Οι τερματοφύλακες της 5ης αγωνιστικής

Image result for αρης αελ

Μία εκπληκτική ΑΕΛ με κορυφαίο τον Κρίστινσον, πέρασε νικηφόρα από το Κλεάνθης Βικελίδης σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, με 5 γκολ, ανατροπές και συγκινήσεις. Ο Ισλανδός γκολκίπερ ήταν πάρα πολύ καλός, κράτησε την ομάδα του, ήταν στυλοβάτης για την άμυνά του, αν και νομίζω ότι ήταν λίγο βαρύς. Πάρα πολύ καλός, χωρίς ευθύνη για τα γκολ.

Για τον Έμαν τα έχουμε πει ξανά, ο Άρης θέλει καλύτερο τερματοφύλακα. Η απουσία του Κουέστα θα είναι αισθητή από δω και πέρα. Σίγουρα έχουμε καλύτερους Έλληνες τερματοφύλακες από τον Έμαν.

Image result for ατρομητος παναιτωλικος

Επιτέλους νίκη για τον Ατρόμητο, που επικράτησε με 2-0 του Παναιτωλικού στο Περιστέρι, συγχαρητήρια στον Γιάννη Αναστασίου και σε όλα τα παιδιά της ομάδας για την πρώτη νίκη. Ο νεαρός Μανδάς ήταν καλός, αλλά νομίζω πως θέλει ακόμα πάρα πολύ δουλειά. Θεωρώ όμως ότι ο Ατρόμητος πρέπει να τον στηρίξει όσο πάει και να προσπαθήσει ο μικρός και από μόνος του να βελτιώσεις τις ατέλειές του. Έχει πολύ καλά στοιχεία, αλλά έχει και αδυναμίες, όπως για παράδειγμα το να γονατίζει με τα δύο πόδια σε κάθε φάση δεν είναι σωστό.

Ο Κνετ δεν ήταν καλός για ακόμα μία φορά, φέρνοντας τον Παναιτωλικό σε πολύ δύσκολη βαθμολογική θέση. Αυτοί που διαλέγουν του τερματοφύλακες και τους φέρνουν στην Ελλάδα είναι στραβοί; Δεν βλέπουν; Δεν είναι τερματοφύλακας αυτός για να παίζει βασικός στον Παναιτωλικό, που τα τελευταία χρόνια έκανε θαυμάσια πορεία στη Σουπερλίγκ με τον Κυριακίδη. Άλλο το 1-0 και άλλο το 2-0, κόβει τα πόδια στην ομάδα του με αυτόν τον τρόπο.

Image result for ολυμπιακος λαμια

Ένα ήσυχο απόγευμα και μία επαγγελματική νίκη για τον Ολυμπιακό κόντρα στη Λαμία, που κράτησε δυνάμεις ενόψει του αγώνα με τον Αστέρα στο Βελιγράδι. Ο Σα δεν είχε καθόλου δουλειά στον αγώνα ενώ ο Βελλίδης δεν φέρει ευθύνη για τα γκολ, τα οποία πιστώνονται στην αξία των επιθετικών των ερυθρολεύκων.

Image result for οφη αστερασ τριπολησ

Ο ΟΦΗ ήταν πάρα πολύ καλός, φτάνοντας στη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης με 3-1 με ανατροπή. Ο Σωτηρίου δε φταίει για το γκολ που δέχθηκε, καθώς ήταν κοντινή εκτέλεση, ενώ ο Παπαδόπουλος θα μπορούσε ίσως να αποτρέψει το ένα από τα τρία γκολ που δέχθηκε. Μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω.

Image result for ξανθη βολος

Νίκη της Ξάνθης με 3-1 επί του Βόλου, ο οποίος αν είχε έναν τερματοφύλακα που να μπορούσε να τον βοηθήσει περισσότερο, ίσως και να ήταν ακόμα καλύτερος. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει απόλυτη ευθύνη ο Γκαραβέλης, αλλά με έναν καλύτερο γκολκίπερ θα μπορούσε η ομάδα να αισθάνεται πολύ καλύτερα. 

Απ' την άλλη, ευχάριστο πονοκέφαλο έχει ο Αλέκος Μαλαδένης με δύο τερματοφύλακες σε ετοιμότητα και όποιον και να αγωνίζεται να είναι το ίδιο πράγμα. Θα ήταν μεγάλη επέμβαση για τον Αμπάντ αν είχε αποκρούσει στη φάση του γκολ, αν έβαζε το χέρι του πιο δυνατά και πιο μπροστά. Ήταν ένα σουτ από πολύ κοντά και με πολύ δύναμη.

Image result for πανιωνιος παναθηναικος κοτνικ

Ο Κότνικ ήταν καλός, όπως τον ξέρουμε, στο ματς του Πανιωνίου με τον Παναθηναϊκό, βοηθώντας πολύ την ομάδα του. Το γκολ που δέχθηκε ήταν ασύλληπτο, πιστώνεται στην ικανότητα του Ζαχίντ στην εκτέλεση. Ένα καταπληκτικό σουτ που ήταν δύσκολο να αποκρουστεί από τον οποιονδήποτε τερματοφύλακα. Μακάρι να ανακάμψει ο Παναθηναϊκός όπως δείχνει και να πετύχει τους στόχους του. Ο Πανιώνιος θα παλέψει, όπως έχω ξαναπεί είναι ευλογημένη ομάδα και θα τη βρει την άκρη του και έστω και την ύστατη στιγμή θα βρει τη λύση.

Image result for αεκ παοκ μπαρκας

Το ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟΚ ήταν μία πραγματική διαφήμιση του ποδοσφαίρου, ένα πολύ ωραίο ματς που θα ήταν ευχής έργον να μπορούν να παρακολουθήσουν από κοντά οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων. Η ΑΕΚ αντέχει, δεν πεθαίνει, παλεύει όλα τα ματς μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και έχει γίνει πραγματική ομάδα. Ο Μπάρκας στο πρώτο ημίχρονο δεν πατούσε καλά, αλλά στο δεύτερο ήταν ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ. Είναι αυτό που θέλει κάθε μεγάλη ομάδα, έναν τερματοφύλακα που ακόμα κι αν δεν ξεκινήσει καλά, δεν θα τον πιάσει τρικυμία, ώστε να το μεταφέρει και στην άμυνα, συνέρχεται και βοηθάει την ομάδα του. Αυτό είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα μεγάλου τερματοφύλακα και ο Μπάρκας είναι μεγάλος τερματοφύλακας.

Image result for αεκ παοκ μπαρκας

Πολύ καλός ο ΠΑΟΚ, ίσως αν είχε μπει το πέναλτι του Μπίσεσβαρ να ήταν διαφορετικό το παιχνίδι, γιατί το 0-2 δεν θα ήταν εύκολο να ανατραπεί. Ο Ζίβκοβιτς στο ντεμπούτο του και μετά από τόσο καιρό αγωνιστικής απραξίας ήταν πολύ καλός και σταθερός. Δένει σιγά σιγά με την άμυνα και όσο περνάει ο καιρός θα δένει ακόμα περισσότερο. Έπρεπε να γίνει αυτή η αλλαγή, ήταν κάτι που χρειαζόταν ο ΠΑΟΚ. Το έχω πει ξανά ότι είμαι υπέρ των Ελλήνων τερματοφυλάκων αλλά μέχρι ένα σημείο...