Οι τερματοφύλακες της 30ης αγωνιστικής

Image result for σουπερλιγκ

Το πρωτάθλημα της Superleague ολοκληρώθηκε με πολλά παιχνίδια να έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα, ενώ λίγες ήταν οι ομάδες που είχαν βαθμολογικό κίνητρο την τελευταία αυτή αγωνιστική.

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, η Λαμία επικράτησε 3-0 του Απόλλωνα στη Ριζούπολη με τον Αστρά να καταγράφει ακόμα μία συμμετοχή ως βασικός, ενώ για τα τρία γκολ που δέχθηκε δεν φέρει ευθύνη. Κάτω απ' τα δοκάρια της Λαμία αγωνίστηκε ο Κάτσικας, ένα παιδί που κατά τη γνώμη μου έχει το ταλέντο και τις προδιαγραφές για να κάνει μεγάλη καριέρα.

Image result for γιαννακοπουλοσ παναιτωλικοσ

Ο Γιαννακόπουλος με απογοήτευσε στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Τον περίμενα καλύτερο γιατί έχει πάρει αρκετά παιχνίδια φέτος αλλά έδειξε ανέτοιμος και ασταθής. Αυτά συμβαίνουν σε όλους τους τερματοφύλακες, και ο Γιαννακόπουλος παραμένει ένας γκολκίπερ με πολλά προσόντα αλλά θα πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο και όταν του δίνεται η ευκαιρία να την αρπάζει χωρίς να κάνει λάθη.

Όσον αφορά τον Κότσαρη, είχε μία καλή απόκρουση στο ενεργητικό του, αλλά γενικά δείχνει μία ανασφάλεια κάτω από τα γκολπόστ του Παναθηναϊκού, κάτι που ίσως δείχνει ότι οι πράσινοι δεν μπορούν να στηριχθούν σ' αυτόν.

Image result for ζιβκοβιτς

Απ' ότι φαίνεται τον ματιάσαμε τον Ζίβκοβιτς. Στη θέση του τερματοφύλακα όμως αυτά μπορεί να συμβούν, ήταν ένα παιχνίδι με τρελό ρυθμό, χορταστικό από φάσεις και γκολ. Σίγουρα έγιναν λάθη και από τους δύο τερματοφύλακες, όμως ο Κουέστα είχε την τύχη η ομάδα του να είναι πολύ παραγωγική σε αντίθεση με του Ζίβκοβιτς, που έμοιαζαν να κάνουν αγγαρεία. Εύχομαι και στους δύο τερματοφύλακες τα καλύτερα. Στον Ζίβκοβιτς μία μεγάλη καριέρα, ανάλογη της κλάσης του, στον ΠΑΟΚ. Τα συγχαρητήρια μου και στον προπονητή του, τον Αλέκο Μαλαδένη, που δούλεψε μαζί του για τρεις σεζόν και τον βελτίωσε περισσότερο. Στον Κουέστα εύχομαι να έχει μία ανάλογα καλή σεζόν με τη φετινή και του χρόνου, στο Ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Image result for αστερασ τριπολησ πανιωνιος

Σε ένα διαδικαστικό παιχνίδι, οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου ήταν αποφασισμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους για να πάρουν το ματς, και τα κατάφεραν. Συγχαρητήρια στον Γιώργο Παράσχο και στο επιτελείο του. Ο "καπετάνιος" Παράσχος πήρε το καράβι σε μία εποχή που έμπαζε νερά από παντού και το οδήγησε με ασφάλεια στο ήρεμο λιμάνι της Superleague και του χρόνου. Πολλά μπράβο στους συνεργάτες του, στον Παύλο και τον Παναγιώτη. Ο Μαλέρμπ είχε και καλές και κακές στιγμές στον αγώνα αυτόν. Θα ξανασταθώ στον δεύτερο τερματοφύλακα του Πανιωνίου, τον Νίκα, καθώς περίμενα πως θα του δοθεί, έστω και σ' αυτόν τον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος, μία ευκαιρία να αγωνιστεί. Είναι δεδομένο πως τα σοβαρά λάθη που έκανε ο Μαλέρμπ, ο Νίκας θα τα είχε αποφύγει. Επιμένω πως πρόκειται για έναν τερματοφύλακα με μεταπωλητική αξία που θα φέρει χρήματα στα ταμεία του Πανιωνίου.

Image result for ατρομητος οφη

Μονόπλευρο το ενδιαφέρον στην αναμέτρηση του Περιστερίου ανάμεσα σε Ατρόμητο και ΟΦΗ, με τους Κρητικούς να παίρνουν το διπλό που τους εξασφάλισε την παραμονή. Θεωρώ ότι το δίδυμο Βέρα και Ίσις έκανε πολύ καλή δουλεία αυτό το εξάμηνο που βρέθηκε στην Κρήτη και μπόρεσε ο ΟΦΗ να σώσει την κατηγορία. Ανεξάρτητα από τον μπαράζ, θεωρώ ότι ο ΟΦΗ θα παραμείνει. 

Ο Σωτηρίου ήταν σταθερός και όπου χρειάστηκε ήταν εκεί. Ίσως αν έπαιζε απ' την αρχή του πρωταθλήματος βασικός, ο ΟΦΗ να είχε μαζέψει περισσότερους βαθμούς και να μην χρειαζόταν να φτάσει μέχρι τα τελευταία παιχνίδια και να παίζει με το μαχαίρι στα δόντια. Μία πολύ καλή χρονιά έκανε με τη φανέλα του Ατρομήτου ο Μέγιερι, ο οποίος δεν φέρει καμία ευθύνη για τα γκολ που δέχθηκε στην χθεσινή αναμέτρηση.

Image result for ατρομητος κουλουρης

Πολλά συγχαρητήρια στον Ατρόμητο για την φετινή του εκπληκτική πορεία στο πρωτάθλημα. Από τον Γιώργο Σπανό και το επιτελείο του, τον Νταμίρ Κάναντι για το σύνολο που παρουσίασε, αλλά και τον πρώτο σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος, τον Ευθύμη Κουλούρη. Πολλά μπράβο!

Image result for λεβαδειακος αεκ

Μία καλή προπόνηση ενόψει του τελικού του Κυπέλλου έκανε η ΑΕΚ στη Λιβαδειά, περνώντας άνετα με 3-0. Ο Μπάγιτς δεν φταίει σε κανένα από τα γκολ που δέχθηκε, ενώ ο Μπάρκας δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα.


Δίκαια αήττητος πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ, με τον Πασχαλάκη να σηκώνει την κούπα έχοντας προσφέρει τα μέγιστα μέσα στη χρονιά στην ομάδα του, αγωνιζόμενος ως βασικός κάτω απ' την εστία του Δικεφάλου. Με τις καλές και τις κακές στιγμές του, δεδομένο όμως ότι ήταν ακρογωνιαίος λίθος της φετινής επιτυχίας. Για τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Μιχαήλ ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι σε ότι είχε να κάνει με την ψυχολογική προετοιμασία. Πρόκειται για έναν τερματοφύλακα με πολύ καλά στοιχεία και με μέλλον.

Image result for κριστινσον αελ

Ο Ολυμπιακός ήταν καταπληκτικός φιλοδωρώντας με 3 γκολ την ΑΕΛ, δείχνοντας το πόσο μεγάλη ομάδα είναι και αντέχει στις πιέσεις και τους κραδασμούς. Καμία ευθύνη για τα γκολ ο Κρίστινσον, ο οποίος όπως έχουμε ξαναγράψει θα μας απασχολήσει πολύ έντονα και πολύ σύντομα στην μεταγραφική περίοδο...