4η αγωνιστική με γκέλες των γκολκίπερ!

Image result for η αγωνιστικη των ντερμπι

Η 4η αγωνιστική της Superleague, εκτός από τα δύο ντέρμπι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συνοδεύτηκε και από αρκετά λάθη από τους τερματοφύλακες που αγωνίστηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά όπως κάθε βδομάδα.

Image result for βολος οφη

Ξεκίνημα απ' τον Βόλο, όπου η τοπική ομάδα επικράτησε με 1-0 του ΟΦΗ σε μία αναμέτρηση με πάρα πολλές τελικές προσπάθειες και από τις δύο ομάδες και ένα πολύ ωραίο παιχνίδι για τους θεατές. Πάρα πολύ καλοί και οι τερματοφύλακες σε αυτό το ματς, ενώ στο γκολ που έκρινε την αναμέτρηση ο Σωτηρίου, με λίγη προσοχή παραπάνω, ίσως να είχε καταφέρει να το βγάλει.

Image result for αστερας τριπολης ατρομητος

Επιτέλους νίκη για τον Αστέρα Τρίπολης, με 2-1 κόντρα στον Ατρόμητο. Έχουμε πει κι άλλες φορές ότι ο Παπαδόπουλος είναι καλός τερματοφύλακας, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να κάνει και το κάτι παραπάνω. Στο γκολ που δέχθηκε, έπρεπε να βγει να καθαρίσει τη φάση εγκαίρως γιατί μετά ήταν αδύνατο να αποτρέψει το γκολ με μία κεφαλιά από τόσο κοντινή απόσταση. Αφού δεν βγαίνει να επέμβει στη σέντρα που γίνεται, μετά είναι δύσκολο να καταφέρει να αποκρούσει.


Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο Ατρόμητος δεν έπρεπε να αλλάξει τον Θεοδωράκη, δεν ξέρω γιατί έγινε η αλλαγή, έπρεπε όμως να στηριχθεί. Ο Μανδάς που αγωνίστηκε δεν φταίει στα γκολ που δέχθηκε, ίσα ίσα είχε και ορισμένες πολύ καλές στιγμές, αλλά αν είχε γίνει κάποιο σοβαρό λάθος, ο Ατρόμητος θα είχε κάψει δύο νεαρούς τερματοφύλακες. Θεωρώ ότι έπρεπε να στηρίξει τον Θεοδωράκη για τη θέση του δεύτερου γκολκίπερ πίσω απ' τον Μέγιερι.

Image result for κνετ

Στο Αγρίνιο, η ΑΕΚ πήρε μία ακόμα νίκη, απέναντι στον Παναιτωλικό και παιχνίδι με το παιχνίδι γίνεται ολοένα και καλύτερη, αποκτά ομοιογένεια και ευχαριστιέσαι να την βλέπεις να παίζει ποδόσφαιρο. Ο Μπάρκας ήταν καλός, σταθερός έχοντας βρει πλέον τα πατήματά του, όπως και η ομάδα του συνολικά.

Όσον αφορά τον Κνετ, θεωρώ ότι δεν είναι καλύτερος τερματοφύλακας από τον Κυριακίδη για να παίζει βασικός, έχει λίγη περισσότερη άνεση με τα πόδια, αλλά το να παίζει αυτός και όχι ο Κυριακίδης είναι κάπως περίεργο, ίσως το ξέρουν καλύτερα στον Παναιτωλικό. Για το γκολ, το είπαμε κι άλλη φορά, ο Κνετ έχει αυτό που κάνουν αρκετοί Γερμανοί και Αυστριακοί γκολκίπερ, κάνει αυτό το αλματάκι πριν έρθει η μπάλα προς αυτούς με αποτέλεσμα τη στιγμή που η μπάλα φτάνει να είναι ακόμα στον αέρα και δεν μπορεί να πατήσει για να φύγει. Ωραίο το σουτ του Λιβάγια, αλλά δεν είναι αυτό που λέμε άπιαστο, ήταν ένα νορμάλ σουτ.

Image result for αελ ξανθη

Η ΑΕΛ πήρε το πρώτο της τρίποντο στο πρωτάθλημα, με τον Κρίστινσον να είναι και πάλι πολύ καλός, χωρίς να αντιμετωπίσει βέβαια ιδιαίτερη πίεση στον αγώνα κόντρα στην Ξάνθη. Ο Μπέντο απ' την άλλη, νομίζω πως φέρει ευθύνη μόνο στο τρίτο γκολ, όταν και είχε ήδη διαμορφωθεί το αποτέλεσμα. Είναι καλός τερματοφύλακας το έχουμε ξαναπεί.

Image result for παοκ αρης

Οι φωνές πληθαίνουν πλέον για τον Πασχαλάκη, ενώ εμείς τα λέμε από πέρσι για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος τερματοφύλακας, ίσως τώρα οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ να το κατάλαβαν κι αυτοί. Είναι γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ από τότε που άρχισε τις επίσημες υποχρεώσεις του το καλοκαίρι με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, μέχρι και τώρα για το πρωτάθλημα, είναι σαν να μην έχει τερματοφύλακα κάτω απ' την εστία του, παρά τα δύο μέτρα ύψους του, είναι άυλος. Ίσως ο ερχομός του Ζίβκοβιτς το καλοκαίρι να τον έχει αγχώσει και λίγο περισσότερο για τη θέση του, όμως αν συμβαίνει αυτό, σημαίνει ότι δεν έχει την ψυχοσύνθεση να αντέξει τον ανταγωνισμό, δεν είναι σφυρηλατημένος, οπότε δεν μπορεί ένας τέτοιος τερματοφύλακας να υποστηρίξει μία μεγάλη ομάδα. Δε θα αναφερθούμε εκτενέστερα στα γκολ, έχουμε πει πολλές φορές για τα λάθη που κάνει, θα πούμε μόνο ότι ήρθε η ώρα να παίξει ο Ζίβκοβιτς. Και γνώμη μου είναι ότι δε θα ξαναβγεί απ' την 11άδα.

