Οι τερματοφύλακες της 3ης αγωνιστικής

Image result for πασχαλακης

Πάμε να κάνουμε την καθιερωμένη μας βόλτα στα γήπεδα της Superleague για να πούμε δύο λόγια για τους τερματοφύλακες της 3ης αγωνιστικής, ξεκινώντας από το Περιστέρι και την αναμέτρηση του Ατρομήτου με τον ΠΑΟΚ.

Θα ξεκινήσουμε με μία αναφορά στα λόγια ενός προέδρου ομάδας που είπε πριν μερικές μέρες ότι ο Ολυμπιακός πάει για πρωτάθλημα και έχει για τερματοφύλακα τον Σα και ο ΠΑΟΚ έχει τον Πασχαλάκη. 

Θα πρέπει να καταλάβουν στον ΠΑΟΚ ότι ο δεν κερδίζουν τίποτα με το να χρησιμοποιούν συνέχεια έναν ντεφορμέ τερματοφύλακα και λέω ντεφορμέ για να μην χρησιμοποιήσω κάποια άλλη έκφραση. Πρέπει να καταλάβουν ότι αυτός ο τερματοφύλακας δεν υπάρχει περίπτωση να πωληθεί, δεν υπάρχει αγοραστής γι' αυτόν τον τερματοφύλακα. Άρα πρέπει άμεσα να βάλουν τον Ζίβκοβιτς. Αν και είμαι υπέρ των Ελλήνων τερματοφυλάκων, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Πασχαλάκης κάνει λάθη εξόφθαλμα, τα οποία δε δικαιολογούνται σε καμία περίπτωση. Όταν από τη γραμμή του άουτ γίνεται λόμπα, πέφτει η μπάλα γύρω στα δύο μέτρα απ' τη γραμμή του τέρματος, έχει λάθος τοποθέτηση εξ' αρχής και παρόλα αυτά λόγω των σωματικών του προσόντων θα μπορούσε να μαζέψει τη λόμπα. Αφού δεν την καθαρίζει, κάνει το εξής τραγελαφικό και πέφτει μέσα στην εστία του, όπου και απόκρουση να έκανε, πάλι γκολ θα είχε δεχθεί. Έχει κάνει αλυσιδωτά λάθη απ' την αρχή της φάσης και δέχεται το γκολ. Και στο δεύτερο γκολ, αν και είναι ο τελευταίος που φταίει, δεν είναι έξοδος τερματοφύλακα αυτή, που υπερασπίζεται την εστία του ΠΑΟΚ. Με τέτοια σωματικά προσόντα και άφησε όλο το τέρμα κενό, δεν είναι έξοδος τερματοφύλακα αυτή. Σ' αυτές τις περιπτώσεις ο σέντερ φορ δε χρειάζεται να είναι τοπ κλας για να βάλει το γκολ, ακόμα και ένας μέτριος επιθετικός μπορεί να το βάλει, καθώς του άνοιξε όλο το τέρμα.

Image result for θεοδωρακησ ατρομητοσ

Οπωσδήποτε ο Θεοδωράκης δεν είχε ένα καλό απόγευμα, έχει ευθύνη για τα γκολ, ειδικά για το δεύτερο και το τρίτο, αλλά έχουμε πει αρκετές φορές, ότι όταν βάζεις ένα νέο τερματοφύλακα, θα ματώσεις, είτε επιδερμικά, είτε βαθιά, θα ματώσεις.

Ο Ατρόμητος πρέπει να τον στηρίξει, είναι ένα νέο παιδί και μπορεί στο μέλλον να αποδείξει ότι είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας. Και οπωσδήποτε με σκληρή δουλεία. Και επίσης εγώ απορρίπτω του χαρακτηρισμούς από κάποιες εφημερίδες, διότι δεν είναι σωστό να λες ένα παιδί 23 χρονών "τροχονόμο".


Ο ΟΦΗ επικράτησε με 3-1 του Παναιτωλικού, με τον Σωτηρίου να δείχνει παιχνίδι με το παιχνίδι ότι πατάει πολύ καλά και να κερδίζει με το σπαθί του τη θέση του στην 11άδα του ΟΦΗ. 

