Οι τερματοφύλακες της 2ης αγωνιστικής

Image result for παναιτωλικος ξανθη

Δεύτερη αγωνιστική της Σούπερλιγκας και είμαστε ξανά εδώ με την καθιερωμένη μας εβδομαδιαία ανασκόπηση.

Ξεκίνημα από το Αγρίνιο, όπου η Ξάνθη έκανε το 2 στα 2 στο πρωτάθλημα με αντίπαλο τον Παναιτωλικό, κάτι που σημαίνει πως μόνο τυχαία δεν ήταν η νίκη της κόντρα στην ΑΕΚ, παρά τα όποια προβλήματα είχε η Ένωση. Ιδιαίτερη δυναμική δείχνει και φέτος η ακριτική ομάδα, ενώ όσον αφορά το θέμα του τερματοφύλακα, σε αυτό το ματς αγωνίστηκε ο έτερος γκολκίπερ της ομάδας, ο Μπέντο, και για πρώτη φορά που τον είδαμε, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Η Ξάνθη έχοντας στο τιμόνι της τον Αλέκο Μαλαδένη εδώ και αρκετά χρόνια, εξακολουθεί να έχει καλούς τερματοφύλακες και καταφέρνει να παίρνει πάντα το μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Θα τον ξαναδούμε βέβαια, όμως η Ξάνθη αυτή τη στιγμή δείχνει να έχει δύο πολύ καλούς τερματοφύλακες. Στο γκολ που δέχθηκε φυσικά και δεν φταίει καθώς προήλθε από πέναλτι.

Image result for παναιτωλικος ξανθη κνετ

Ο Κνετ παρότι έχω ακούσει πολύ καλά λόγια γι' αυτόν, μετά από 2 αγωνιστικές που τον βλέπω, δεν μου έκανε καλή εντύπωση. Κλασικός αυστριακός - γερμανός τερματοφύλακας θα έλεγα. Και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ έχει ευθύνη στα γκολ, και στο Αγρίνιο θα μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω για να βοηθήσει. Η τεχνική του στο πρώτο γκολ είναι λανθασμένη, μιας και κάνει ένα ελαφρύ αλματάκι 20 πόντους πάνω απ' το έδαφος, υποδεχόμενος το σουτ, και τη στιγμή που έφτασε η μπάλα στο τέρμα δεν ήταν σε θέση να αντιδράσει. Πρέπει ο τερματοφύλακας να πατάει στο έδαφος και ότι κίνηση κάνει να είναι από κάτω προς τα πάνω και όχι το αντίστροφο. Η μπάλα στον αέρα είναι δύσκολο να αποκρουστεί. Στο δεύτερο γκολ, χωρίς να λέμε ότι έχει ευθύνη, έκανε μία ανούσια κίνηση, ένα σπαγγάτ που κάνουν κατά κόρον οι γερμανοί και οι αυστριακοί γκολκίπερ, το οποίο κάνεις σε περίπτωση που η μπάλα είναι χαμηλά, κοντά στο έδαφος και όχι αν η μπάλα είναι στον αέρα. Δεν έχει κανένα νόημα αυτή η κίνηση. Δεν έκανε το κάτι παραπάνω, γι' αυτό το λόγο σου δίνει τη δυνατότητα η θέση να παίξεις με τα χέρια, για να τα λειτουργείς σωστά.

Image result for παο οφη

Ο ΟΦΗ ήταν πάρα πολύ καλός στο ΟΑΚΑ, αλλά ταυτόχρονα και ο Παναθηναϊκός ήταν πάρα πολύ κακός. Δε μπορούμε να πούμε όμως ότι έχασε ο Παναθηναϊκός, αλλά ότι κέρδισε ο ΟΦΗ.

Ο Διούδης με αυτή την άμυνα δε μπορεί να κριθεί καθόλου. Δεν υπήρχε καθόλου άμυνα. Παρασύρθηκε και αυτός από την πολύ κακή αμυντική λειτουργία, με την αμυντική γραμμή να μην έχει καθόλου συνοχή, χημεία και επικοινωνία. Έχει τη μικρότερη δυνατή ευθύνη.

