, ενώ δεν έχει ευθύνη για το γκολ που δέχθηκε. Στην αντίπερα όχθη ο Παπαδόπουλος δείχνει τρομερά στοιχεία για τρίτη συνεχόμενη βδομάδα, ήταν ξανά πολύ σταθερός και η πορεία του ως τώρα είναι αξιοθαύμαστη.

Image result for κουεστα

Ο Άρης έκανε το τρία στα τρία και δείχνει πολύ καλά στοιχεία στον αγωνιστικό χώρο. Κάτω από τα δοκάρια του έχει έναν καταπληκτικό τερματοφύλακα, τον Κουέστα, ο οποίος σε τρεις αγωνιστικές έχει κάνει μόλις μία λάθος έξοδο, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί και τυχαίο γεγονός. Βοήθησε πολύ την ομάδα του, έπιασε πέναλτι, και κράτησε το μηδέν στην εστία του.

Από την άλλη ο Εμπασί, είναι ένας τερματοφύλακας στα μέτρα του Λεβαδειακού, είχε μία καλή παρουσία στον αγώνα κόντρα στον Άρη, με καλές εξόδους και διάβασμα των φάσεων.