Οι τερματοφύλακες της 29ης αγωνιστικής

Image result for παοκ πρωταθλητης

Μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος και έχουμε πλέον επίσημα τον νέο πρωταθλητή Ελλάδος, καθώς ο ΠΑΟΚ, μετά από 34 χρόνια έκοψε πρώτος το νήμα κατακτώντας τον τίτλο. Πολλά συγχαρητήρια στον Δικέφαλο, που όντας η καλύτερη ομάδα στη χώρα φέτος, κέρδισε άξια το πρωτάθλημα. 

Image result for πασχαλακησ

Στο αγωνιστικό κομμάτι, δεν μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα σχόλια για την αναμέτρηση κόντρα στον Λεβαδειακό, μιας και ο ΠΑΟΚ έπαιζε έναν τελικό, μπήκε δυνατά απ' την αρχή και καθάρισε εύκολα το παιχνίδι. Αξίζουν πολλά μπράβο και στον Πασχαλάκη που ήταν ο βασικός τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ για όλη τη σεζόν, και την βοήθησε να φτάσει στην κορυφή. Όσον αφορά τον Μπάγιτς, παρά τα πέντε γκολ που δέχθηκε, η παρουσία του ήταν θετική, μιας και απέκρουσε αρκετές προσπάθειες των παικτών του ΠΑΟΚ, συμπεριλαμβανομένου και του πέναλτι του Πέλκα.

Image result for τσιντωτασ

Στο Ολυμπιακό Στάδιο, η ΑΕΛ πήρε σπουδαία νίκη, εξασφαλίζοντας την παραμονή της στην κατηγορία, με τον Τσιντώτα να έχει μεγάλη ευθύνη στο γκολ που δέχθηκε η ΑΕΚ. Όταν θες να κερδίσεις τη θέση σου στην ομάδα και να διεκδικήσεις το νούμερο 1, απαγορεύεται να κάνεις τέτοια λάθη. Αυτά συμβαίνουν στον οποιονδήποτε τερματοφύλακα, αλλά σε μία μεγάλη ομάδα πρέπει να προσέχεις πολύ περισσότερο για να τα περιορίζεις. Δεν μου έκανε καμία εντύπωση η πολύ καλή εμφάνιση του Κρίστινσον, έχουμε πει πάρα πολλές φορές για το πόσο καλός τερματοφύλακας είναι και για το ότι δεδομένα θα μας απασχολήσει την μεταγραφική περίοδο.

Image result for κοτσαρης

Ο Ατρόμητος επικράτησε του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι με 2-0, με τους γηπεδούχους να δίνουν την ευκαιρία στον νεαρό Μανδά να αγωνιστεί ως βασικός κάτω απ' τα δοκάρια. Πρόκειται για ένα πολύ ελπιδοφόρο παιδί, με πολλά προσόντα, εξαιρετικός στο διάβασμα του παιχνιδιού και πολύ καλός στο παιχνίδι με τα πόδια και πολύ καλά κάνει ο Ατρόμητος και χρησιμοποιεί νέους τερματοφύλακες, επενδύοντας στο μέλλον, καθώς αυτά τα παιδιά έχουν και μεταπωλητική αξία. Ο Κότσαρης νομίζω ότι δύσκολα μπορεί να σταθεί σε έναν Παναθηναϊκό που έχει απαιτήσεις. Όσες φορές του έδωσε την ευκαιρία η ομάδα, αυτός δεν την άρπαξε ούτε μία φορά. Κάθε φορά που αγωνίστηκε η άμυνα της ομάδας του δεν είχε καμία ηρεμία. Ας μην στεκόμαστε στην απόκρουση που έκανε στο Καραϊσκάκης απέναντι στον Ολυμπιακό, όλοι οι τερματοφύλακες θα κάνουν μία σπουδαία επέμβαση κάποια στιγμή, για να αγωνίζεσαι όμως σε μία μεγάλη ομάδα απαιτούνται πάρα πολλά πράγματα, όπως το να μην κάνεις σημαντικά λάθη.

Image result for οφη αστερας τριπολης

Το σπουδαίο ντέρμπι παραμονής ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Αστέρα Τρίπολης κρίθηκε εν πολλοίς από τις άμυνες των δύο ομάδων, με τους δύο τερματοφύλακες να μην έχουν μεγάλη συμμετοχή στον αγώνα.

Image result for μελισσας λαμια

Για μία ακόμη φορά η εκτελεστική δεινότητα του Ολυμπιακού δεν άφησε περιθώρια στον αντίπαλο τερματοφύλακα, με τον Μελίσσα να μην μπορεί να κάνει ότι έκανε ο Σαράνοφ στον αγώνα του Φαλήρου. Ο Λοντίγκιν δεν έφταιγε στο γκολ που δέχθηκε, όμως στα αρνητικά γι' αυτόν είναι το γεγονός ότι δέχθηκε γκολ και στα δύο γκολ που αγωνίστηκε. 

Image result for αστρας απολλων σμυρνης

Οι αγώνες του Παναιτωλικού με τον Άρη και της Ξάνθης με τον Απόλλωνα Σμύρνης δεν χρίζουν ιδιαίτερου σχολιασμού, μιας και δεν έγινε κάτι το αξιομνημόνευτο, το μόνο πράγμα στο οποίο αξίζει να σταθούμε είναι η χρησιμοποίηση του Αστρά κάτω απ' τα δοκάρια του Απόλλωνα, στοιχείο σημαντικό για τον νεαρό τερματοφύλακα και για την ομάδα του για το μέλλον.

Image result for δημητρης νικας

Σε ένα παιχνίδι φωτιά όπως αυτό του Πανιωνίου με τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι τερματοφύλακες δεν έφταιγαν σε κανένα από τα γκολ που σημειώθηκαν, ενώ οι κυανέρυθροι με τη νίκη τους αυτή εξασφάλισαν την κατηγορία. Ας ελπίσουμε ότι την τελευταία αγωνιστική θα πάρει την ευκαιρία του κάτω απ' τα δοκάρια του Πανιωνίου, ο Δημήτρης Νίκας, ο οποίος έχει μόνο νικηφόρα αποτελέσματα για την ομάδα του, όσες φορές βρέθηκε στην αποστολή. Του αξίζει, λοιπόν, να πάρει μία συμμετοχή και να αγωνιστεί στον αγώνα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.