Ο Σωρηρίου για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ήταν πάρα πολύ καλός και φαίνεται να κερδίζει δίκαια τη θέση του βασικού στην ομάδα, ενώ στο γκολ -  πέναλτι δεν φέρει καμία ευθύνη.

Image result for βολος αρης

Ο πρωτάρης Βόλος ήταν ξανά πάρα πολύ καλός. Ο Αχιλλέας Μπέος έχει κάνει μία ομάδα - μοντέλο. Είναι ένας ποδοσφαιράνθρωπος με γνώση του αντικειμένου και η ομάδα του θα μας εκπλήξει ευχάριστα φέτος. 

Πολύ καλός ο Γκαραβέλης, όπου χρειάστηκε ήταν εκεί. Με τα παιχνίδια που θα πάρει φέτος, θα καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως ένας πολύ καλός τερματοφύλακας.

Ο Κουέστα θύμισε τον περσινό καλό εαυτό του, αποδεικνύοντας αυτό που λέγαμε, ότι δε γίνεται σε ένα μήνα μέσα να έγινε κακός τερματοφύλακας. Ο Άρης δε χρειάζεται τερματοφύλακα, ο Κουέστα είναι πάρα πολύ καλός.

Image result for κοτνικ

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 2-1 στην Τούμπα κόντρα στον Πανιώνιο, με τον Κότνικ παρότι είχε πολλές καλές στιγμές, δείχνει να μην είναι ακόμα αυτός που ξέρουμε. Μοιάζει να μην είναι το ίδιο αλτικός, αθλητικός και δραστήριος και έχει θέμα όσον αφορά την εκγύμνασή του. Δεν είναι ακόμα έτοιμος και σ' αυτό έχει παίξει ρόλο ο τραυματισμός του. Στα γκολ δεν έχει ευθύνη και ήταν σε γενικές γραμμές αρκετά καλός.

Image result for πασχαλακης

Τι να πούμε τώρα με τον Πασχαλάκη; Πονεμένη ιστορία. Δεν το βλέπουν εκεί στον ΠΑΟΚ; Εκτός κι αν τους εξιτάρει τόσο πολύ η σωματοδομή του και οι εκτινάξεις που κάνει ως άλλος σόουμαν. Παίζεις στον ΠΑΟΚ και ότι πάει μέσα, γράφει. Δε χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο. Η σοβαρότητα είναι το Α και το Ω για έναν τερματοφύλακα. Στον ΠΑΟΚ νομίζουν ότι θα τον πουλήσουν βάζοντας τον να παίζει, εγώ δεν το βλέπω.

Image result for αελ οσφπ

Στον αγώνα της ΑΕΛ με τον Ολυμπιακό, εμείς δεν θα σταθούμε στα ακυρωθέντα γκολ, θα παραμείνουμε στα δικά μας "χωράφια". Ο Ολυμπιακός έκανε μία επαγγελματική νίκη σε ένα γήπεδο "χωράφι". Δε νοείται μία ομάδα με τις επενδύσεις του Ολυμπιακού, που εκπροσωπεί τη χώρα μας στο κορυφαίο επίπεδο, να αγωνίζεται σε ένα τέτοιο γήπεδο. Είναι αμαρτία, κάτι πρέπει να γίνει σύντομα. 

Ο Σα ήταν σταθερός όπου χρειάστηκε, όπως και ο Κρίστινσον που δείχνει ότι σιγά σιγά τον περσινό καλό εαυτό του. Η περσινή του εικόνα ήταν αποτέλεσμα της δουλειάς του με τον Γιώργο Φουσέκη, και όσο παίζει καλά και φέτος, θα έχει επίσης να κάνει με τη δουλειά που έχει γίνει από πέρσι. Στο γκολ φυσικά δε φταίει, καθότι ήταν πέναλτι, στο οποίο έπεσε σωστά αλλά δεν μπόρεσε να αποκρούσει.


