Το αντίο του Πετρ Τσεχ

Image result for petr cech

Ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ ήταν ο τελευταίος αγώνας της καριέρας ενός από τους σπουδαιότερους τερματοφύλακες της γενιάς του, του Πετρ Τσεχ.

Σε μία αναμέτρηση, όπου παρότι το πρώτο ημίχρονο δεν προμήνυε ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο, στο δεύτερο, η Τσέλσι ήταν καταιγιστική, παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο, κάτι που δεν μπόρεσε να ακολουθήσει η Άρσεναλ.

Έτσι οι "μπλε" ισοπέδωσαν τους "κανονιέρηδες" και κατέκτησαν το τρόπαιο του Γιουρόπα Λιγκ, αφήνοντας τους εκτός Τσάμπιονς Λιγκ για την επόμενη σεζόν, ενώ εκτός αυτού άφησαν και πικρή γεύση στον πρώην γκολκίπερ τους, τον Πετρ Τσεχ, ο οποίος έκλεισε την καριέρα του αγωνιζόμενος στην Άρσεναλ.

Ο Τσεχ και ο Κέπα, οι δύο γκολκίπερ του τελικού, δεν είχαν την παραμικρή ευθύνη στα γκολ που δέχθηκαν, πραγματοποιώντας αμφότεροι πολύ καλές εμφανίσεις.

Ο Κέπα Αριθαμπαλάγα είναι ένας γκολκίπερ πολύ ταλαντούχος που βρίσκεται στην "ανατολή" της καριέρας του, με τα ως τώρα δείγματα να είναι εντυπωσιακά για το τι πρόκειται να ακολουθήσει από τον Βάσκο τερματοφύλακα.

Από την άλλη, ο Πετρ Τσεχ, του οποίου η καριέρα "έδυσε" πλέον οριστικά, άφησε το δικό του σημάδι στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αγωνιζόμενος για πάρα πολλά χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο, όντας ένας από τους καλύτερους της τελευταίας δεκαπενταετίας στη θέση του. Ένας πραγματικά σπουδαίος τερματοφύλακας, που προσέφερε τα μέγιστα στην Τσέλσι, τα τελευταία χρόνια στην Άρσεναλ, αλλά και στην Εθνική Τσεχίας.