Image result for η αγωνιστικη των ντερμπι

Η ατυχία χτύπησε την πόρτα του Κουέστα, ο οποίος είναι ένας τερματοφύλακας που μου αρέσει πολύ και το έχω πει από την πρώτη στιγμή. Εύχομαι να γυρίσει δυνατός μετά τον τραυματισμό του στην κλείδα. Ο Έμαν δείχνει ότι έχει κάποια προσόντα, αλλά δε νομίζω ότι είναι αυτό που ζητάει ο Άρης, θέλει κάτι καλύτερο. Στο γκολ που δέχθηκε, έκανε αυτό που κάνουν αρκετοί Γερμανοί και Αυστριακοί γκολκίπερ με την κίνηση σπαγκάτ, μία κίνηση που είναι σωστή μόνο όταν η προσπάθεια για γκολ είναι από κοντινή απόσταση, όταν είναι ένα σουτ από 10-12 μέτρα δε μπορείς να βγάζεις έτσι το πόδι. Σε τι εύρος να καλύψεις την εστία, πόσο μακριά να φτάσει το πόδι, δεν είναι πτυσσόμενο... Αυτές οι αντιδράσεις είναι σωστές μόνο κατόπιν επιλογής, δε γίνεται να αντιμετωπίζεις έτσι όλες τις φάσεις. Αλλιώς αντιδράς στα μακρινά σουτ, αλλιώς στα κοντινά. Γι' αυτόν τον λόγο και τα χέρια ως τερματοφύλακας, για να μπορείς να λειτουργήσεις σωστά ανάλογα την περίσταση. Εν πάση περιπτώσει, είναι μία κίνηση χάντμπολ, που γίνεται για να κλείσει μία μικρότερη εστία, όχι σε ποδοσφαιρική εστία, δεν κλείνει όλο το τέρμα έτσι.

Ελοχεύει επίσης ο κίνδυνος τραυματισμού σε μία τέτοια απότομη κίνηση, όπως συνέβη και με τον Μέγιερι, που θα μείνει εκτός για αρκετό καιρό.

Image result for κοτνικ

Συναγωνισμός στις γκάφες στον αγώνα της Λαμίας με τον Πανιώνιο. Εξαιρετικός τερματοφύλακας ο Κότνικ αλλά το γκολ που δέχθηκε χρεώνεται σ' αυτόν. Και νομίζω ότι όλη αυτή η κατάσταση του Κότνικ, που σώζει την ομάδα σε δύσκολες καταστάσεις αλλά κάνει και σοβαρά λάθη, είναι απόρροια της κακής προετοιμασίας φέτος το καλοκαίρι με τους προπονητές τερματοφυλάκων να εναλλάσσονται στον Πανιώνιο. Ευτυχώς που επανήλθε ο Γιώργος Σουλογιάννης και θα μπορέσει με λίγο κόπο να φέρει τα πράγματα σε μία σειρά.

Ο Βελλίδης με βάση την εμπειρία του είχε μία κακή αντίδραση στη φάση του γκολ, κάτι που δε δικαιολογείται, περίμενα κάτι καλύτερο απ' αυτόν.

Image result for διουδης

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, ένα κλασικό ντέρμπι που πάντα παίζει τον ρόλο της η φανέλα των δύο ομάδων. Οι ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν τη φρενήρη πορεία τους, αλλά νομίζω ότι το 1-1 ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. 

Ξέρουμε ότι ο Διούδης δεν είναι ένας τοπ κλας τερματοφύλακας, για μία ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό, είναι ένας καλός τερματοφύλακας και μέχρι εκεί. Στο γκολ που δέχθηκε, η μπάλα φτάνει σε αυτόν "σβηστά" προς το τέρμα και ενδεχομένως να έπρεπε να το βγάλει. Όταν λες ότι παίζεις τραυματίας δεν είναι δικαιολογία για την απόδοσή σου. Ή είσαι καλά και παίζεις ή δεν παίζεις καθόλου. Σε διαφορετική περίπτωση φαίνεται πως δεν εμπιστεύεσαι τον δεύτερο τερματοφύλακα που έχεις στον πάγκο, χρησιμοποιώντας έναν γκολκίπερ που δεν είναι 100% έτοιμος, με γιατροσόφια κάτι που δεν είναι και ότι καλύτερο.

Image result for παναθηναικοσ ολυμπιακοσ

Τι να πούμε για τον Σα, η κλήση του στην εθνική Πορτογαλίας νομίζω ότι τα λέει όλα. Ένας τερματοφύλακας με μεταπωλητική αξία για τον Ολυμπιακό, που σε κάθε παιχνίδι δίνει το μέγιστο των δυνατοτήτων του. Είναι έξυπνος, διορατικός, οξυδερκής και στο πέναλτι που απέκρουσε λειτούργησε πάρα πολύ έξυπνα, όντας και τυχερός με τη μπάλα να περνά κάτω απ' το σώμα του και να καταφέρνει να την φρενάρει, όμως η τύχη είναι με τους ικανούς.