Στο δρόμο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

Image result for μπαρκας

Η ΑΕΚ βρίσκεται μία ανάσα από την πρόκρισή της στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και αυτό το οφείλει και στον Βασίλη Μπάρκα σε ένα μεγάλο ποσοστό. Ο Μπάρκας ήταν εξαιρετικός στον αγώνα της Ένωσης με την Λαμία, θυμίζοντας τον παλιό καλό Μπάρκα. 

Ο γκολκίπερ των κιτρινόμαυρων πραγματοποίησε μία σπουδαία εμφάνιση, την οποία συνόδευσε με μία τρομερή επέμβαση κρατώντας το μηδέν για την εστία του, δίνοντας μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στην ΑΕΚ. Αυτά τα χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ο τερματοφύλακας που αγωνίζεται σε μία μεγάλη ομάδα. Να είναι σταθερός, και στις λιγοστές ή και στην μία στιγμή που η ομάδα του θα κινδυνεύσει, να είναι έτοιμος να αντιδράσει και να την ξελασπώσει. Αυτό ακριβώς έκανε και ο Μπάρκας κόντρα στη Λαμία.

Είναι φανερό πως με την έλευση του Μανόλο Χιμένεθ ο Μπάρκας έχει επιστρέψει στα παλιά του στάνταρς, συνεχίζοντας από εκεί που έμεινε όταν αποχώρησε το καλοκαίρι ο Ισπανός τεχνικός.

Image result for αεκ λαμια μελισσας

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στον γκολκίπερ της Λαμίας, τον Νίκο Μελίσσα, ο οποίος ήταν πολύ σταθερός για ακόμα μία φορά κρατώντας την ομάδα του όσο περισσότερο μπορούσε. Στα γκολ δεν έχει ευθύνη καθώς ήταν αδύνατον να αντιδράσει καλύτερα.

Επειδή είναι ένας πολύ καλός και ανερχόμενος τερματοφύλακας, θα είναι πολύ κρίμα γι' αυτόν και την εξέλιξή του να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ το προσεχές καλοκαίρι απλά και μόνο για να είναι ο τρίτος γκολκίπερ της ομάδας. Αυτό εφόσον ο ΠΑΟΚ διατηρήσει στο ρόστερ του τον Πασχαλάκη, αλλά αποκτήσει και τον Ζίβκοβιτς, όπως φαίνεται πως θα συμβεί. Ο Μελίσσας είναι σε μία ηλικία που θα πρέπει να συνεχίσει να εξελίσσεται και αυτό θα γίνει μόνο αν αγωνίζεται, οπότε ίσως είναι καλύτερο γι' αυτόν να είναι σε μία ομάδα που θα μπορεί να του δώσει αγώνες στα πόδια του.

Image result for αθανασιαδησ αστερασ τριπολησ

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης χωρίς να συναντήσει καμία δυσκολία, ενώ ο Αθανασιάδης παρότι ήταν καλός, δέχθηκε δύο γκολ για τα οποία δεν φταίει καθώς ήταν εκτελέσεις στις οποίες δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Image result for πασχαλακησ

Ο Πασχαλάκης δεν απειλήθηκε καθόλου, με τον ΠΑΟΚ να αποδεικνύει για μία ακόμη φορά το πόσο συμπαγής ομάδα είναι φέτος και όπως όλα δείχνουν θα αντιμετωπίσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά  την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.