Πουθενά αυτό που έκανε ο κ. Αναστασιάδης


Είναι άραγε άδικο που έγινε τόσο έντονη κριτική στον ομοσπονδιακό τεχνικό, Άγγελο Αναστασιάδη, στα πρόσφατα ματς της Εθνικής; Εγώ δεν θα μπω σε… χωράφια άλλων. Θα μείνω στα δικά μου, δηλαδή θα μιλήσω για τις επιλογές του στους τερματοφύλακες.

Με μια λέξη: λάθος. Δεν γίνεται να αλλάζει ένας προπονητής τερματοφύλακα διαρκώς. Ένας είναι ο βασικός και οι άλλοι οι αναπληρωματικοί. Πρέπει να αποφασίσει ο κ. Αναστασιάδης και να μην πειραματίζεται διαρκώς. Δεν γίνεται να παίζουν τρεις διαφορετικοί τερματοφύλακες σε τρία διαφορετικά ματς. Απλά, δεν γίνεται. Ούτε ερασιτεχνικά σωματεία δεν το κάνουν αυτό, πόσο μάλλον από τη στιγμή που μιλάμε για επαγγελματισμό και το κορυφαίο επίπεδο που πρέπει να είναι η Εθνική ομάδα. Ο εκλέκτορας είναι αυτός που κάνει τις επιλογές. Γι’ αυτό αποκαλείται έτσι.

Ο κ. Αναστασιάδης λοιπόν πρέπει να επιλέξει τον βασικό τερματοφύλακα και να εμπιστεύεται σε κάθε ματς αυτόν. Πώς αλλιώς θ’ αποκτήσει συνοχή ο τερματοφύλακας με την άμυνά του; Όπως έχουμε πει ξανά, τα τρία βασικά για να έχει καλή απόδοση ένας τερματοφύλακας είναι τα εξής: 1) επικοινωνία με την άμυνα 2) διαχείριση καταστάσεων στα ματς 3) σωστή ψυχολογία.

Αν δεν παίζει σε κάθε ματς ένας τερματοφύλακας και τη μία είναι στην 11άδα και την άλλη στον πάγκο, αυτά μένουν ανενεργά. Τα… πειράματα τα πλήρωσε η ομάδα.

Και για να τελειώνω, δεν γίνεται να τα έχεις καλά με όλους. Ο προπονητής πρέπει να κάνει κάποιες επιλογές και να τις στηρίξει, όποιες κι αν είναι αυτές.