Όπως έχω ξαναπεί, ο Βελλίδης είναι για μένα σταθερή αξία στο χρηματιστήριο των τερματοφυλάκων στην Ελλάδα. Είναι ένας γκολκίπερ που συμπαθώ, σέβομαι και εκτιμώ απεριόριστα. Βέβαια, στο πρώτο γκολ που δέχθηκε νομίζω ότι έπρεπε να το βγάλει. Γνωρίζοντας τις δυνατότητές του και επειδή βρίσκει τη μπάλα, έπρεπε να είχε αποτρέψει το γκολ. Συμβαίνουν όμως αυτά. Το δεύτερο γκολ του Ατρομήτου, το γκολ του Βέλλιου, είναι ένα γκολ εκπληκτικής ομορφιάς, ένα γκολ που πρέπει να γίνει σήμα εκπομπής για να το δει όλος ο κόσμος. Ένα πραγματικά απίστευτο γκολ, που ο τερματοφύλακας δεν μπορεί να κάνει τίποτα, μιας και είναι πολύ δύσκολο να το πιάσει. 

Image result for ατρομητος θεοδωρακης

Όσον αφορά τον Θεοδωράκη, έχω να πω πολλά μπράβο στον Ατρόμητο, που έχει κάνει ένα πολύ καλό πάντρεμα με τους νεαρούς τερματοφύλακες μαζί με τον έμπειρο Μέγιερι. Παίζοντας βασικός ο Θεοδωράκης, ο Ατρόμητος μπορεί να έχει μεγάλο συμφέρον αυξάνοντας την μεταπωλητική του αξία. Θα πρέπει βέβαια να παίζει συνέχεια, κάτι που εφόσον γυρίσει ο Μέγιερι απ' τον τραυματισμό του, δεν ξέρω αν θα είναι εφικτό να συμβεί. Έχουμε πει και παλιότερα, ότι όταν αποφασίζεις να δώσεις την ευκαιρία σε ένα νεαρό γκολκίπερ, στην αρχή θα "ματώσεις", αλλά οι "καρποί" μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτεροι. Ο Ατρόμητος έχει επενδύσει στου γκολκίπερ και εκτός αυτού έχει χτίσει μία παράδοση, από τότε που δούλευα κι εγώ στο Περιστέρι, είχαμε την τριάδα του έμπειρου Μιχαηλίδη, μαζί με τους Ανριόλα και Καραγκιολίδη και αργότερα τον Έμπεντε. Ο Σλόμπονταν Σούιτσα δουλεύει και αυτός με πολύ μεθοδικότητα στον Ατρόμητο και κάνει πολύ καλή δουλειά. 

Στο αγωνιστικό, ο Θεοδωράκης έχει ευθύνη στο πρώτο γκολ, γιατί κάνει καλή κίνηση, βρίσκει τη μπάλα, όμως δεν καταφέρνει να την αποκρούσει και δέχεται το γκολ.

Image result for αστερας τριπολης αεκ

Είναι πραγματικά εκπληκτικό αυτό που γίνεται με την ΑΕΚ. Πόσο χάλια ήταν η ομάδα με τους Πορτογάλους "τουρίστες", οι οποίοι προφανώς δεν είχαν αντιληφθεί το μέγεθος της ομάδας που είχαν έρθει να δουλέψουν. Ο Νίκος Κωστένογλου αναλαμβάνοντας την ομάδα με μία πολύ δύσκολη αποστολή στην Τραπεζούντα, με ορθολογικές κινήσεις και απλά ποδοσφαιρικά πράγματα, τα πέρασε πολύ εύκολα στο τσιπ του εγκεφάλου των ποδοσφαιριστών και είδαμε αυτό το μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα μέσα σε δέκα μέρες και την ΑΕΚ να αποδίδει τόσο όμορφο ποδόσφαιρο. Συγχαρητήρια στο Νίκο Κωστένογλου και σε όλο το επιτελείο που έχει δίπλα του.

Ο Μπάρκας δε νομίζω πως έχει ευθύνη σε κανένα γκολ του Αστέρα και όπου χρειάστηκε ήταν σταθερός. Όπως και ο Παπαδόπουλος, νομίζω ότι έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι ήταν "ρώσικη ρουλέτα" και δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα. Το μόνο που δεν μ' αρέσει στον Παπαδόπουλο είναι ότι με την παραμικρή αφορμή αρπάζεται. Είναι καλός τερματοφύλακας, εξαιρετικό παιδί, όμως ξεφεύγει και μπορεί να έχει κακές επιπτώσεις και για τον ίδιο και για την ομάδα του.