Η Εθνική πρέπει να εκμεταλλευτεί τα παιδιά του 2004

Image result for legends 2004

Το είχαμε γράψει ξανά στις 17 Οκτωβρίου, θα το πούμε και τώρα. Είναι απαραίτητο η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου να εκμεταλλευτεί την πιο επιτυχημένη γενιά της ιστορίας της, αυτή του 2004.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο ότι η Εθνική βρίσκεται σε αναζήτησ προπονητή και ότι ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται είναι αυτά του Τραϊανού Δέλλα και του Αντώνη Νικοπολίδη, θα πούμε το αυτονόητο. Δεν γίνεται αυτά τα παιδιά να μην έχουν ενεργό ρόλο στην ομάδα.

Τα παιδιά αυτά ξέρουν καλύτερα απ' τον καθένα τι απαιτείται για να "συνέλθει" η Εθνική, που τον τελευταίο καιρό δεν βαδίζει στα επιτυχημένα μονοπάτια του παρελθόντος.

Η ομάδα του 2004, πέτυχε κάτι το οποίο δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ ξανά στην ιστορία του ποδοσφαίρου μας, και συνεχίζει να είναι ΟΜΑΔΑ.

Τα παιδιά συνεχίζουν να μαζεύονται όποτε μπορούν, παίρνουν πρωτοβουλίες και διοργανώνουν events για καλό σκοπό, ενώ στις 4 Ιουλίου θα παίξουν επετειακό φιλικό κόντρα στην Πορτογαλία στο γήπεδο της Ριζούπολης.

Θυμηθείτε τι ακριβώς γράφαμε στο κείμενο του Οκτωβρίου για τα παιδιά του 2004 και την Εθνική:

Image result for euro 2004

Η Εθνική Ελλάδος βρίσκεται σε αγωνιστική κρίση και αυτό σίγουρα δεν έχει να κάνει μόνο με τις ικανότητες των παικτών μας εντός αγωνιστικού χώρου, ούτε με την καθοδήγηση που δέχονται από τον πάγκο από τον κύριο Σκίμπε.

Είναι όμως αξιοπερίεργο, οι άνθρωποι που παίρνουν τις αποφάσεις για την Εθνική ομάδα, να μην βάζουν μέσα στην ομάδα κάποια απ' τα παιδιά που ξέρουν τα αποδυτήρια της απ' έξω και ανακατωτά, όπως τα παιδιά που ήταν στην ομάδα το 2004.

Image result for ΤΑΚΗΣ ΦΥΣΣΑΣ

Image result for ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ

Image result for ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ

Χαρακτηριστικά κάποια ονόματα που μπορώ να σκεφτώ είναι ο Τάκης Φύσσας, που έχει αποδείξει πόσο καλή δουλειά μπορεί να κάνει, είτε όσο ήταν στην Εθνική είτε στον Παναθηναϊκό, ο Κώστας Κατσουράνης, που κάνει πολύ καλή δουλειά στην Παναχαϊκή και ξέρει το ποδόσφαιρο αλλά και την Εθνική ομάδα συγκεκριμένα, όσο λίγοι, ο εμβληματικός Γιώργος Καραγκούνης, ο ρέκορντμαν συμμετοχών με το εθνόσημο, δεν γίνεται να μην έχει κάποιο πόστο στην Εθνική.

Image result for ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΚΗΣ

Και άλλα παιδιά όπως ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο μεγάλος αρχηγός του Euro 2004, ο Βασίλης Λάκης, ο Αντώνης Νικοπολίδης που είναι στην "μικρή" Εθνική και κάνει πολύ καλή δουλειά.

Image result for ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ

Τι παραπάνω έχει ο Σκίμπε από τον Δέλλα που παράγει τόσο καλό έργο στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, ή από τον Νικοπολίδη; Επειδή έχουν ελληνικό διαβατήριο; Δεν είναι αποτρεπτικό για την Εθνική Ελλάδος να έχει Έλληνα προπονητή, και γιατί όχι και ως δίδυμο.

Πρέπει οι καρεκλοκένταυροι της ΕΠΟ να δείξουν εμπιστοσύνη στους Έλληνες προπονητές και ειδικά στα παιδιά του 2004.

Image result for δελλας