Ο Κνετ για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι δέχθηκε κάποια γκολ, δε μπορούμε να πούμε ότι έχει 100% ευθύνη, αλλά θα περιμένουμε να τον δούμε κι άλλο. Τραυματίστηκε κιόλας ο άνθρωπος και του ευχόμαστε περαστικά, να είναι γερός και να γυρίσει δυνατός στην οικογένειά του και στα γήπεδα.

Ο Γιαννακόπουλος που μπήκε στη θέση του, δε μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, νομίζω έχει ευθύνη στο γκολ, έχει μεν κάποια δικαιολογητικά, αλλά όταν είσαι στον πάγκο πρέπει να είσαι σαν να παίζεις και να είσαι έτοιμος να βοηθήσεις. Έχει ευθύνη στο γκολ.

ΥΓ: Κι εγώ αναρωτιέμαι γιατί δεν παίζει ο Κυριακίδης, είναι μεγάλος ο προβληματισμός μου γιατί δεν αγωνίζεται.

Image result for ολυμπιακος σα

Εύκολο απόγευμα για τον Σα στην επικράτηση του Ολυμπιακού με 5-0 επί του Βόλου. Ο Γκαραβέλης σ' αυτό το "κρας τεστ" δε μπόρεσε να φανεί αντάξιος της περίστασης και κατ' εμέ έχει ευθύνη στα 3 από τα 5 γκολ. Δεν ευθύνεται για το πέναλτι και ένα τετ α τετ, αλλά για τα άλλα φταίει. Θέλει δουλειά και προσοχή για τα επόμενα ματς.

Image result for ξανθη βιτορ σαο μπεντο

Μία ακόμα νίκη για την Ξάνθη, στον αγώνα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, σε μία αναμέτρηση όπου οι γκολκίπερ είχαν αρκετή δουλεία. Έχουμε πει κι άλλες φορές ότι η Ξάνθη διαθέτει δύο πολύ καλούς τερματοφύλακες και εξαιρετικό προπονητή τερματοφυλάκων, τον Αλέκο Μαλαδένη. Με την απόκρουση που έκανε στο 95 ο Βίτορ Σάο Μπέντο έκανε ουσιαστικά απόσβεση και της μεταγραφής του. Πολύ καλός τερματοφύλακας, είχε σώσει την ομάδα του σε άλλη μία περίπτωση στο πρώτο ημίχρονο, σε ένα τετ α τετ. 

Image result for ξανθη

Ο Παπαδόπουλος, τα έχουμε πει πολλές φορές από πέρσι, είναι πολύ καλός τερματοφύλακας αλλά θέλει αρκετή δουλειά. Ενώ έσωσε την ομάδα του αρκετές φορές, στο γκολ - κεφαλιά που δέχεται από τα 13 περίπου μέτρα, θα μπορούσε σίγουρα να αντιδράσει καλύτερα. Αλίμονο αν όλες οι κεφαλιές από τέτοια απόσταση μπαίνουν γκολ, όσο δυνατή και να είναι.

Image result for αεκ λαμια

Ήσυχο απόγευμα για τον Μπάρκα στη νίκη της ΑΕΚ με 2-0 επί της Λαμίας, με τον Βελλίδη να είναι καλός κάτω απ' τα δοκάρια των φιλοξενούμενων και να μην φέρει ευθύνη για τα γκολ.

Image result for πανιωνιος κοτνικ

Ο Πανιώνιος νίκησε με 1-0 την ΑΕΛ, με τον Κότνικ να είναι σταθερός και να μην κινδυνεύει, ενώ επίσης σταθερός ήταν και ο Κρίστινσον, χωρίς να φταίει για το γκολ των γηπεδούχων.

Image result for αρης κουεστα

Ο Άρης έκανε μία σπουδαία νίκη με 4-0 επί του Παναθηναϊκού, με τον Κουέστα να περνάει ένα ήσυχο βράδυ. Είχαμε πει ξανά ότι ο Άρης δε χρειάζεται τερματοφύλακα, δε μπορεί να έγινε ξαφνικά κακός τερματοφύλακας ο Κουέστα. Βρίσκει συνεχώς τα πατήματα του και θα πάει σίγουρα καλά στη συνέχεια.

Image result for αρης κουεστα

Ο Διούδης δεν έχει καμία ευθύνη για το βαρύ αυτό αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό. Όσο πεσμένος και να είναι, νομίζω έχει παρασυρθεί απ' το γενικότερο ναυάγιο της ομάδας του και από της άμυνα που δεν έχει αρχή και τέλος.