Καθοριστικός ο Ρούι Πατρίσιο στον τελικό του Nations League (vids)

Image result for rui patricio nations league

Η Πορτογαλία ήταν η μεγάλη νικήτρια του πρώτου Nations League, με την ομάδα του Φερνάντο Σάντος να κατακτά δικαιότατα το τρόπαιο της νεοσύστατης διοργάνωσης παίζοντας μπροστά στο κοινό της.

Καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία των Πορτογάλων έπαιξε ο τερματοφύλακας τους, Ρούι Πατρίσιο, που και στα δύο παιχνίδια του Final 4 ήταν πολύ καλός. Στον τελικό κόντρα στους Ολλανδούς ήταν πολύ σταθερός και πραγματοποίησε και ορισμένες πολύ καλές επεμβάσεις, στις προσπάθεια των "οράνιε" να ισοφαρίσουν το ματς. Πολλά συγχαρητήρια και στον "δικό" μας Ζοσέ Σα, που βρέθηκε στην αποστολή της ομάδας της χώρας του, με τον προπονητή του να τον επιβραβεύει για την πολύ καλή χρονιά που πραγματοποίησε με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Απ' την άλλη μεριά, ο Γιάσπερ Σίλεσεν, είχε ορισμένες καλές στιγμές στον αγώνα κόντρα στους Πορτογάλους, όμως τελικά η αγωνιστική απραξία του στοίχισε μιας και στο γκολ που δέχθηκε, έπρεπε να αντιδράσει καλύτερα. Ένας τερματοφύλακας αυτού του επιπέδου δεν πρέπει να δεχθεί το συγκεκριμένο γκολ.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις καλύτερες στιγμές του αγώνα.


Στον μικρό τελικό, η Αγγλία επικράτησε στη διαδικασία των πέναλτι της Ελβετίας, με τον Τζόρνταν Πίκφορντ να είναι ο πολυτιμότερος παίκτης των "λιονταριών", αποκρούοντας την τελευταία εκτέλεση των αντιπάλων του, αλλά εκτελώντας και ευστοχώντας και ο ίδιος σε ένα από τα πέναλτι των Άγγλων. 

Δείτε το βίντεο με την διαδικασία των πέναλτι του μικρού τελικού.